Rafinja (©Reuters)
Rafinja (©Reuters)

Ne da se Fulamu da pobegne iz opasne zone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.03.21. | 23:05

Desetkovani Lids slavio na Krejven Kotidžu

Trijumfom je Fulam mogao konačno da pobegne iz opasne zone, ali je u duelu sa Lidsom ostao bez bodova. Veliku priliku propustila je ekipa Skota Parkera, Jorkširci su na poslednjih pet mečeva upisali tek jedan trijumf, ali su se ipak sladili na Krejven Kotidžu (2:1). Četa Marsela Bijelse je upisala 12. pobedu u sezoni i sa 39 bodova sedi bezbedno u sredini tabele. Sastav iz Londona ostaje prvi ispod crte, sa dva boda manje od Njukasla i tri od Brajtona, koji imaju po dve utakmice manje. Opstanak se ponovo čini kao nemoguća misija...

Prilično izjednačen meč na stadionu Fulama, ali su fudbaleri Lidsa pokazali zašto su daleko ispred večerašnjeg rivala na tabeli Premijer lige. Bjelsini napadači su daleko ubojitiji, Pikoksi su postigli 45 golova ove sezone, gotovo duplo više od Parkerovog sastava (23). Dok su se Lukman, Madža, Kavaljero, u drugom poluvremenu i Aleksandar Mitrović, slabo snalazili u protivničkom šesnaestercu, Bamford i Rafinja su pokazali hladnokrvnost i kvalitet u završnici akcija i čini se da je to u zaostalom susretu 29. kola bila osnovna razlika.

Izabrane vesti

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------


Gosti su poveli već u osmom minutu, Luk Ejling je bio strelac. Ipak, usledila je VAR provera, posle koje je ustanovljeno da je u začetku napada jedan od fudbalera Lidsa bio u ofsajd poziciji. Ništa od vođstva Bjelsine ekipe, ponovo su centimetri presudili. Zatresla se mreža Fulama i u 20. minutu, ali je pogodak Rafinje opravdano postignut zbog još jednog ofsajda. Prvu pravu priliku domaći igrači su imali u 27. minutu, Džoš Madža je pokupio jedan odbitak, tukao iz itekako povoljne pozicije, ali je Ilan Melije sjajno intervenisao. Samo tri minuta kasnije gosti su poveli. Centaršut Herisona posle auta sa leve strane, na pravom mestu našao se Patrik Bamford i svoj golgeterski saldo popravio na 14 pogodaka.

Smogli su snage domaći igrači brzo da odgovore. Dobili su korner u 38. minutu, Lukman je centrirao sa desne strane, a lopta je stigla do kapitena Joakima Andersena, koji je uspeo da uhvati volej i zatrese protivničku mrežu. Malo je nedostajalo da samo tri minuta kasnije Fulam i preokrene, ali je Melije još jednom vrsnom intervencijom zaustavio pokušaj Angise sa ivice kaznenog prostora.

Subota, 21.00: (1,77) Brajton (3,40) Njukasl (5,20)


Otišlo se na odmor sa nerešenim rezultatom, devet minuta je trebalo gostima da ozbiljnije priprete, ali je pokušaj Džeka Herisona uspeo da ukroti Alfons Areola. Odličan fudbal igrao se na Krejven Kotidžu, već u 58. minutu se na drugoj strani terena u šansi našao Ademola Lukman, ali je očajno šutirao iz izgledne situacije. Kazna je ekspresno stigla. Ofanzivci Lidsa su se sjurili ka golu Parkerovog tima, Bamford je poslao pravovremen pas ka Rafinji, a sjajni Brazilac je nekako uspeo da se snađe između dvojice igrača Fulama i smesti loptu u Areolinu mrežu.

Trudili su se domaći igrači da što pre stignu do novog poravnanja, ali nisu uspevali da ugroze Melija. U samo dva minuta su mogle sve lađe da potonu sastavu iz prestonice, ali su na njihovu sreću Stjuart Dalas i Ejling neprecizno šutirali iz dobrih pozicija. U samom finišu velika šansa za Fulam da stigne do zlata vrednog boda, Angisa je tukao glavom posle kornera, ali je Strajk skinuo loptu sa gol linije.


PREMIJER LIGA - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Petak

Fulam - Lids 1:2 (1:1)

/Andersen 38 - Bamford 29, Rafinja 58/

Subota

21.00: (1,77) Brajton (3,40) Njukasl (5,20)

Nedelja

16.00: (2,90) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Patrik BamfordJoakim Andersen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara