Frank de Bur (© Reuters)
Frank de Bur (© Reuters)

Navijači De Buru: Igraj 4-3-3; De Bur navijačima: Važi, igramo 5-3-2

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 22:54

Selektor Holandije ne odustaje od ideje

Ronald Kuman je udario bazu. Opredelio se za formacijsku postavku 4-3-3 i isplatilo mu se. Odveo je Holandiju na Prvenstvo Evrope i otišao u Barselonu. Zamenio ga je Frank de Bur i počeo da menja. Ne odmah, ali u poslednje dve utakmice, protiv Škotske i Gruzije, u sklopu priprema za završnu smotru posložio je tim u rasporedu 3-5-2, čime je stao na žulj navijačima.

Razlog, u zemlji Lala navikli su da državni tim igra napadački. Zato su se fanovi dosetili da De Buru saopšte šta misle tako što su zakupili privatni avion sa zadatkom da preleti preko trening centra Oranja u Amsterdamu i raširi transparent na kome je pisalo: „Frank, igraj 4-3-3“.

Izabrane vesti

Uoči susreta sa Ukrajinom, u nedelju veče na „Johan Krojf areni“, De Bur ne ostavlja dilemu da će ostati veran principima proklamovanim u dve provere sa objektivno skromnim selekcijama.

Hvala na savetima, ali igraćemo 5-3-2“, nije se šalio nekadašnji trener Ajaksa, Intera, Kristal Palasa i Atlante.

Tek da nikom ne ostane dužan, osetio je potrebu da obrazloži.

Sve češće treniramo u tom sistemu i daje pozitivne rezultate. Dobro se pokazao i na prijateljskim mečevima. Zbog njega imamo samopouzdanje. Tačno da u ovom sistemu nisu igrali svi fudbaleri, za neke je novost, ali nije nešto što bi trebalo da nas uzemiri“.

Prvenstvo Evrope, nedelja, 21.00: (1,73) Holandija (3,60) Ukrajina (5,40)

Na startu takmičenja Holandija će se istrčati na megdan Ukrajini sa pojačanim veznim redom.

„Uvek pokušavamo da budemo tim koji dominira, a upravo to želimo ovim sistemom. Znam da 5-3-2 zvuči negativno, ali sa 3-5-2 imate manje igrača u odbrani. Želimo da držimo konce igre u svojim rukama, što znači da bi spoljni igrači morali uvek da budu visoko na protivničkoj polovini terena. Ovakvim rasporedom imamo najbolje igrače na odgvarajućim mestima, one fudbalere koji su igrali sjajno celu sezonu“.

Mada, 4-3-3 i dalje ostaje opcija.

Samo jednom izmenom, tako što ćemo pometiri bočnog igrača, možemo da se preorijentišemo na taj sistem“, dodao je Frank de Bur.


tagovi

reprezentacija HolandijeFrank de BurFrank De BurEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara