Hamed Traore (Reuters)
Hamed Traore (Reuters)

Napoli digao ruke od Samardžića, stiže zamena iz Bornmuta vredna 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 12:53

Srbin najverovatnije ostaje u Udinezeu do kraja sezone

Najavio je Napoli Lazara Samardžića kao novogodišnji poklon navijačima, dogovorio se sa Udinezeom, ali do transfera nije došlo. Nakon dugih pregovora sa Samardžićevim zastupnicima, Napoli je odustao i pronašao drugo rešenje.

Ono stiže iz Premijer lige i zove se Hamed Traore. Ofanzivni vezista Bornmuta će sutra doputovati u Italiju, obaviti lekarske preglede i postati član Napolitanaca. U pitanju je besplatna pozajmica s pravom otkupa ugovor za 25.000.000 evra. Ali Napoli se obavezao da će Englezima platiti pozajmicu ako ne odluči da otkupi momka iz Obale Slonovače na kraju sezone.

Izabrane vesti

Otkupna cena je ono što je Napoli bio voljan da potroši ove zime i baš koliko je Bornmut platio Sasuolu za Traorea. Prošle zime ga je doveo na pozajmicu, a letos ga otkupio za nešto više od 25.000.000 evra. Od dolaska u Bornmut je imao mnogo problema sa povredama, nedavno prebolovao i malariju pa je ove sezone upisao samo tri premijerligaška nastupa. Ipak, u Napoliju se sećaju njegovih sjajnih partija u dresu Sasuola, želeli su ga još tada i veruju da će se u Italiji vratiti u nekadašnju formu. Napolitanci su otputovali u Saudijsku Arabiju gde ih očekuje učešće na Superkupu Italije a Traore će imati dovoljno vremena da se navikne jer sledeći meč u Seriji A je tek 28. januara.

Napolijeva prva želja je bio Samardžić. Ponudili su Udinezeu 20.000.000 evra fiksno i još 5.000.000 kroz bonuse što je klub sav Friulija prihvatio jer je u opasnosti da u slučaju ispadanja iz lige srpski reprezentativac ode za džabe na kraju sezone. Samardžiću je ponuđena plata od 2.000.000 evra što je igrač prihvatio ali zastoj je usledio oko visine menadžerske provizije kada su došli pregovori sa njegovim ocem i još jednim agentom koji ga predstavljaju kao zastupnici. Danima je trajala neizvesnost i Napoli je na kraju odustao i okrenuo se Traoreu.

Za Samardžića su se u međuvremenu zainteresovali Juventus i Brajton ali čini se da će srpski reprezentativac od leta da ostane na Friuliju. Juventus ne želi da plati 25.000.000 evra i nada se da će cena na leto biti manja. Brajton odavno drži Samardžića na radaru, sviđa se treneru De Zerbiju ali konkretne ponude još nema.

Što se Napolija tiče, posle Traoreovog transfera se očekuju još dolasci štopera i veziste. Pregovara se o transferima argentinskog defanzivca Nehuena Pereza iz Udinezea i češkog veziste Antonjina Baraka iz Fjorentine.


 


tagovi

Hamed TraoreLazar SamardžićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara