Đovani Simeone (AFP)
Đovani Simeone (AFP)

Napoli je u finalu ali ovo sa Saudijcima je bruka cele Italije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 22:05

Fiorentina ima za čime da žali, a italijanski navijači da plaču

Da se igralo na „Maradoni“ bilo bi oko 50.000 gledalaca i buka do neba. Da je dmaćin bio „Artemio Farnki“, bio bi krcat sa preko 40.000 navijača i takođe sjajnom atmosferom.

Ali samo zbog para se polufinale Superkupa Italije između Napolija i Firoentine igralo u saudijskoj prestonici Rijadu pred oko 10.000 gledalaca na stadionu tri puta većeg kapaciteta. Sramotno i žalosno za ceo italijanski i svetski fudbal jer mantra o saudijskom interesovanju za fudbal očigledno ne pije vodu. Istina, nisu Napoli i Fiorentina giganti ranga Barselone i Reala ali ovakav sablasan ambijent je nedostajan cele priče jer je reč o klubovima sa istorijom, tradicijom i respektabilnom navijačkom publikom. Oni ovo nisu zaslužili i Fudbalski savez Italije treba da bude sramota šta je dozvolio isključivo zbog novca.

Izabrane vesti

Napolitanci su na slavili 3:0 i plasirali se u finale gde čekaju boljeg iz duela Intera i Lacija, a ne deluje da će interesovanje biti mnogo veće...

U odsustvu Viktora Osimena koji igra za Nigeriju na KAN-u, ulogu šrvog napadača je preuzeo nezadovoljni Đovani Simeone koji već dugo želi da napusti Napoli. Argentinac je od početka bio pretnja po gol Viole i nakon davdesetak minuta igre pogodio za vođstvo. Ipak, najveće zasluge za pogodak pripadaju Žuanu Žezusu posle čijeg sjajnog prodora i dodavanja je Simeone matirao Teraćana.  

Fiorentina je ubrzo zatresla mrežu ali je gol Beltrana poništen zbog ofsajda Bonaventure. Ređale su se šanse Ljubičastih i najbolja je stigla u finišu poluvremena. Žonatan Ikone je iznudio penal koji je lično izveo i prebacio gol. Bila je Viola bolja i u nastavku ali je na kraju Napolijev rezervista Alesio Zerbin sve rešio.

Krilni napadač je ušao u 81. minutu, pogodio za 2:0 u 84, a za 3:0 u 86. minutu i pečatirao pobedu Napolitanaca. Fiorentina ima za čim da žali ali ljubitelji fudbala u Italiji još više. Bez obzira što to nije više jaka liga kao nekad i što klubovi nisu moćni, fudbal na Čizmi ima tradiciju i publiku koji su večeras osramoćeni zbog pohleponosti Saveza i klubova.



tagovi

Đovani Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara