Kahveči i Tadić (©Reuters)
Kahveči i Tadić (©Reuters)

Ne može svaki dan sedmica, Feneru ovog puta dosta i jedan

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 19:01

Džeko promašio penal protiv Gazijantepa – 1:0

Prošle nedelje sedam komada u mrežu uzdrmane Konje. Ali, nije baš svaki dan praznik pa ni za velikana kakav je Fenerbahče.

Biće zadovoljni na azijskom delu Istanbula ove večeri i minimalcem u gostima protiv Gazijantepa, jer je i jedan gol dovoljan da se sačuva bodovna prednost na vrhu tabele – 1:0.

Izabrane vesti

A, izgleda da za Fener nema veće kazne nego kada mu sudije dodele penal. Ne zna se više ni broja promašenih jedanaesteraca za žuto-plave. I večeras su ponovo imali šut sa bele tačke, odgovornost je preuzeo Edin Džeko i pogodio stativu.

U utakmici u kojoj je bilo vrlo malo pravih šansi i udaraca na gol, promašeni penal je ozbiljno poljuljao samopouzdanje timu Fenerbahčea. Ali, kao spasilac se, pored svih skupih stranaca, pojavio Irfan Kahveči. Njegovim 11. golom ove sezone na svim frontovima spakovao je lideru na tabeli tri boda za poneti.

Gazijantep, u čijem timu starter je bio Lazar Marković, a Marko Jevtović ušao u igru u poslednjih 20 minuta, najbolju šansu za gol je imao na početku. Igrao se sedmi minut kada je Embakata izbio sam na Livakovića, ali je hrvatski čuvar mreže ušao u šut i sačuvao gol.

Nakon toga je Fener preuzeo konce igre, imao prilike preko Jukseka i Freda, pa je potom Džeko tukao glavom preko prečke nakon kornera. I nakon toga mirno more sve do starta drugog poluvremena.

A, ono samo što je počelo – penal. Kizildaga je u skoku lopta pogodila u ruku, Džeko je namestio loptu na belu tačku i – promašio. I posle toga ponovo mrtvo more na terenu. Mnogo borbe, malo šansi.

Gazijantep je tek u 79. minutu ponovo zapretio preko Denisa Draguša, a nakon tog promašaja brzo je stigla kazna. Ostao je Kahveči potpuno sam na sedam-osam metara od gola domaćih, Šimanski ga je savršeno promašao centaršutem, a udarac glavom je rezultirao pogotkom za pobedu Fenerbahčea.

Dušan Tadić je bio starter u gostujućem timu, deset minuta pre kraja zamenio ga je Džošua King.

TURSKA 1 – 17. KOLO

Subota

Ankaragudžu - Kasimpaša 3:1 (1:1)

/Mujakić 45, Bajić 64, Pedrinjo 83 - Kara 35/

Hataj - Pendik 1:1 (0:0)

/Rivas 47 - Kapel 90/

Bašakšehir - Alanja 3:2 (2:1)

/Turuk 35, Pjontek 45, Figuiredo 38, Kordivo 2, Kondido 61/

Bešiktaš - Karagumruk 3:0 (0:0)

/Kilicsoj 62, Rašica 65, Fernandez 90/

Rize - Adana 1:0 (0:0)

/Moci 45/

Nedelja

Istanbul - Konja 0:0

Samsun - Sivas 2:0 (2:0)

/Dan Drongelen 4, Hols 36/

Antalija - Trabzon 1:1 (0:1)

/Jehezkel 68 - Funtas 2/

Gazijantep - Fenerbahče 0:1 (0:0)

/Kahveči 81/

Ponedeljak

18.00: (1,28) Galatasaraj (5,90) Kajseri (9,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FenerbahčeDušan TadićEdin DžekoTurska 1GazijantepLazar MarkovićMarko Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara