Napredna statistika Zvezdine želje Bukarija: Bio najbolji dribler Belgije, u Francuskoj skoro kao Di Marija

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.22. | 10:12

I kakav je u poređenju sa El Fardu Benom prema aplikaciji comparisonator

Sportski sektor Crvene zvezde jasan je u stavu da bi krilni fudbaler Genta, prošle sezone na pozajmici u francuskom Nantu, Osman Bukari bio kapitalno pojačanje u borbi za plasman u Ligu šampiona. Veruju na Marakani da bi reprezentativac Gane doneo preko potrebnu brzinu i dao novu dimenziju timu Dejana Stankovića. Povlače se konkretni potezi kako bi se momak, koji je igrao na Marakani u novembru 2020. godine, što pre slikao u Zvezdioj opremi.

Crvena zvezda nemrava da plati ozbiljno obeštećenje za momka koji je ove sezone za Nant odigrao 24 utakmice, postigao dva gola i upisao četiri asistencije. Nije bio Afrikanac rođen 2000. godine standardan u dresu Kanarinaca, ali podaci platforme comparisonator pokazuju da bi u dresu Crvene zvezde trebalo da opravda očekivanja.

Izabrane vesti

Pre svega kada je reč o driblinzima i asistencijama. U sezoni 2020/21. kada su se Crvena zvezda i Gent ukrstili u grupnoj fazi Liga Evrope Bukari se u potpunosti afirmisao. Bio je jedan od najznačajnijih igrača Poglavica, što se videlo u beogradskom meču kada je ulaskom u finipu doprineo totalnoj ofanzivi belgijskog kluba. U pomenutoj sezoni Bukari je bio treći na listi najboljih driblera kada je reč u drugom UEFA takmičenju.

Tada su ispred potencijalnog pojačanja Crvene zvezde bili samo Džeremi Fripong iz Bajer Leverkuzena i Luka Ivanušec iz hrvatskog Dinama. Sa 4,03 uspešna driblinga po meču Bukari je, primera radi, bio ispred Ngamelua iz Jang Bojsa (takođe poznat navijačima Crvene zvezde) i Samjuela Čukvezea iz Viljareala.

U toj sezoni, prema podacima aplikacija comparisonator koja se oslanja na podatke Instata, bio najbolji dribler belgijske Pro Lige. Prosečno je 5.13 puta po meču varao rivala, i imao bolji prosek od Musa Al Tamarija iz Leuvena.

Prelazak na viši nivo fudbala, odnosno u Ligu 1, ništa značajno nije promenio kada je u pitanju napredna statistika Osmana Bukarija. I u Francuskoj je među najboljim igračima elitnog ranga kada su u pitanju driblinzi i asistencije.

Kada su u pitanju driblnzi Bukari je na 11. mesto ako filtriramo igrače iz ofanzivnog dela manevra. Neprikosnoven je Lionel Mesi sa 4.26 uspešna driblinga po utakmici. Potencijalni Zvezdino krilo je gotovo u rangu drugog asa PSŽ-a Anhela Di Marije.

Argentinac je imao 2.93 uspena driblinga po utakmici, dok je Bukari stao 2,56, što mu je donelo 11. mesto u toj kategoriji.

Još bolji je kada je reč o asistencijama. Ispred njega je samo Lionel Mesi sa 0,53 dodavanja po utakmici. Mladi Afrikanac je na drugom mestu sa 0,47.

Zanimljivo je poređenje Osmana Bukarija i igrača koji bi trebalo da mu bude direktna konkurencija El Fardu Bena, kada je reč o dvomeču između Crvene zvezde i Genta.

U Beogradu obojica odigrala 90 minuta. Mnogo aktivnije je bio Bukari, kao krilo Genta. Primera radi Bukari je imao 4,42 uspešna driblinga, za razliku od Bena koji nije nijednom prevario rivala.

Bukari je imao 10,49 ofanzivnih akcija. Ben je bio mnogo skormoniji sa 1.65. Međutim, postoje paramteri koji su na strani reprezentativca Komorskih Ostrva. Veliki doprinos Ben je na pomenutom meču dao u defanzivi. Imao je 3,84 osvojene lopte u dvomeču protiv Genta, dok je Bukari stao na 1,1. Reprezentativac Gane je izgubio čak 9,39 lopti, alinijednu na svojoj polovini.

 


tagovi

El Fardu BenOsman Bukari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara