FK Umka
FK Umka

Nastavlja se velika akcija opremanja sportskih klubova: Mozzart obukao FK Umka

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.05.20. | 14:12

Nakon paketa mera u iznosu od 400.000 evra za borbu protiv bolesti COVID-19, naša kompanija nastavlja ulaganje u sport i društvenu zajednicu

Stavljajući društvenu odgovornost i brigu za zajednicu na vrh lestvice prioriteta u uobičajenim, kao i u vanrednim okolnostima, kompanija Mozzart nastavila je regionalnu akciju za podršku sportu „Novi dresovi za nove šampione“, u okviru koje je opremu donirala stotinama malih i neprofitnih kolektiva.

Dve garniture dresova uručili smo FK Umka, takmičaru Međuopštinske lige Beograda. Nastao u istoimenom beogradskom naselju davne 1924. godine, ovaj klub sa velikom tradicijom danas okuplja tridesetak mladih fudbalera koje spaja ljubav prema ovom sportu, zajedništvo, te borbeni duh.

Izabrane vesti

„Klub smo s velikom tradicijom i prošli smo različite faze uspeha, ali i gašenje koje se dogodilo 2002. godine. Na naše ogromno zadovoljstvo, pre tri godine ponovo smo aktivirali klub, okupili momke koji su uglavnom sa Umke i trenutno su u igračkom zenitu. Naše zalaganje zdušno su prihvatili igrači, ali i čitavo naselje koje nas podržava jer promovišemo bavljenje fudbalom, ali i širu sporstku priču koja je zdrava i korisna za sve. Imali smo sreće da uspostavimo saradnju sa jednom od najuspešnijih kompanija na našim prostorima i veoma smo zahvalni Mozzartu na novoj opremi“, rekao je generalni sekretar FK Umka Vojkan Bacić.

Prema Bacićevim rečima, ovaj gest kompanije Mozzart biće im motivacija i poslužiće kao dodatna afirmacija kada budu izašli na teren.

Ovo je samo nastavak Mozzartovog opredeljenja da dugoročno ulaže u dobrobit čitave zajednice u kojoj posluje, što smo dokazali i nedavno, zauzevši proakativan i odgovoran pristup odmah po izbijanju pandamije bolesti COVID-19. Uprkos značajnim finansijskim gubicima i padu prometa od 90 odsto, nastavili smo da prednjačimo u humanitarnom radu.

Naime, u okviru paketa pomoći od 400.000 evra koje je kompanija Mozzart izdvojila za svoju državu i narod, nabavljeno je deset najsavremenijih respiratora, značajna novčana sredstva donirana su zdravstvenim ustanovama, pripremljeno je i podeljeno gotovo 10.000 paketa za najstarije i socijalno ugrožene sugrađane...

„Prvi dan po ukidanju vanrednog stanja u Umci smo nastavili akciju 'Novi dresovi za nove šampione' i dokazali da za nas nema predaha. Za gotovo dve decenije koliko Mozzart postoji, uspeli smo da zaslužimo epitet najvećeg donatora sportskih kolektiva u regionu koji nam veoma prija. Ipak, odavno smo proširili spisak oblasti u koje ulažemo. Iza nas su brojne aktivnosti na koje smo ponosi proteklih nedelja, budući da nije bilo dana tokom vanrednog stanja da Mozzartovi volonteri nisu pružili pomoć onima kojima je najviše trebala, a među njima su pacijenti, zdravstveni radnici, stariji i socijalno ugroženi stanovnici... Humanost i empatija nije nas napustila ni u teškim vremenima, a sada samo nastavljamo tamo gde smo stali“, objasnio je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.

Kontinuiranu podršku i pomoć sportistima nastavićemo da pružamo i kroz podršku talentima, te kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“ posredstvom koje je Mozzart do sada obukao više od 4.000 amaterskih sportista. Mnoge najviše raduje nastavak sada već čuvene akcije „Sto terena za jednu igru“ u okviru koje je obnovljeno više od osamdeset sportskih terena, koji su poneli imena najistaknutijih srpskih sportista.


tagovi

novi dresovi za nove šampione

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara