Nazire se budućnost sjajnog Alekse Terzića

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 15:01

Igraće Seriju A

Izgleda da je Italija ipak obećana zemlja za nekadašnje Zvezdino dete Aleksu Terzića.

Bilo je teško mladom defanzivcu kad je stigao Apenine, skoro da nije igrao, ali sve je to bio proces privikavanja. Terzić je u debitantskoj sezoni odigrao samo šest minuta u dresu Fiorentine u Seriji A ali je to sve išlo u rok službe i sticanja novog iskustva. Letos je odlučeno da ode na pozajmicu u redove drugoligaša Empolija što se ispostavilo kao pun pogodak za sve tri strane.

Izabrane vesti

Terzić je odigrao 21 utakmicu u prvenstvu i dve u kupu za Empoli. A sigurno bi i više da nije bilo povrede skočnog zgloba koja ge je nekoliko nedelja odvojila od terena. Uglavnom je bio starter i dao je veliki doprinos sjajnoj sezoni Toskanaca koji su protutnjali kroz Seriju B. Empoli se ekspresno vratio u elitni rang italijanskog fudbala, Terzić je dobio minutažu, a Fiorentina maksimalno iskoristila pozajmicu za afirmaciju i razigravanje igrača na kojeg računa u perspektivi.

Šta dalje za Terzića?

Pozajmica je okonačana, pa se on i mladi Poljak Šimon Zurkovski vraćaju u Fiorentinu sa kojom imaju ugovore. Nije tajna da su u Firenci pažljivo pratili Terzića na pozajmici u lokalnom rivali i da su prezadovoljni onim što je pružio. Ali isto tako nije tajna da ga čeka žestoka konkurencija na poziciji levog beka. Praktično nepobediva. Kristijano Biragi je jedan od najstandardnijih igrača Viole i reprezentativac Italije. Teško će ga Terzić izugrati sa te pozicije...

Alternative za Biragija tokom sezone su bili Antonio Bareka koji se posle pozajmice vraća u Monako i Meksikanac Maksi Oliveira kojem ističe ugovor na kraju sezone. Fiorentina je zainteresovana da iz Sampdorije dovede levog beka Tomaza Auđela što znači da bi Terzić bio tek treći izbor.

Zato je Empoli već izrazio želju da opet pozajmi mladog Srbina na godinu dana, a navodno ni u Firenci nemaju ništa protiv. Cela priča bi opet mogla da donese korak napred za sve tri strane. Terzić bi dobio pravu priliku u Seriji A, Empoli ne bi morao da troši novac na kupovinu levog beka, a Fiorentina bi sledećeg leta imala još kvalitetnijeg i iskusnijeg igrača.

Konačna odluka će biti doneta u narednim nedeljama a nije isključeno i da Viola pruži šansu Terziću kao alternativi za Biragija ako ne kupi Auđela ili nekog drugog levog beka. Ipak, za sada kao najrealnija opcija deluje još godinu dana na pozajmici u Empoliju. Ovoga puta u Seriji A.


tagovi

Aleksa Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara