Kalidu Kulibali (©Reuters)
Kalidu Kulibali (©Reuters)

Napoli predstavio novu ponudu Kulibaliju i čeka odgovor

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 15:56

Barselona okleva, Juventus neodlučan

Kako je jednom nogom zakoračio u poslednju godinu ugovora sa Napolijem, Kalidu Kulibali postao je jedan od najtraženijih štopera na fudbalskoj pijaci.

Barselona i Juventus aktivno prate šta se dešava u Napulju, dok Napoli i dalje ubeđuje iskusnog Senegalca da potpiše novi ugovor i tako stavi tačku na sve spekulacije o potencijalnom odlasku.

Izabrane vesti

Kako javljaju lokalni mediji u pokrajini Kampanija, Aurelio de Laurentis predstavio je Kulibalijevim predstavnicima novi predlog ugovora kojim bi zadržao status najplaćenijeg igrača u timu, ali uz nešto niža primanja od sadašnjih. Naime, sa 6.000.000 evra godišnje Kulibali je dosad bio ispred Irvinga Lozana i Lorenca Insinjea koji su na po 4.500.000 evra. Sada kontroverzni vlasnik Napolija nudi snažnom štoperu osnovnu platu od 4.000.000 evra, uz lako dostižne bonuse sa kojim bi dobio još 500.000 evropskih novčanica. Ponuda je u skladu sa Kulibalijevim godinama, ali i ekonomskom krizom koja sve više steže obruč u svetskim okvirima.

20.45: (3,35) Italija (3,40) Nemačka (2,30)

Dok Napoli čeka odgovor dugogodišnjeg stuba odbrane, Barselona navodno okleva sa zvaničnom ponudom zbog toga što se klub nalazi u fazi novog smanjenja plata onima koji su već sada na platnom spisku i dok se taj proces ne bude završio neće biti preteranih razmatranja igrača iz drugih klubova. Juventus je još neodlučan iako Stara dama sada traži naslednika Đorđa Kjelinija koji će najverovatnije u MLS.

U slučaju da Kulibali ne pristane na novi ugovor Napoli bi radije da on napusti granice Italije, pre nego da bude pojačanje direktnog konkurenta. Ali, ako ne ode ovog leta, osvajač Kupa afričkih nacija imaće mogućnost već u januaru da sam pregovara sa novim poslodavcima.


tagovi

Kalidu KulibaliLetnji prelazni rok 2022NapoliBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara