©Starsport
©Starsport

Napretkove crtice iz Ivanjice - dobra, loša i nepoznata

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 12:12

Bojović briljirao, Bastajić doživeo prelom ruke, Dodić najavio dolazak Gaćinovića

Nema lošeg trenutka za golove i pobedu, ali ako je Napredak birao idealni, nije trijumf mogao da stigne u boljem. Čarapani su, pre meča protiv Javora, nanizali četiri utakmice bez trijumfa i skoro dotakli dno tabele Mozzart Bet Superlige. Samo bod ih je delio od poslednjeplasiranog Železničara i u ovoj rundi šampionata Kruševljani su mogli da skliznu na sam kraj lige. Napredak je, pred tekuće kolo, posegnuo i za rešenjem o kojem pre poraza protiv Radničkog 1923 na svom terenu (1:3) nije želeo da razmišlja, raskinuo je ugovor sa Draganom Perišićem, koji je pre toga preživeo tri poraza kod kuće. Dok kruševački superligaš čeka novog šefa struke, već je napravio rokadu, kada je sportski direktor, Mladen Dodić, zaseo još jednom na Napretkovu klupu. Baš to može se smatrati najbitnijem detaljem jučerašnje pobede protiv Javora (2:0).

Kuriozitet o kojem može da se pohvali Dodić je da je na dva poslednja duela u Ivanjici, između Javora i Napretka, upisao dva uspeha, iako su domaćin i gost odneli po pobedu u ta dva meča. Nema sumnje koji mu je draži. Onaj kojim je njegov klub krenuo ka begu sa dna i trenutno zauzima 13. mesto na tabeli sa 11 bodova.

Izabrane vesti

Okolnosti van terena su verovatno stvorile neku drugačiju atmosferu koja se osetila već u prvim sekundama meča na zapadu Srbije, ali neko je na samom travnatom tepihu morao da preuzme ključnu ulogu. Ponovo je kapiten Ljubomirac sjajno pokretao ekipu, povezivavši odbranu sa napadom, a koliko je prijao ulazak Krstića u sredinu, koji je preuzeo ulogu defanzivnog veznog, najbolje oslikava mnogo ofanzivnija partija Zličića koji je odlično upošljavao saigrače. Marinković je iskustvom uneo sigurnost u poslednju liniju i pomogao Đekoviću da njegov neosporni talenat dođe do izražaja. No, onaj o kojem će se pričati sledećih dana pod Bagdalom jeste prvi napadač, Milan Bojović. Svoje dve prilike iskusni špic pretvorio je u rutinske golove i moglo bi se za tridesetšestogodišnjeg ofanzivca reći da je podsetio na neke mlađe dane. Moglo bi se, da to nije Bojović, koji u svakoj superligaškoj sezoni pokazuje klasu za domaće terene. Stigao je tako fudbaler iz Lučana do svog 103. gola u istoriji domaćeg šampionata. Impozantno.

I bez obzira što se u drugom poluvremenu Napredak, sa igračem više i dva gola prednosti, opredelio za čuvanje rezultata, ne može se ništa zameriti na tome. Kruševljani su sačuvali pobedu i dopisali vredna tri boda.

Detalj koji brine klub pod Bagdalom, jeste prelom ruke Nebojše Bastajića koji se taman ustalio u tim i bio nadomak povratka u prošlosezonski ritam. Moraće krilni napadač na operaciju, koja bi mogla da najavi dužu pauzu, onu u kojoj je trenutno i vezista Damir Sadiković, posle povrede mišića.

Mladen Dodić je upisao sebi još jedan trijumf u trenersku biografiju i potkralo se pitanje nakon velike pobede u Ivanjici da li bi moglo doći do preokreta i njegovog ostanka na klupi Čarapana. Nije sportski direktor Napretka imao dilemu - Vladimir Gaćinović nije još uvek doputovao pod Bagdalu, ali je tu. U saradnji sa njim spremana je taktika za meč protiv Javora, izabran sastav i sada je već kristalno jasno da će prvi dani sledeće nedelje doneti i zvaničnu saradnju između Napretka i bivšeg stratega Spartaka, niškog Radničkog, Novog Pazara i Železničara. Iskusnog stručnjaka čeka debi u Kupu Srbije u Užicu protiv Slobode, a nakon toga meč na domaćem terenu protiv IMT - a u šampionatu, u kojem će Čarapani morati da probaju da potvrde trijumf u Ivanjici. Sa dva nova vezana trijumfa Napredak bi se bar u datom trenutku udaljio od crvene zone na tabeli, a Gaćinović sebi kupio mir da implementira sve ideje.

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Javor - Napredak 0:2 (0:2)

/Bojović 11, 19/

Subota

15.00: (2.05) Radnik (3.35) Železničar (3.80)

18.30: (12.00) IMT (6.50) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.80) Radnički Niš (3.50) Spartak Subotica (4.70)

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički KG (3.40) Mladost (3.60)

16.30: (2.10) Čukarički (3.45) Vojvodina (3.50)

18.30: (1.32) Partizan (5.30) Voždovac (9.50)

19.00: (1.57) TSC (3.90) Novi Pazar (6.25)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Vladimir GaćinovićMilan BojovićNebojša BastajićMozzart Bet SuperligaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara