(© Star sport)
(© Star sport)

Napokon da ode: Menig u Konji, Partizan na gubitku

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 16:38

Crno-beli prodali Holanđanina

Dve i po godine je potrajao mandat Kvinsija Meniga u Partizanu. Napokon je okončan, transferom u Tursku. Holanđanin će uskoro zaigrati u tamošnjoj Superligi, pošto će obući dres Konje.

Na ime obeštećenja crno-beli će dobiti 400.000 evra, koliko su zeleni-beli spremni da plate za igrača kome bi u junu svakako istekao ugovor sa liderom našeg prvenstva. Sa te strane se prodaja krilnog napadača čini dobrim poslovnim potezom, međutim, ako se zna da je leta 2021. doveden iz Tventea za 700.000 evra jasno je da je u ekonomskom smislu na gubitku.

Izabrane vesti

Čak ni u sportskom se nije proslavio. Od svih utakmica koje je odigrao (108) najviše će se pamtiti ona u Pragu, kad je protiv Sparte na sjajan pas Saše Zdjelara matirao češkog predstavnika i Parnom valjku utabao stazu ka plasmanu u osminu finala Lige konferencije. Ukupno je bio strelac 22 gola, za još toliko asistirao, ali njegovi pogoci i nisu imali bogzna kakvu vrednost. Možda bi utisak o Menigovim izdanjima tokom boravka u Beogradu bio bolji da je pogodio u večitom derbiju, pre dve sezone, kad se Partizan trkao sa Crvenom zvezdom i na kraju bio drugi.

Menig će u Turskoj igrati za tim koji je nedavno, u svojstvu trenera, preuzeo Fahrudin Omerović, bivši golman Parnog valjka, uz napomenu da je prošle godine na klupi tog kluba sedeo Aleksandar Stanojević. Konja je u nezavidnoj situaciji i Kvinsija čeka borba za opstanak.

U Partizanu svakako ne bi imao priliku da igra, minutaža mu je značajno krajcovana tokom aktuelne sezone i svi u klubu su se nadali da će otići, što se na kraju i desilo. Ovo je treći odlazak sa crno-bele strane Topčiderskog brda ove zime, pošto je prethodno Mihajlo Ilić prešao u Bolonju, a Kristijan Belić u AZ Alkmar, dok se čeka da nove sredine pronađu Danilo Pantić, Andrija Pavlović i Marko Živković.


tagovi

KonjaKvinsi MenigFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara