Napredak bez Petrića beži od negativnog rekorda

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 10:25

Kruševljani bez prvog čuvara mreže, Nikole Petrića, i pred praznim tribinama jure prekid negativne serije protiv Novog Pazara (22. kolo Mozzart Bet Super lige, Kruševac, 17h)

Ukoliko danas ne savladaju šestoplasirani klub šampionata, Kruševljani će zabeležiti negativan rekord u sezoni - osam mečeva u prvenstvu bez pobede. Napredak je poslednji put slavio polovinom oktobra, u 15. kolu Mozzart Bet Super, kada je pod Bagdalom pao Radnik (1:0). Nikad duža, skoro tromesečna pauza između dve polusezone učinila je da serija bez trijumfa zvuči još užasnije za Čarapane, no istina je da je Napredak na početku sezone već bio u istoj situaciji, kada je u prvih sedam rundi upisao svega dva boda, baš kao od pomenutog meča protiv Surduličana.

Jesenas je tim iz Lazarevog grada uspeo da prekine lošu seriju protiv novosadske Mladosti (1:0) i započne dobar period krunisan sa pet pobeda iz sedam kola, od kojih je poslednja baš protiv Radnika. Upravo u tim trenucima Napredak je uspeo da se dokopa mirnije zone na tabeli, pobegne iz one opasne, ka kojoj danas ponovo klizi, u atmosferi sličnoj onoj pred Šarićevo udahnuće života protiv Mladosti GAT. Napredak je danas na tri boda od mesta koje vodi u direktno ispadanje iz lige i na istom broju kao lučanska Mladost koja se nalazi na poziciji za doigravanje i pod pritiskom istim kao krajem avgusta.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Novi Pazar se nalazi u sjajnoj seriji, upisavši samo jedan poraz u devet prethodnih superligaških susreta i to onaj u Humskoj (1:0). No, pod Bagdalom je poslednji put slavio 2014., a nakon toga zabeležio dva remija i poraz protiv današnjeg rivala.

Napredak će danas biti lišen podrške navijača i to je kazna Disciplinske komisije FSS za rasističke pokliče protiv Partizana. I to nije jedini peh koji je zadesio Čarapane. Na poslednjem treningu pred duel protiv Novog Pazara povredio se prvi čuvar mreže i jedan od najboljih golmana lige, Nikola Petrić. Preskočiće iskusni igrač tako narednih devedeset minuta, a da ima pravu zamenu u liku Vladimira Savića, pokazao je bivši golman Zlatibora na pripremama u Turskoj. Podsetimo, nijedan čuvar Napretkovog gola nije kapitulirao u Antaliji.

Dva različita lica pokazali su Kruševljani na početku nastavka sezone. Dok je sve, osim rezultata i efikasnosti, bilo na Napretkovoj strani protiv Partizana, u Bačkoj Topoli gledali smo verovatno najlošije izdanje Čarapana u sezoni. Osim što napad nije uspeo ozbiljnije da zapreti domaćinu, katastrofalne greške u odbrane za posledicu su imale dve lopte iza leđa Petrića. Koje je pravo, pokazaće vreme, a pre svega današnji meč, u koji će Dušan Đorđević morati da uđe sa najjačim raspoloživim oružjem. Zanimljiv je podatak da je jedan od najboljih asistenta lige, Nemanja Krstić, prvih 180 februarskih minuta čekao sa klupe i verujemo da je prilika za njegov povratak.

Napredak danas otvara seriju od tri od četiri utakmice na svom terenu u Mozzart Bet Super ligi. Čarapani će do marta moći da probaju da rasprše sve gušće brige, no, u dvostrukoj igri, posle pomenutog perioda, i da ostanu među najugroženijima, u slučaju nastavka nepovoljnih rezultata. Raspoloženje i motiv za naredne susrete u mnogome će zavisiti od onog prvog, današnjeg.

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

subota

13.00: (1.88) Radnički Niš (3.40) Radnik (4.40) (TV Arena Sport 10)

15.00: (1.25) Crvena zvezda (6.50) Čukarički (10.0) (TV Arena Sport P1)

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara