Slavlje fudbalera Uniona (©Printscreen)
Slavlje fudbalera Uniona (©Printscreen)

Nastavlja se Atletikova agonija: Opet poraz u gostima, Konj obradovao Union

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 03:35

Klub iz Santa Marte ostvario važnu pobedu na svom terenu

Ne da se Union Magdalena, ne želi u drugoligaško društvo. Tim iz Santa Marte ostvario je jednu od ključnih pobeda u Klausuri i to protiv Atletiko Nasionala čija se agonija na gostovanjima nastavlja - 2:1 (1:0).

Veče za zaborav imao je mladi vezista Atletika Nelson Deosa. Njegovom krivicom domaćinu je dosuđen jedanaesterac zbog toga što je laktom udario Huana Kamila Angula u svom kaznenom prostoru, što je Rikardo "Konj" Markez pretvorio u vođstvo od 1:0, da bi početkom drugog dela morao da napusti teren zbog povrede.

Izabrane vesti

Sve se događalo u suparničkom šesnaestercu, pošto se našao u solidnoj poziciji da pripreti golmanu domaćina. Oboren je od strane Žana Kolorada, kome je sudija pokazao žuti karton, ali je Deosa morao napolje zbog povrede. Na kraju su ga sa terena izneli na nosilima.

Markezov pogodak iz prvog dela poslužio je Unionu da se napumpa samopouzdanjem, što se videlo po igri celog tima. Iako je Atletiko u meč ušao kao favorit, to se nije osetilo, jer je Union igrao strastveno, sa karakterom i nije želeo da prepusti bodove.

Samo što je ušao na teren, Deosina zamena Žeferson Duke umalo je bio strelac. Njegov pokušaj glavom osujetio je golman Ramiro Sančez, ali je odbitak završio kod Huana Felipea Agirea koji je doneo izjednačenje. Nastavak utakmice je od tada bio u balansu i tako sve do 87. minuta kada je Arnet Gonzalez probio odbranu gostiju i uposlio Arlena Kastilja koji nije uspeo da se proslavi, ali zato jeste Gustavo Tores koji je postigao gol za veliku pobedu.

Što se Atletika tiče, ovo mu je šesta utakmica u prvenstvu bez pobede, uz samo jedan remi u tom nizu...



tagovi

Union MagdalenaAtletiko NasionalKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara