Luis Suarez (©AFP)
Luis Suarez (©AFP)

Nasional zakasnio sa Luisom Suarezom, polufinale Kopa Sudamerikane ostalo samo san (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 02:46

Atletiko Gojaniense se sa dve pobede plasirao među četiri najbolja tima

Na stranu godine i fizička sprema, Luis Suarez će biti moćno oružje. Unosiće nemir u protivničke odbrane u urugvajskom šampionatu samom pojavom. Dobio je Nasional opakog aduta u borbi za nacionalnu titulu, ali sa dovođenjem El Pistolera zakasnio je za Kopa Sudamerikanu. 

Velikan iz Montevidea u svojim vitrinama ima po tri Kopa Libertadoresa i Interkontinentalna kupa, kao i jedan trofej Rekopa Sudamerikane. Na novi međunarodni moraće da pričeka još neko vreme, Nasionalu povratak Luisa Suareza nije doneo instant rezultat. Atletiko Gojaniense je razbio urugvajskog predstavnika u revanšu četvrtfinala Kopa Sudamerikane i plasirao se među četiri najbolja tima u drugom po snazi takmičenju na Zelenom kontinentu - 3:0 (2:0).

Izabrane vesti

Raspalio je El Pistolero maštu navijačima prihvatanjem Nasionalove ponude i ponovnim oblačenjem dresa u kome je kao dete maštao da će biti šampion Urugvaja, “preplivati” okean i zaigrati u Ligi šampiona, vratiti sjaj državnom timu... Ali, nije čudotvorac, iako je u prošlosti umeo da čini čuda, pali atmosferu na tribinama i baca čuvare na kolena. Za ceo meč i dalje nije dovoljno spreman, a kada je u nastavku ušao sa klupe - uveliko je sve bilo gotovo. 

Zatresao je mrežu na debiju u prvenstvu Urugvaja, pokazao da nije za staro gvožđe i da ga ubilački instinkt nije napustio, međutim, Atletiko Gojaniense je trenutno preveliki zalogaj za Luisa Suareza. I još veći za Nasional. Pred svršen čin stavljen je nekadašnji igrač Barselone, Liverpula, Ajaksa i Atletiko Madrida. Dobio je u revanšu jedno poluvreme da anulira tri gola u dvomeču. Nije ni trepnuo, pao je četvrti. I nadanjima je došao kraj. 

Sela je lopta Luisu Fernandu čim se lopta zakotrljala, uhvatio je volej i pocepao mrežu Nasionalovog gola. Brazilski vezista razmontirao je urugvajskog predstavnika i u Montevideo - postigao jedini gol na meču - i u Gojaniji. Obasjao je put Atletiko, omogućio mu da lakše diše i “sahranio” snove Nasionalu početkom nastavka prelepim udarcem sa ivice šesnaesterca. Simultanku Luisa Fernanda “pokvario” je Baralas krunisanjem kontre u smiraj prvog dela igre. Već tada je bilo jasno da će El Pistolero uzaludno natopiti dres.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALA - REVANŠI

Sreda

Atletiko Gojaniense - Nasional 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Fernando 5,53, Baralas 45+1/

Independijente del Valje - Tačira 4:1 (2:1) /prvi meč 1:0/

/Čavez 32, Sonroza 45+5pen, Dijaz 64, Faraveli 80pen - Ernandez 26/

Četvrtak

00.15: (2,50) Seara (2,95) Sao Paulo (3,20) /prvi meč 0:1/

Petak

00.15: (1,45) Internasional (4,20) Melgar (8,00) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaAtletiko GojanenseNasionalLuis SuarezJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara