Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Nastavak katalonske sapunice: Barselona preti De Jongu tužbom zbog nelegalnih radnji sa Bartomeuom

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 14:05

U klubu su pronašli nepravilnosti prilikom sklapanja novog ugovora u oktobru 2020. godine

Tokom čitavog prelaznog roka uprava Barselone "vodi rat" sa Frenkijem de Jongom. Prvo je pokušala da ga proda Mančester junajted, ali je Holanđanin odbio selidbu na Old Traford. Potom od njega zatražila da pristane na smanjenje plate kako bi preko njegovih leđa registrovala skupocena pojačanja - iako mu već duguje oko 20.000.000 evra!? - na šta 25-godišnjak očekivano takođe nije pristao.

No, na Nou Kampu su rešili da isteraju svoje, pronašli su novi način kojim će pokušati da primora De Jonga na jednu od dve gorepomenute opcije. Katalonska sapunica dobija nastavak, i to kakav... Naime, kako javlja dobro obavešteni Atletik, Barselona preti tužbom svom fudbaleru!

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali. Prema saznanjima pomenutog izvora, katalonski klub je obavestio De Jonga kako želi da poništi njegov aktuelni ugovor i vrati mu stari, pod obrazloženjem da je tokom produžetka ugovora dogovorenog sa prethodnom upravom na čelu sa Đozepom Marijom Bartomeuom bilo određenih nepravilnosti, te da postoje osnove za preduzimanje pravnih radnji protiv dveju strana umešanih u dogovor.

Prema navodima iz Španije, dodaje Atletik, Barselona je još 15. jula obavestila holandskog vezistu da je naišla na dokaze o kriminalnim radnjama prilikom skalapanja novog ugovora potpisanog 20. oktobra, kada su na finansijsku žrtvu pristali još Đerar Pike, Mark Andre ter Štegen i Klemon Lengle.

Namera pisma koje je Barselona poslala Frenkiju bila je da ga obavesti o postojanju nepravilnosti u ugovoru, te da je klub u mogućnosti da pokrene krivični postupak kako bi se utvrdilo šta se konkretno dogodilo i ko je odgovoran za nelegalne radnje. Ipak, i poredtoga što ne isključuje mogućnost tužbe protiv igrača, katalonski klub je spreman da se nagodi sa njim oko finansijskih uslova zbog kojih i žele da ga se reše.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara