Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

Napoli odneo pobedu nad arapskim dolarima: Osimen ostaje za čisto 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 01:00

Svi detalji novog ugovora dogovoreni, samo nedostaje potpis

To kako se arapski klubovi ponašaju ovog leta je čista demonstracija sile i borba evropskih klubova sa modernim fudbalskim trendovima, gde se sve gleda kroz lupu novca, kako bi zadržali ono što najviše vredi.

Napoli je jednu takvu pobedu odneo u slučaju Viktora Osimena. Al Hilal je izašao jako sa ponudom od 140.000.000 evra koju je Aurelio de Laurentis rutinski odbio, a samo nekoliko dana kasnije napoznatiji transfer guru Đanluka di Marcio javlja da je Napoli dogovorio sve detalje novog ugovora sa nigerijskim centarforom.

Izabrane vesti

Sada ostaje da on samo potpiše papire i da ceo posao bude okončan. Osimen neće zarađivati brutalne svote, kakve su se pominjale prethodnih dana - čak i milion evra mesečno - mada će i u Napoliju moći da zaradi za veoma lagodan život. Skaj piše da je Osimenu garantovana zarada od čak 10.000.000 evra neto godišnje, odnosno kada se odbiju svi porezi. Napoli je definitivno bio maksimalno rešen da svog najboljeg strelca učini jednim od najplaćenijih igrača na Čizmi, svakako najviše plaćen u timu, što je po svemu što je pružio u šampionskoj sezoni i zaslužio.

Ugovor će biti potpisan do juna 2026. godine, a isti neće imati dvostruku otkupnu klauzulu, jednu za Evropu, drugu za Saudijsku Arabiju. Biće ista za sve i iznosiće 150.000.000 evra. S tim da za italijanske klubove ista neće važiti u prvoj godini trajanja novog ugovora.

Jasno je da je ovo sve De Laurentisovo delo, koji je Osimena želeo da zadrži po svaku cenu. Ubedio ga je i pričom da će Napoli i ove sezone juriti Skudeto, što je i te kako uticalo da Osimen i ljudi iz njegovog okruženja ne izaberu Al Hilal, PSŽ ili neki treći klub.

Nigerijac je u prošloj sezoni zabeležio 31 pogodak, uz pet asistencija.


tagovi

Viktor OsimenLetnji prelazni rok 2023NapoliAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara