Fudbaleri Atletik Bilbaa podižu trofej Superkupa Španije (©Reuters)
Fudbaleri Atletik Bilbaa podižu trofej Superkupa Španije (©Reuters)

Nastavlja se Bilbaov lov na trofeje

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 11:37

Posle osvajanja Superkupa i u iščekivanju finala iz prošle sezone, Baski će pokušati da se dokopaju i polufinala Kupa kralja za tekuću sezonu

Fudbaleri Real Betisa i Atletik Bilbaa sastaju se (21.00) u poslednjem četvrtfinalnom meču Kupa kralja, na stadionu Benito Viljamarin u Sevilji. Već su poznata tri učesnika polufinala: Barselona, Levante i Sevilja. Iako su polufinalisti dobijani posle jednog meča, od naredne sedmice će se u polufinalu igrati po dve utakmice.

Ekipa Manuela Pelegrinija u sjajnoj formi dočekuje Lavove i nada se novom plasmanu u polufinale Kupa posle dve godine. Verdiblankosi ne znaju za poraz u 2021. godini, pa optimistično veruju da bi mogli do prve titule od 2005. godine. Na osam mečeva upisali su šest pobeda i dva remija (pet utakmica u Primeri i tri u Kupu).

Izabrane vesti

Sa druge strane, Marselinova ekipa stiže na Viljamarin posle poraza od Barselone na Kamp Nou. Ipak, pre pomenutog poraza Baski su imali pet vezanih pobeda, pa dobro raspoloženje vlada i u ekipi sa San Mamesa. Osvojen je i Superkup Španije, pa se Lavovi nadaju novom plasmanu u polufinale. Podsetimo, Bilbao je minule sezone izborio plasman u finale Kupa kralja, koje tek treba da se odigra (protivnik je Real Sosijedad). Tako bi tekuća sezona mogla da bude veoma trofejna za Baske, koji imaju šansu da podignu čak tri trofeja u par meseci (doduše dva u istom takmičenju).

U prvom susretu ove dve ekipe u tekućoj sezoni Atletik Bilbao je bio više nego ubedljiv. Slavili su Baski protiv Andalužana sa 4:0, pored autogola Ruiza u strelce su se upisali i Kapa, Muniain i Berenger. U međuvremenu je ipak došlo do promene na klupi na San Mamesu, pa je tako Garitana nasledio Marselino Garsija Toral. Betis je poslednji put slavio u decembru 2019. godine, posle het-trika Hoakina u prvih 20 minuta utakmice.

Ovog puta se veteran očekuje na klupi, dok Pelegrini neće moći da računa na povređene Klaudija Brava, Danija Martina, Marka Bartru i Viktora Kamarasu, kao i na talentovanog Laineza, koji zbog virusa korona ne može da pomogne saigračima. Sa druge strane Injigo Visente iz istog razloga nije u protokolu, dok zbog povreda neće nastupiti Balensijaga i Peru Nolaskoain.

ŠPANIJA, KUP KRALJA, ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Almerija - Sevilja 0:1 (0:0)

/Okampos 67/

Sreda

Levante - Viljareal 1:0 (0:0)

/Rođer 120+1/

Granada - Barselona 3:5 (1:0, 2:2)

/Kenedi 33, Soldado 47 - Grizman 88, 100, Alba 90+2, 113, De Jong 108/

Četvrtak

21.00: (2,35) Betis (3,10) Atletik Bilbao (3,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Atletik BilbaoBetisManuel PelegriniMarselino Garsija Toral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara