(MN Press)
(MN Press)

Navijači Vojvodine protiv fudbala radnim danima, Popović poziva: Ne može vas sprečiti ni ponedeljak, ni utorak, ni Veliki petak...

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 16:30

„Želimo da podižemo formu i igru, da pobedom napravimo skok na tabeli”, poručuje strateg Novosađana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle dva vezana poraza u prvenstvu od Crvene zvezde kod kuće (1:2), te Partizana u gostima (1:3), Vojvodina je uspela da povrati samopouzdanje rutinskom pobedom u Kupu nad Mladosti GAT (3:0), čime je obezbedila plasman u čevrtfinale masovnijeg takmičenja.

Izabrane vesti

Lalama u šampionatu predstoji, barem na papiru, nešto lakši raspored, a povratak na pobednički kolosek u Mozzart Bet Superligi ekipa Ranka Popovića tražiće protiv Napretka, s kojim se sastaje na “Karađorđu” (ponedeljak, 18.30, TV Arena Sport).

Jedna u nizu od utakmica koja je bitna, a posle dva vezana poraza u prvenstvu i dobrog meča u Kupu Srbije, važno je da nastavimo proces podizanja forme i načina igre. Napredak je doživo velike promene, pod vođstvom mog bivšeg saigrača i prijatelja (Vladimir Gaćinović, op. au), vidi se pomak. Želimo da pokažemo napredak, odigramo na odgovarajući način i pokažemo naš nivo. Očekujem od ekipe da pokaže zrelost i kvalitet i tako dođemo do rezultata koji priželjkujemo, a potreban nam je za skok na tabeli”, rekao je trener Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije.

Vojvodina od svih timova u elitnom rangu najbolji skor ima protiv Napretka kada igra kod kuće, ali Popović se ne obazire na tradiciju.

Ne bavim se tradicijom i gledam samo na sadašnjost. U ponedeljak bi Vojvodina trebalo da bude na nivou. Ne bih imao ništa protiv da statistiku potvrdimo dobrim rezultatom. Svaka pobeda znači mnogo, tri verovatno i skok na tabeli. Značio bi nam trijumf sa aspekta nastavka našeg procesa, koji dosta dobro izgleda. Nije nam rezultat uvek bio na nivou igre i voleo bih da napravimo balans, tako da rezultat isprati dobru igru. Ako to uradimo, biću zadovoljan kao da smo osvojili više bodova“.

Vošin strateg pozvao je navijače da dođu na stadion, budući da su najvatrenije pristalice Vojvodine bojkotovale mečeve koji se igraju radnim danom.

Mene niko ne bi mogao da spreči da dođem na stadion, bilo da je utakmica u ponedeljak, utorak ili na Veliki petak. Ne mogu ni na koga da utičem, ali kad nešto voliš i kada ti je stalo, onda bi trebalo da budeš tu. Ne želim niko da shvati kao kritiku već kao savet ili preporuku. Svako sam odlučuje. Poštujem što imaju takve stavove, verovatno postoji neka pozadina koju ne poznajem. Uvek bih hteo da budem blizu terena, ali ko god da bude uz nas, moramo da damo sve od sebe, pa da onima koji ne dođu na tribine bude žao što nisu bili tu, te da ih nateramo da se vrate”.

U konkurenciji za tim biće i Mateus Indio, koji se povredio u utakmici protiv Crvene zvezde pre dve nedelje.

Zbog žutih kartona neće igrati Crnomarković, ostali su spremni i zdravi i u dobrom raspoloženju. Mateus Indio se iznenađujuće brzo oporavio i zato zahvaljujem našem lekarskom timu što je učinio sve da se odmah vrati. Odradio je lakši trening sa nama, izgledao odlično i nadam se da će takav biti i na utakmici“, završio je šef stručnog štaba Stare dame Ranko Popović.





tagovi

Zoran PopovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara