Reuters
Reuters

Ne da Klop taličnog grčkog Skauzera: Cimikas Liverpulov do 2027.

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 01:37

Jeste da ne igra mnogo i da verovatno nikada neće biti prva opcija na levom beku, ali je za tri godine na Enfildu stekao status miljenika navijača

Znao je Konstantinos Cimikas čim je stigao 2020. u tadašnjeg aktuelnog šampiona Engleske da će teško ugrabiti mesto startera na svojoj poziciji u konkurenciji neprikosnovenog Endija Robertsona. Kako ga je Liverpul platio tek 13.000.000 evra Olimpijakosu, jasno je da su i na Enfildu momka iz Soluna videli kao alternativnu opciju za sjajnog Škota.

Tri godine kasnije čini se da su Crveni u igračkom pogledu u Cimikasu dobili baš ono što su očekivali, ni manje ni više od toga, ali su strastvenost prema klubu i pozitivna energija koju širi svlačionicom jedni od glavnih argumenata koji su ubedili ljude iz Liverpula da produže ugovor s njim do leta 2027. godine.

Izabrane vesti

Jirgen Klop smatra ga jednim od glavnih pomoćnika u kreiranju dobre atmosfere unutar tima, svojevrsnom talijom, a lojalnost i privrženost klubu koju Liverpulovi navijači posebno cene, često je pokazivao snažnim emotivnim reakcijama na rezultate kluba. Posebno je kupio pristalice Redsa nakon finala FA kupa 2022. godine. Na toj utakmici Cimikas je izveo poslednji penal u seriji protiv Čelsija, čime je klubu doneo prvi trofej u najstarijem takmičenju na svetu još od 2006. godine.

"Veoma mi je drago što sam ovde da produžim ugovor. Osećam da se sve žrtve koje sam podneo i rad koji sam uložio isplate", blistao je Kostas od zadovoljstva nakon što je stavio paraf na obnovu saradnje.

Od kada je stigao među šestostrukog evropskog šampiona odigrao je 63 meča, još se nije upisao u strelce, ali je zabeležio respektabilnih 12 asistencija. Od početka tekuće sezone nastupio je na dva duela, a celu utakmicu odigrao je u trijumfu protiv LASK Linca u Ligi Evrope prethodnog četvrtka. Novu šansu da zaigra dobiće verovatno već u sredu (20.45) protiv Lestera, u šesnaestini finala Liga kupa.



tagovi

LiverpulKostas Cimikas

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara