Foto: Starsport
Foto: Starsport

Najžešći protest Grobara protiv uprave: Nećemo politiku, hoćemo jak Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 18:34

"Nećemo da ovo pretvaramo u političke mitinge. Da nam kače nešto što nismo. Molimo vas da se priključite, biće još ovakvih skupova", najavili su predstavnici južne tribine

Situacija na koju čelnici Partizana nisu navikli. Bilo je sporadičnih povika na tribinama, ali prvi put od decembra 2014, kad su preuzeli rukovođenje klubom, vodeći ljudi crno-belih suočili su se sa velikim izlivom navijačkog nezadovoljstva. Protest Grobara pod nazivom "Za spas Partizana", održan je na platou stadiona u Humskoj, neposredno pre revanša sa Šerifom.

Najvažnije, protekao je mirno i bez političkih konotacija, uz prisustvo nekoliko hiljada navijača nezadovoljnih radom aktuelne garniture.

Izabrane vesti

Na udaru Grobara našli su se najviše predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura.

'Izgleda da svaka generacija Grobara mora da ima nekog svog Zeku ili Đuru. Sad su tu ovi, koji su najgori", bila je jedna od poruka za skupa.

Protest je počeo okupljanjem oko 17 časova ispod južne tribine, odakle su navijači prošetali do platoa ispod severne, gde su smeštene kancelarije čelnika.

"Uprava, napolje" i "Lopovi, lopovi, sede nam u upravi" bila su najčešća skandiranja tokom protesta. Bilo je i uvredljivih povika na račun Vučelića i Vazure.

"Hoćemo jaku tribinu koja će da brani klub. Partizan je u katastrofalnoj situaciji, doveli su nas do toga da budemo večito drugi, budemo srećni ako uzmemo neki kup. Nama nije cilj da budemo u sredini tabele. Onaj ko bude vodio Partizan trebalo bi da postavi naizgled nenormalne, ali velike ciljeve, jer tako radi veliki klub", dodali su Grobari koji su tokom protesta istakli niz manjih transparenata kojima prozivaju aktuelnu garnituru i jedan veliki iza kog su se svi okupili, na kome je pisalo "Uprava, napolje".

Skup je obezbeđivala policija, za ovu priliku u većem broju nego na ostalim evropskim utakmicama. I sve je prošlo bez incidenata, jer bes fanova nije usmeren ka organima reda.

"Nećemo da ovo pretvaramo u političke mitinge. Da nam kače nešto što nismo. Molimo vas da se priključite, biće još ovakvih skupova", najavili su predstavnici južne tribine, posle čega su se navijači uputili ka mestima unutar stadiona kako bi bodrili Parni valjak ka mestu u osmini finala Lige konferencije.


tagovi

FK PartizanMiloš VazuraMilorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara