Bojan Matić (©Starsport)
Bojan Matić (©Starsport)

Napredak sanja prvu pobedu na Marakani, Bojan Matić ističe: Imamo čemu da se nadamo

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 10:58

Kruševljani u 57 dosadašnjih okršaja sa Crvenom zvezdom nisu slavili na gostovanju u Beogradu

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Crvene zvezde i Napretka odigraće se u 12. kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja, 17.00) 57. međusobni duel, a Kruševljani još čekaju na pobedu na najvećem srpskom stadionu.

Izabrane vesti

Najbliži su joj bili u sezoni 2016/17, kada su Marko Gobeljić i Aleksa Vukanović, koji će kasnije obući dres baš Crvene zvezde, doneli Čarapanima lepu prednost, ali je domaćin stigao do boda golovima Srđana Plavšića i Predraga Sikimića (2:2). Mnogo uzbuđenja bilo je i u beogradskom okršaju iz sezone 1977/78, kada je Zvezda na poluvremenu vodila 3:0, ali su gosti iz Kruševca u završnici uspeli da stignu do remija 3:3.

U ukupnom skoru međusobnih duela, Napredak je 16 puta osvajao bod, uz tri pobede (sve pod Bagdalom), dok je Crvena zvezda slavila 37 puta.

Vredno podsećanja je da je današnji strateg Čarapana, Dušan Đorđević, prošle sezone predvodeći Radnik osvojio četiri boda u mečevima sa petostrukim uzastopnim prvakom Srbije. U Surdulici je bilo 2:1, a na stadionu Rajko Mitić 1:1.

"Sigurno da to nije slučajno", konstatovao je u razgovoru za Mozzart Sport, Bojan Matić, napadač koji je uneo mnogo živosti u ofanzivu Napretka.

"Jednostavno, poznaje svoje igrače jako dobro i svaki put od njih izvuče maksimum, što na kraju često donese povoljan rezultat".

Matić i dalje čeka na debitantski pogodak u kruševačkom dresu, a u prošlosti je jednom zatresao mrežu Crvene zvezde. Bilo je to u dresu Mačve.

"Zaista bih voleo da postignem pogodak, ali se ni malo ne opterećujem time. Golovi će sigurno doći kao nagrada za dobru igru i zalaganje", staložen je iskusni napadač.

Bitniji od ličnog učinka mu je timski.

"Potrebno je da se svi zajedno prikažemo u najboljem izdanju, sigurno da ćemo dati sve od sebe i, ako tako bude, možemo da se nadamo da ćemo iz Beograda otići zadovoljni".

Probudio se Napredak u poslednja tri kola, pokupio devet bodova protiv Mladosti GAT, Spartaka i Radničkog 1923 i sada se mnogo lakše diše pod Bagdalom. Pričao je Dušan Đorđević da "jedna pobeda menja sve", da problem u negativnom nizu mečeva leži u nedostatku samopouzdanja, ali mu je sve vreme bilo jasno i da su mnoge novajlije tražile formu na početku Mozzart Bet Superlige, dok danas na raspolaganju ima više raspoloženih igrača. I pored nekih propuštenih šansi za prvenac u Napretku, među igračima koji idu uzlaznom putanjom je upravo Bojan Matić.

"Ekipa se posle utakmice sa Mladošću vratila na pravi put. Jednostavno, bila nam je potrebna ta pobeda kako bi tim vratio samopouzdanje, video da može. Tvrdim da ovaj sastav ima kvalitet i to je nešto što već pokazujemo. Atmosfera je sjajna, svi igrači su nasmejani i dobro raspoloženi, što je preduslov za dobre rezultate".

Ipak, Čarapane u nedelju posle tri vezane pobede očekuje verovatno najteži duel u šampionatu.

"Zvezda ima sjajan tim, ima mnogo kvalitetnih igrača, pre svih Kataija i Ivanića, ali je njihova najveća prednost veliki roster", ističe Matić.

Serija dobrih rezultata vratila je optimizam u Kruševac. U pozitivnom smeru razmišlja i iskusni Zrenjaninac.

"Uvek sam imao visoke ciljeve. Ono što sada mislim da možemo i što želim to je da Napredak bude u vrhu tabele na kraju prvenstva. Što se mene tiče, naravno da se nadam golovima i da želim da ih bude što više. Dosadašnjim delom sezone sam zadovoljan na ličnom planu, jedino što nedostaje jesu pogoci, ali je najvažnije da ekipa pobeđuje. Golovi će doći", strpljiv je Matić.


tagovi

Bojan MatićMozzart Bet SuperligaNapredak KruševacFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara