Napadač Zemuna prešao u petu ligu Španije

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.06.23. | 13:47

Dvadesetogodišnji fudbaler Mihajlo Mikan potpisao je ugovor sa Herezom

Nekadašnji omladinac OFK Beograda Mihajlo Mikan, koji je prošle sezone igrao za srpskoligaša Zemun, nastaviće karijeru u Španiji. Ovaj 20-godišnji centarfor je potpisao ugovor sa petoligašem Herezom, potvrdio je taj klub.

Mikan je potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka na još jednu sezonu ukoliko ispuni očekivanja. Herez je saopštio da mladi Beograđanin može po potrebi da igra i na poziciji levog krila.

Izabrane vesti

Herez je samo jedne sezone igrao u Primeri, 2009/2010, ali je kasnije usled finansijskih poteškoća prebačen u amaterski rang. Od prošle godine, kada je izvršena reforma nižih liga, takmiči se u petom rangu, a minuli šampionat je okončao na slaboj sedmoj poziciji. Mikanovi rivali u narednoj sezoni biće ekipe poput Atletiko Espelena, Đerene, Lusene, ali i B tima Seute, C tima Sevilje…

Za Herez su svojevremeno igrali fudbaleri poput Danija Guize, bivšeg golmana Valensije Renana, Nigerijca Bartolomeja Ogbečea, Sidija Keite… Od trenera, na klupi Andalužana su sedeli Esteban Vigo, Nemac Bernd Šuster, Argentinac Nestor Gorosito...

Prošle sezone se 20-godišnji napadač takođe borio za promociju u viši rang, ali njegov Zemun nije uspeo da dobije trku sa OFK Beogradom. Romantičari su ušli u Mozzart Bet Prvu ligu kao najbolji tim Srpske lige Beograd, dok će Zemun i naredne sezone da igra u trećem rangu.



tagovi

milan transferiLetnji prelazni rok 2023HerezFK ZemunMihajlo Mikan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara