Prvi veliki Lampardov posao: Zijeh u Čelsiju za 45.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 13:58

Informaciju donosi holandski Telegraf, a kad on objavi to je to

Zabrana registracije novih igrača primorala je Frenka Lamparda da osveženje za igrački kadar potraži u sopstvenim redovima, pre svega u igračima koji su godinama minute tražili po pozajmicama u manjim klubovima. Ali suspenzija je istekla i Čelsi posle januarskog tihovanja može da krene u akciju. U stvari, izgleda da je već uveliko u akciji, pošto holandski Telegraf tvrdi da su Plavci već postigli usmeni dogovor sa Ajaksom oko transfera Hakima Zijeha!

A kad javi Telegraf, računajte da je to tačno, njihove pogrešne informacije mere se promilima. Naravno, jeste sve ovo još usmeni dogovor, ali kako notira ugledni holandski list, svi bitniji detalji posla utanačeni su u poslednja 24 časa.

Izabrane vesti

Transfer će naravno morati da sačeka leto da bi se realizovao, a Ajaks će na ime obeštećenja za 26-godišnjeg Marokanca zaraditi 45.000.000 evra.

Lampard je Zijeha pokušao da dovede još u januaru, ali Ajaks tada nije ni razmišljao o prodaji, pošto se pre početka sezone već rastao sa Frenkijem de Jongom i Matijsom de Lihtom. Novo slabljenje igračkog kadra bila je strogo zabranjena reč u Amsterdamu.

Nije, ipak, realno da Ajaks uspe svaki put da zadrži igrače na okupu, Zijeh je u klubu još od 2016. kada je stigao iz Tventea za 11.000.000 evra i zaslužio da mu Kopljanici izađu u susretu. Posebno s obzirom na to da će svakako oplemeniti bankovni račun.

Doduše, treba tek i Čelsi svoje da obavi, a kad to kažemo ne mislimo toliko na platu – jer ne sumnjamo da će se tu dogovoriti – koliko na potrebu da se izbori plasman u Ligu šampiona. Trenutno Plavci jesu na četvrtom mestu na tabeli Premijer lige, ali i dalje prete Šefild junajted, Totenhem, Everton, Mančester junajted i Vulverhempton. A Zijeh će sigurno prednost dati klubu koji će igrati u Ligi šampiona.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara