Kalidu Kulibali (©AFP)
Kalidu Kulibali (©AFP)

Napoli na sve ili ništa sa Kulibalijem: Klub mu daje 60.000.000 evra i poziciju u upravi

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 22:33

Ponuda zvanična, Senegalac na slatkim mukama

Rvao se Napoli godinama uspešno sa svim spekulacijama o odlasku Kalidua Kulibalija i čuvao stub odbrane od ataka platežno moćnijih klubova, a najnovije informacije jasno pokazuje da klub nije promenio stav i da Senegalca ne želi tek tako da se odrekne!

Sportski direktor Kristijano Đuntoli otkrio je italijanskoj javnosti da je prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis ponudio najvažnijem igraču odbrane i jednom od nosilaca cele ekipe paket kakav teško može da se odbije. U pitanju je petogodišnji ugovor vredan 60.000.000 evra bruto, odnosno 6.000.000 evra neto godišnje! I ne samo to, De Laurentis je otišao i korak dalje te snažnom Senegalcu daje i mesto u upravi Napolija po završetku fudbalske karijere.

Izabrane vesti

“Želimo ovim potezom da uklonimo auru negativnosti koja kruži oko kluba duže vreme. Igrali smo sjajno prvenstvo, izborili se za plasman u Ligu šampiona. Tim je pokazao vrednost i želimo isto da uradimo i naredne sezone“, poručio je Đuntoli i nastavio:

“Nikakve zvanične ponude za Kulibalija nema. Mi smo u svakodnevnim razgovorima sa njim, predsednik mu je ponudio platu od šest miliona evra neto i petogodišnji ugovor, te da postane član uprave kasnije. On zaslužuje ovakvu, fantastičnu ponudu kluba. On je svaki cent zaradio pošteno i potvrdio kvalitet, zato smo se odlučili da mu ponudimo ovakve uslove“.

Da li će Napoli pristati da proda Kulibalija Juventusu?

“Nema potrebe da pričamo, za nas ta opcija ne postoji“.

Nije Đuntoli pričao samo o Kulibaliju, na talonu su bili još Fabijan Ruiz, Dris Mertens, Paulo Dibala, Aleks Meret, Viktor Osimen...

“Imamo izuzetan odnos sa Fabijanom koji voli ovaj klub i grad. Nijedna ponuda nije stigla za njega. Čekamo njega da odluči o svojoj budućnosti, kako bismo mogli da vidimo hoćemo da pregovaramo o transferu ili novom ugovoru. Odlična je komunikacija sa njim, kod njega postoji iskrenost u govoru“.

Dris Mertens još nije siguran da li ostaje...

“Ne vodim lično sve pregovore. Pričao sam sa De Laurentisom, on je nedavno sa njim obavio razgovore, ponudio mu 2.500.000 evra neto i odbio“.

Da li je Paulo Dibala želja?

“On je van našeg domašaja“.

Aleks Meret?

“Imamo dogovor o produžetku saradnje“.

Viktor Osimen?

“Ne postoji nijedna zvanična ponuda, samo kontakti telefonom. Imamo velika očekivanja od njega. Ako bude ponuda, razmatraćemo samo velike sume, jer na njega računamo u budućnosti“.

Novi štoper?

“Tražimo centralnog defanzivca, čekamo našu šansu na tržištu i igrača koji se uklapa u naš projekat“.

Još nekoliko crtica - cilj Napolija u novoj sezoni je da se ponovo izbori za grupnu fazu Lige šampiona, tražiće se i novi golman, Đerar Deulofeu jeste jedna od želja...


tagovi

NapoliKalidu KulibaliKristijano ĐuntoliLetnji prelazni rok 2022Aleks MeretDris MertensViktor OsimenFabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara