Lior Rafaelov, Foto: AFP
Lior Rafaelov, Foto: AFP

Nastavljaju se muke Partizanovog rivala u Ligi konferencije: Gent ispustio bodove i protiv Anderlehta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 22:53

Gosti, uprkos vođstvu, morali da se zadovolje bodom (1:1)

Problemi Genta produbljuju se iz kola u kolo, a novi udarac rivalu Partizana u grupnoj fazi Lige konferencije zadao je Anderleht u zaostalom susretu 5. kola šampionata Belgije.

Nakon poraza od Šarlroe (2:3), minimalac u Talinu (1:0) probudio je nadu pristalica popularnih Bizona da je treći izgubljena utakmica bila samo plod lošeg dana, ali ih je razuveri već susret sa Kortrajkom praznih šaka (0:1), dok je večerašnji remi (1:1) sa Anderlehtom uključio i crveni alarm.

Izabrane vesti

Motivisani da prekinu niz loših rezultata na domaćoj sceni gosti su strpljivo otvorili duel čekajući priliku da ugroze gol rivala, a nedugo nakon pretnje Romana Bezusa čiji je udarac izblokiran u 36. minutu, vođstvo Gentu doneo je Alesio Kastro-Montes. Vezni fudbaler na asistenciju Bezusa upisao je drugi gol ove sezone, međutim pogodak rivala samo je dodatno motivisao domaćina.

Inicijativa igrača Anderlehta sa ciljem da što pre neutrališu zaostatak donela je rezultat u 58. minutu kada je Kastro-Montes prekršajem nad Erikom Lamberštsom napravio jedanaesterac i tako bacio senku na dobro izdanje i vodeći pogodak. Poklon rivala iskoristio je iskusni Lior Rafaelov i postigao četvrti gol od dolaska u Anderlaht ovog leta.

Rezultat koji je postavio 35-godišnji igrač ispostavio se i kao konačni te su rivali osvojili po bod. Anderleht je remijem stigao do sue od 14 bodova iz osam kola, dok je Gent upisao drugi nerešeni rezultat u prvenstvu, uz dve pobede i četiri poraza.

Dodatni povod za brige stratega Genka je činjenica da je izveo praktično najjači sastav, odnosno da je u odnosu na duel sa Florom napravio samo dve promene, a četiri u odnosu na poraz od Kortrajka, te je izvesno da će morati da krene u hitnu potragu za rešenjima pred mečeve sa Serkl Brižom i Anortozisom koji Bizone očekuju u narednih nedelju dana, a mogli bi da imaju veliki uticaj na rasplet na oba fronta.

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

Antverpen - Genk 4:2 (3:1)

/De Let 27, Verstrate 37, Mijoši 41, Fraj 69 - Onuaču 13, 80pen/

Četvrtak

Anderleht - Gent 1:1 (0:1)

/Rafaelov 59p - Kastro Montes 39/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara