Navas ide u Pariz: Godišnja plata preko 6.000.000 i Areola na pozajmici u Madridu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.19. | 10:04

Marka piše da su Real Madrid i PSŽ blizu dogovora, Kraljevski klub će inkasirati oko 15.000.000 evra

Kejlor Navas ide u Pari Sen Žermen. Marka piše da je operacija jako blizu realizacije, ali i donosi detalje oko transfera Kostarikanda. U Parizu bi trebalo da dobije ugovor na tri sezone, a godišnja plata će mu premašivati 6.000.000 evra.

Navas je u sredu rekao Zinedinu Zidanu svoju odluku da želi da ode u momentu kada je video da je ponuda PSŽ-a na stolu. I da bi sve moglo da se završi vrlo brzo.

Izabrane vesti

Još u maju je Kejlor dostigao dogovor sa Pari Sen Žermenom, ali tada sa Enrikeom Anterom kao sportskim direktorom francuskog kluba. Njegov odlazak i dolazak Leonarda su usporili celu priču jer je Brazilac želeo da dovede Donarumu.

Parižani nisu uspeli da se dogovore sa Milanom oko mladog talentovanog golmana i to je otvorilo vrata Navasu. U PSŽ-u će dobiti veću platu i pre svega šansu da bude prvi golman. Navas ide u Pariz da igra (brani), a toga se u Madridu ne bi naradio.

Florentino Perez i Al Kelaifi imaju dobre odnose, a to znači da bi cela operacija trebalo da se završi jako brzo. Visina transfera će biti oko 15.000.000 evra. Problem je samo što je Realu urgentno potreban golman koji bi bio zamena Tibu Kurtoi, tako da postoji opcija da Alfons Areola ode na jednogodišnju pozajmicu iz PSŽ-a u redove Kraljevskog kluba.

Ovo je operacija u kojoj bi sve tri strane bile zadovoljne. Sam Navas smatra da bi u Parizu imao bolju šansu da bude standardan, posebno otkako mu je Zinedin Zidan tokom leta stavio do znanja da je Tibo Kurtoa nedodirljivi broj jedan. Trener PSŽ-a Tomas Tuhel želi da angažuje Kostarikanca koji će dobiti i nešto veću platu od one koju ima u Madridu i to su dva faktora zbog kojih je Navas prihvatio poziv Svetaca.

Možemo da očekujemo Navasa uskoro na medicinskim pregledima, a potom i sa šalom i dresom PSŽ-a.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara