©Starsport
©Starsport

Narasla zatezna kamata, vreme je za vraćanje dugova

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 10:39

Partizan uz niz motiva dočekuje Radnički, ravala predvođenog jedinim trenerom koji je u prethodne dve i po decenije iz Humske na Čair odneo ceo plen

Prvi put od dolaska Gordana Petrića na klupu Partizan je u situaciji da utakmicu dočekuje posle dva uzastopna susreta bez pobede. Na ispuštena dva boda protiv Javora (3:3), uprkos činjenici da je tim iz Humske imao dva gola prednosti 20 minuta pre kraja, nadovezalo se bledo izdanje u Francuskoj protiv Nice i prvi poraz (1:2) pod komandom aktuelnog stratega crno-belih, te susret sa Radničkim iz Niša danas od 19 časova ima poseban značaj za vicešampiona Srbije pred završne bitke u 2022. godini.

Prosuti bodovi pred gostovanje Nišlija nameću praktično imperativ pobede pred crno-bele koji utakmicu 17. kola Mozzart Bet Superlige dočekuju uz sedam bodova zaostatka u odnosu na večitog rivala, a dodatnu težinu susretu koji sledi pružiće istorija između dva tima i činjenica da su Radnički, ali i Nenad Lalatović dužnici Partizana iz prethodnog perioda.

Izabrane vesti

Iako je tim sa Čaira na poslednjih 18 gostovanja u Humskoj zabeležio samo jedan trijumf, te ne može da se pohvali kako ima recept za uspeh na stadionu crno-belih, adut gostiju bez dileme biće Nenad Lalatović, strateg koji je ostvario jedini uspeh Radničkog na neugodnom gostovanju u poslednih dve i po decenije.

Povratnik na klupu Nišlija uspeo je da u sezoni koja se pamti kao jedna od retkih u kojoj su prilikom konačnog poretka večiti rivali bili razdvojeni, a zasluge su pripale upravo današnjem protivniku Partizana. Lalatovićev tim tada je prvenstvenu trku završio na drugoj poziciji, dok su njegovi izabranici važan korak na pomenutom putu napravili baš u Humskoj golom Nermina Haskića (1:0).

Uspeo je tadašniji i naredni rival crno-belih nešto što nisu generacije pre i posle bezuspešno pokušavale iako je Rikardo i tada stavljao na ozbiljne muke odbranu gostiju. Nekoliko odličnih odbrana Borivoja Ristića, ali i tračak sreće u najboljoj prilici za domaćina kada je u završnici utakmice Rikardov udarac glavom pogodio stativu, ostavili su tim Zorana Mirkovića praznih šaka.

Da simbolika bude još jača i upečatljivija, na trenerskoj klupi prvo mesto do tadašnjeg šefa stručnog štaba Partizana zauzimao je upravo Gordan Petrić, aktuelni strateg koji će se naći u prilici da sa kamatom naplati dug Radničkom i kolegi sa druge strane.

Iz perspektive dodatnog motiva, pri svođenju ukupnog ceha, crno-beli će imati još niz povoda da danas na svom terenu, posle samo tri dana pređu iz jedne u drugu krajnist, i nakon najskromnijeg izdanja pruže što blistavije jer su upravo sa julskim gostovanjem u Nišu i teškom mukom izborenim bodom najavljene turbulencije crno-bečlih tada pod komandom Ilije Stolice. Iako je vicešampion Srbije Čair napustio čak i zadovoljan jer je u sedmom minutu nadoknade golom Rikarda iz penala izbegao poraz, već na drugom prvenstvenom koraku crno-beli su počeli da gube korak u odnosu na večitog rivala.

Udeo pri računanju kamate Lalatović neće imati samo zbog trijumfa u sezoni 2018/19, jer je iz bogatog rivalstva sa crno-belima kroz 27 utakmica čak 14 puta izlazio neporažen (devet pobeda i pet remija) pa će pred Petrićem i njegovim izabranicima biti zadatak da nastave niz Aleksandra Stanojevića, koji je ekscentričnom strategu značajno pokvario prosek protiv crno-belih nanevši mu tri vezana poraza.

Iako su očekivanja crno-belih pred duel u Humskoj visoka, Petrić je na jučerašnjoj konferenciji istakao da pritisak ne stvaraju rezultatski imperativi već faktori van terena, te i iz te perspektive akteri imaju priliku da dobrim fudbalskim izdanjem poprave generalni utisak i sklone senku bačenu nizom saopštenja nakon prethodnog kola.

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

/Ivanović 39, Docić 49p - Mijić 6, 80p/

Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost NS 2:0 (1:0)

/Čumić 20, Kabic 79/

Nedelja

13.00: (2,85) Radnik (3,15) Spartak (2,55)

17.00: (18,0) Kolubara (7,75) Crvena zvezda (1,15)

18.30: (2,50) Mlados L (3,25) Radnički 1923 (2,90)

19.00: (1,18) Partizan (7,25) Radnički Niš (15,0)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Gordan PetrićNenad Lalatović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara