Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

Navijači teraju Matića iz Gane, zabranili mu da vodi trening! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 11:20

Srpski strateg koji je na klupi Harts of Ouka trpi ogroman pritisak pred derbi sa Asante Kotokom (nedelja,19.00), zbog čega je čak završio i u policijskoj stanici

Srpski fudbalski trener Slavko Matić prolazi kroz ogromne probleme ovih dana u Gani, gde trenira tamošnjeg velikana Harts of Ouk. Posle nekoliko loših rezultata navijači 21-strukog prvaka Gane zahtevali su promenu na klupi, a desetak njih su otišli korak dalje i u petak zabranili Matiću da uđe na teren i vodi trening ekipe.

Nekadašnji trener užičke Slobode, Budućnosti iz Dobanovaca, Novog Pazara, OFK Beograda i Napretka na kraju je morao da ode do policijske stanice i da podnese prijavu. Ovakve neprijatnosti nisu mogle da dođu u gorem trenutku, pošto Matićev tim u nedelju od 16 časova očekuje najveći derbi ove afričke zemlje, duel sa najtrofejnijim klubom i aktuelnim šampionom Asante Kotokom.

Izabrane vesti

Harts of Ouk taj derbi dočekuje na šestoj poziciji na tabeli, sa tri poena zaostatka za drugoplasiranim Asanteom, a čak osam minusa u odnosu na lidera Aduanu. Velikan iz Akre je bio u mnogo boljem položaju, ali je poražen na tri od poslednje četiri utakmice.

Poslednji mu je meru u sredu uzeo Grejt Olimpiks, koji je slavio sa 1:0 golom Ašije Kvajea iz jedanaesterca. Posle tog meča Matić je na konferenciji za medije za negativan rezultat optužio arbitra.

Nije dobro pričati o sudijama, ali napravili su 20 faulova samo u prvom poluvremenu. Kao da smo igrali košarku. Ne možemo da igramo tako, niti može da se pravda sudija sa jednim pokazanim crvenim kartonom na kraju utakmice. Imali smo jednu dobru šansu, sa pet metara. Naš novi napadač, kojeg smo doveli da daje golove. Nije ga dao. Izgubili smo ni iz čega. Penal je postojao, da, ali za mene suđenje nije bilo dobro”, kazao je Matić.

16.00: (1,60) Drims (3,45) Karela (5,80)

Nije mogao 46-godišnji Obrenovčanin da računa na najjači sastav, zbog povreda, ali nije u tome tražio alibi.

Ne možete da igrate ovako. Želeli smo da igramo visok presing, ali ako je svaki kontakt faul, kako? Igrači su postali nervozni, naravno da nismo mogli da igramo. Mnogo problema imamo sa suđenjem, nije ovo prva utakmica na kojoj je sudija bio problem. U sledećoj utakmici ćemo videti da li smo spremni da budemo šampioni ili ne. U ovakvim mečevima loše suđenje je problem. Razočaran sam nefudbalskim stvarima”.

Na kraju, osvrnuo se i na meč sa Asante Kotokom.

U derbiju je sve moguće, morate da verujete. Imamo dovoljno vremena da se oporavimo. Moramo da verujemo u pobedu”, poručio je Matić.

Međutim, veliko je pitanje hoće li dočekati taj susret na funkcijii. Predstavnik navijača Kobi Džons je u dva različita intervjua rekao da Matiću neće biti dozvoljeno da vodi ekipu u nedelju.

Pojedine navijačke grupe, koje i sam podržavam, žele da vide leđa Matiću jer ne beleži dobro. Ako ga rukovodstvo kluba ne bude sprečilo da se nađe na terenu, mi ćemo to da uradimo jer ne verujemo da će nam pomoći. Uradićemo to”, kazao je Džons za Džoj Sports, a slično je ponovio i u razgovoru za radio Asempa FM:

On je iz Srbije i u svakom slučaju, vratiće se tamo, a mi ćemo ovde da trpimo posledice. Otpustio je neke prvotimce i sada naša ekipa igra loše. Ne možemo to da dopustimo”.

Pre derbija, na programu su u subotu dva meča od 16 časova, Drims dočekuje Karelu, a King Fajsal Grejt Olimpiks. Matić je na klupu Harts of Ouka došao sredinom oktobra prošle godine, a zbog ove ponude je napustio bugarskog prvoligaša Septemvri iz Sofije. Na 15 mečeva u Premijer ligi Gane njegov tim je zabeležio sedam pobeda i po četiri remija i poraza.

GANA 1 – 20. KOLO

Subota

16.00: (1,60) Drims (3,45) Karela (5,80)

16.00: (2,00) King Fajsal (3,10) Grejt Olimpiks (3,80)

Nedelja

16.00: Bečem Junajted - Bibijani

16.00: Harts of Ouk - Asante Kotoko

16.00: Legon Sitis - Real Tamale

16.00: Medima - Berekum Čelsi

16.00: Nsoatreman - Kotoku Rojals

16.00: Samarteks - Aduana

16.00: Tamale Siti - Akra Lajons

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaGanaAsante KotokoHarts of OukSlavko Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara