Fudbaleri Sportinga (©Reuters)
Fudbaleri Sportinga (©Reuters)

Ne može bolje po Sporting, titula je sve bliže

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.02.21. | 09:23

Lavovi u situaciji da večeras na gostovanju Žil Visenteu steknu osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Porto

Ne može bolje po Sporting. Lisabonski Lavovi imali su razloga da minule nedelje slave kiks Porta, najozbiljnijeg konkurenta u šampionskoj trci, inače drugi vezani, a večeras su u situaciji u kojoj je malo ko očekivao da ih vidi. Sporting na gostovanju Žil Visenteu u sklopu poslednjeg duela 18. runde Primeire ima priliku da stekne veliku bodovnu zalihu na čelu, u vidu osam koraka prednosti (22.00).

Puleni trenera Rubena Amorima teže četvrtoj uzastopnoj pobedi u ligi, dok su domaćini obnovili samopouzdanje posle trijumfa u prošloj rundi, čime su okončali niz od četiri uzastopna poraza u Primeiri. Stradala je Boavista sa 2:1, i to u njenoj kući.

Izabrane vesti

Samjuel Lino je rano doveo Petlove u vođstvo sa bele tačke, da bi Paulinjo pred odlazak na veliki odmor poslao loptu u sopstvenu mrežu, vrativši Boavistu u život. Utakmica je išla ka remiju sve dok Iv Baraj nije u smiraj susreta osigurao tri boda za svoju ekipu.

Taj gol je zapečatio četvrtu pobedu Žil Visentea u sezoni, i omogućio je Petlovima da preskoče Boavistu i izađu iz zone ispadanja. Međutim, oni su samo dva boda iznad mesta za automatsko ispadanje, što znači da bi jedan loš rezultat mogao da ih odvuče nazad. Večeras se Žil Visente suočava sa najtežim testom do sada, ugošćujući Sportinga iz Lisabona, koji još nije izgubio u ligaškoj akciji tekuće kampanje.

U protekloj rundi Sporting je preslišao Maritimo na strani pogocima Pedra Gonsalvesa, čime su Lavovi obezbedili 14. pobedu u prvenstvu ove sezone, uzimajući 45 od mogućih 51 boda u ovoj fazi. Pre tog meča

Mateus Nunes

je pogotkom u nadoknadi odlučio pobednika Derbija Lisabona nad Benfikom. Tim trijumfom Amorimovi vojnici su napravili još jedan veliki korak ka prvoj nacionalnoj tituli od 2002.

Visok plasman Lavova na tabeli kombinacija je vrhunske defanzive i odličnog napada. Sporting je do sada primio samo devet golova na 17 mečeva. Istovremeno, samo je drugoplasirani Porto uspešniji od zeleno-belih kada je reč o datim golovima. Sporting ih je postigao 36, a čak 14 su delo Pedra Gonsalvesa, koji igra sezonu iz snova.

Domaćin u meč ulazi bez mladog napadača

Mijulena, koji je povredio koleno, a van stroja je i iskusni defanzivac Diogo Silva. Sa druge strane, osim Luiza Felipea, koji je dugotrajno povređen, Amorim bi trebalo da ima sve raspoložive snage za duel.

Susret Žil Visente - Sporting možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA – 18. KOLO

Nedelja

Braga - Porto 2:2 (0:1)

/Franseržo 87, Gaitan 90+4 - Oliveira 36pen, Taremi 54/

Ponedeljak

Farense - Moreirense 1:2 (0:1)

/Pedro 90+3 - Jan 28, Martins 79pen/

Benfika - Famalikao 2:0 (2:0)

/Nunjez 3, Otamendi 7/

Maritimo - Santa Klara 1:2 (0:0)

/Žoel 61pen - Krisan 74, Karvaljo 78/

Belenenses - Gimarais 1:1 (1:1)

/Kasijer 30 - Estupinjan 38/

Utorak

16.00: (2,05) Fereira (3,20) Portimonense (4,00)

18.05: (1,93) Rio Ave (3,40) Tondela (4,20)

20.00: (2,40) Boavista (3,10) Nasional (3,20)

22.00: (6,25) Žil Visente (3,70) Sporting Lisabon (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Portugal 1PrimeiraSporting LisabonŽil VisenteRuben AmorimPedro Gonsalveš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara