Hulk (AFP)
Hulk (AFP)

Ne ide da treći najskuplji tim Južne Amerike ne igra Livertadores: Hulk makazicama pečatirao mesto u eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 04:13

Posle 1:1 u Kolumbiji, Miljonarios poklekao na Mineirau, a junaci su Hulk i dvostruki strelac Paulinjo

Morao je Atletiko Mineiro težim putem do grupne faze Libertadoresa, ali ju je na kraju prigrlio - potpuno zasluženo. Poslednja prepreka bio je Miljonarios koji se posle remija 1:1 u Kolumbiji, na Mineirau držao 45 minuta. Ali kako je počelo drugo poluvreme Hulk i drugovi dodatno su pojačali ofanzivu i odbranu gostiju razbili u paramparčad - 3:1.

Ne ide da treći najskuplji tim Južne Amerike ne igra u Kopa Libertadores. Igrački kadar ukupne vrednosti 119.000.000 evra, na Zelenom kontinentu jeftiniji samo od Flamengovog i Palmeirasovog nosi sa sobom određenu obavezu. Svesni su je bili izabranici Eduarda Kudeta, već u prvom poluvremenu pohitali da načnu protivnika, ali kada to nisu uspeli, ipak su zadržali pribranost.

Izabrane vesti

U prvom delu nijedan od devet udaraca nije išao u okvir, ali je već u uvodnim minutima nastavka rivala otključao sjajni Paulinjo. Gol u Bogoti, pa još dva večeras. Oba glavom. Prvi mu je u 49. minutu spakovao Hulk, a naredni, na sličan način u 81. minutu namestio Alan Patrik. Tada je ceo crno-beli deo Porto Alegrea mogao da odahne. Protivnik je bio na kolenima.

Pobedu je u 88. minutu začinio Hulk. Razgalio je domaće navijače makazicama i pokazao da je i u 37. godini života sposoban za svrsishodnu akrobatiku. Nisu se mnogo potresli Pevci kada je Uribe u trećem minutu nadoknade postigao počasni gol za Miljonarios.

Posle kvalifikacija u kojima je prvobitno ukupnim rezultatom 3:1 eliminisao venecuelanski Karabobo, Atletiko Mineiro je smešten u četvrti šešir. Dakle, na žrebu za grupnu fazu će biti prava mina.

Mesto u žrebu noćas je zaslužio i Independijente iz Medeljina koji će uz Atletiko Nasional i Deportivo Pereiru biti jedan od tri kolumbijska predstavnika u ovogodišnjem izdanju Libertadoresa. Independijente je posle 1:1 u Čileu, u rodnom gradu Pabla Eskobara srušio Magaljanes sa 2:0, a oba pogotka postigao je Lusijano Pons.

KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Četvrtak

Independijente Medeljin - Magaljanes 2:0 , prvi meč 1:1

/Pons 15, 39/

Atletiko Mineiro - Miljonarios 3:1, prvi meč 1:1

/Paulinjo 49, 81, Hulk 88 - Uribe 90+3/

23.00: (2,50) Sero Portenjo (3,05) Fortaleza (2,80), prvi meč 1:0

Petak

01.00: (3,00) Sporting Kristal (3,05) Urakan (2,35), prvi meč 0:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

Atletiko MineiroMiljonariosKopa LibertadoresHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara