Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Navodnjavanje kap po kap i transfer pet puta veći od predstavljenog

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 10:22

Milioni se na računu Las Palmasa i dalje akumuliraju…

Tek je postao punoletan, velika pompa oko Pedrija nije se dizala. Ima i do toga što je sve u Barseloni počelo da se urušava, što se odlazak Lionela Mesija naslućivao i osećao u vazduhu. Tmurni dani na Kamp Nouu, pa tako ni očekivanja od momka sa Kanara nisu bila bogzna kakva. Otkupljen je za tričavih 6.000.000, ostavljen na pozajmici u Las Palmasu i dogurao dotle da na njega bude nalepljena cena od milijardu evra, te da transfer bude pet puta veći od predstavljenog.

Barselona ni sada nije u lagodnoj poziciji kada su finansije u pitanju, i dalje mora dva puta da meri i tek kada dobro izvaga da preseče. Ali kada je Pedri stavio autogram na ugovor, igrali su se u katalonskom klubu sa knjigama, riskirali, javnosti predstavljali brojke koje žele i nije mnogo vremena trebalo da prođe dok pravo stanje stvari izađe na videlo. Klubovima su kod transfera mogli da ponude mali fiksni deo i velike varijable, zbog toga novac na Kanarima kaplje i dan-danas.

Izabrane vesti

Isprva su na Kamp Nouu predstavili da će Pedri koštati Barselonu svega 5.000.000 evra, no demanti je ekspresno stigao. Taman koliko je bilo potrebno da se transfer igrača zavede. Dodat je jedan, a kroz manje od dve godine operacija je narasla na 10.000.000 evra. I to je bio samo početak.

“Ako se ispune sve klauzule, transfer bi mogao da vredi između 30.000.000 i 35.000.000 evra”, rekao je svojevremeno Las Plamasov predsednik Migel Anhel Ramires.

Na Kanarima su se osigurali mnoštvom klauzula, verovatno i najbolja je ona da će ukoliko se Barselona odluči da ga proda imati 15 odsto od narednog transfera. No, teško da iko u katalonskom klubu i pomišlja na to. Ali tu je još sijaset sitnijih stavki koje Las Palmasu omogućavaju da životari i redovno očekuje priliv novca.

Milioni se na računu kluba i dalje akumuliraju, sve zbog sistema navodnjavanje kap po kap. Pedri upiše minute za Španiju – dobiju tranšu. Probije granice određene brojem minuta u Barseloni – ide još jedna. Do meča sa Portom u Ligi šampiona nu kasu kluba sa Kanara slilo se 17.500.000 evra, a posle njega još 5.000.000.

Još prošle godine bilo je jasno da će jedna od poslednjih stavki biti ispunjena, odnosno da će Pedri u Blaugrani odigrati preko 100 utakmica u kojima će provesti minimum jedno poluvreme na terenu. “Milioner koji toga nije svestan”, kako ga je Pepe Mel – nekadašnji Pedrijev trener iz Las Palmasa – nazvao, ubrizgao je novu finansijsku injekciju bivšem klubu.

Nine mala stvar za klub koji više gravitira ka opstanku, nego izlasku u Evropu.



tagovi

BarselonaLas PalmasPedri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara