©FK Partizan
©FK Partizan

Natho preskočio poluvreme, pa potezom rešio utakmicu, Vojvodina poput televizora sa katodnom cevi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.08.23. | 20:56

Crno-beli slomili otpor Lala na krilima stranaca, iskusni Izraelac sa dve asistencije skicirao trijumf (2:0)

Neupitnu fudbalsku inteligenciju i značaj za igru Partizana Bibars Natho je demonstrirao još jednom, večeras protiv Vojvodine, skiciravši pobedu Partitzana u 2. kolu Mozzart Bet Superlige (2:0). Iako su svesni kvaliteta iskusnog fudbalskog arhitekte Novosađani zaključali Izraelca i ostavili ga bez konkretnog učinka u prvih 45. minuta, prva akcija u nastavku predstavljala je najslikovitiji prikaz kvaliteta Partizanovog veziste. Idealnom loptom u prostor Natho je obavio najveći deo posla, a sjajnu asistenciju u vodeći gol pretočio je Saldanja.

Drugi pogodak Brazilca na isto toliko utakmica trasirao je put gostiju do pobede, a posle odgovora Vojvodine koji je bio kratkog daha i bez efekta praktično sve dileme razrešio je Kvinsi Menig prelepim udarcem pod prečku sa oko 20 metara, te je četa Radoslava Bataka pretrpela i četvrti poraz u isto toliko zvaničnih utakmica na početku sezone, dok su Beograđani posle ispuštene pobede u Bačkoj Topoli na drugom koraku osetili slast trijumfa.

Izabrane vesti

Iako je Partzian na odmor otišao ne dozvolivši rivalu da uputi udarac u okvir gola, inicijativa koju je imao tokom prvog poluvremena u ofanzivi se svodila na sporadične pretnje Meniga i Severine po krilu, ali bez konkretnih iskušenja za Lazara Carevića. Crnogorski golman je do kraja prvog dela igre praktično imao posla samo kako bi ostao zagrejan, a onada, u drugom poluvremenu nije stigao ni da oznoji dres a već je bio savladan. Sjajan pote Natha doneo je priliku iz koje je Saldanja potvrdio da je sa pravom u Humskoj investiran značajan novac u njegov angažman, dok je 16 minuta ksnije novo nesebično proigravanje Izraelca prethodilo individualnoj bravuri Holanđanina koji je duplirao prednost i ugasio nade domaćina.

Pobeda po taktivima Natha vratila je crno-bele na željeni kolosek posle vrlo dobre premijere na kojoj su ipak ostali bez dva boda. Istovremeno, nastavljen je niz skronih izdanja Vojvodine u čiju odbranu ipak ide da su naspram sebe u sva četiri susreta imali kvalitetnijeg rivala.

Kao i u dvomeču protiv APOEL-a, ali i na ligaškoj premijeri protiv Crvene zvezde, Vojvodina je i večeras funkcionisala kao stari televizor sa katodnom cevi. Uz brojne smetnje na vezi, klub sa Karađorđa na početkua ktuelne sezone funkcioniše tek kada zadovbije bolan udarac. Baš kao što je za starinske televizore recept predstavljala šok terapija otvorenom šakom, i izabranici Radoslava Bataka veliku večćinu pozitivnih segmenata pokazali su tek posle primljenog gola. Bilo je tako protiv Kiprana, protiv šampiona Srbije,ali i večeras.

Kratkotrajno se probudio domaćin na krilima Nikole Čumića i pokazao rekciju posle gola Saldanje, međutim ofanziva Lala bila je kratkog daha i odmah pošto je utihnula usledio je drugi gol kao pečat na večerašnji susret.

Upravo Čumić je predstavljao glavnu prednju i jedinog ofanzivnog aduta domaćina u prvom poluvremenu. Inspirisani kapiten u nekoliko situacija pokazao je individualne kvalitete i iznudio dva žuta kartona. Svesni da predstavlja glavnu pretnju izabranici Igora Duljaja nisu štedeli Čumića, međutim javne opomene, kojih jemoglo da bude makar jedna više usled svih faulova, ispšostavili su se kao mala cena na putu do cilja.

Na drugoj strani koncept Vojvodine funkcionisao je sve dok je funkcionisala i defanziva koja je počinjala čije su konce držali Milosavljević, Jeličić i Crnomarković. Upravo pomenuti trio uspavoa se na sredini terena u prelomnom momentu i doveo Lale u podređeni položaj. U želji da odmah odgovore, Novosađani su spustili gard, kreirali nekoliko šasi od kojih je najbiolja viđena u 57. minutu, ali je Malbašić bio kratak da na drugoj stativi preusmeri u mrežu loptu posle udarca Crnomarkovića glavom.

Sa jenjavanjem ofanzive Lala, Partizan se osvetio rivalu za remi i poraz iz prolećnog dela prethodne sezone, a Natho i Menig su potvrdili da im prijaju dueli sa Vojvodinom. Izraelac je upisao petu asistenciju uz šest golova protiv Novosađana, dok je Holanđanin treći put pogodio mrežu večerašnjeg protivnika, uz dve asistencije.

Iz perspektive Igora Duljaja bez dileme idealna uvertira pred gostovanje Sabahu u Azerbejdžanu, ozim zbog dobrog izdanja i usled činjenice da je na delu video i dvojicu debitanata: golmana Aleksandra Jovanovića i beka Aranđela Stojkovića.


MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO

VOJVODINA – PARTIZAN 0:2 (0:0)

/Saldanja 47, Menig 74/

Stadion: Karađorđe

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

Žuti kartoni: Bukinac, Lazarević, Bolingi (Vojvodina), Ilić, Kanute, Šćekić (Partizan)

Vojvodina (4-2-3-1): Carević 6 – Lazarević 5,5, Jeličić 5,5, Crnomarković 6 (od 71. Traore 6), Bukinac 5,5 (od 52. Miletić 6) – Milosavljević 5,5, Zukić 5,5 – Čumić 6,5 (od 77. Radulović 6), Nikolić 6 (od 78. Jovanović), Malbašić 6 – Vukić 5,5 (od 46. Bolingi 5,5)

Partizan (4-2-3-1): Jovanović 6,5 – Stojković 6,5 (od 64. Filipović 6,5), Ilić 6,5, Marković 6,5, Antić 6,5 – Belić 7, Kanute 6 (od 63. Šćekić 6,5) – Severina 6,5 (od 83. Trifunović -), Natho 7,5 (od 76. Pantić), Menig 7 – Saldanja 7.

Igrač utakmice. Bibars Natho



tagovi

FK PartizanFK VojvodinaBibars NathoKvinsi MenigMateus Saldanja

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara