Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli (©Reuters)
Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli (©Reuters)

Ne odustaju! Superliga već ima izvršnog direktora, Barsa i Juve ne žele da zavise od – rezultata

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 09:10

A i Real je i dalje zagrejan za priču

Navijači su s gađenjem odbacili ideju, javili su se političari najbitnijih evropskih država da poruče američkim vlasnicima da se ne igraju sa tradicijom, Uefa je besnela na Real Madrid, Barselonu i Juventus, ali… Uprkos toj lavini kritika, uprkos tome što su svi okrenuli leđa, trio velikana ne odustaje od Superlige.

Dok čekaju da sud proceni da li Uefa krši zakone Evropske unije i drži monopol na fudbalska takmičenja, Real, Barsa i Juve već povlače konkretne poteze.

Izabrane vesti

Kompanija A22 dobila je zaduženje da potraži sponzore i pripremi teren za osnivanje lige. Ona treba da osmisli kompletnu strukturu takmičenja, posloži sve finansijske aspekte. Na njenom čelu Bern Rajhart, izvršni direktor, čovek koji je do sada radio u RTL-u, najvećoj privatnoj TV kući u Nemačkoj. A koji sada predvodi ceo projekat osnivanja Superlige.

Prvobitni cilj je da otpočne aktivan dijalog sa širokom grupom fudbalskih akcionara, kao što su klubovi, igrači, treneri, navijači, mediji i oni koji donose pravila. Cilj je razviti održivi sportski model za evropska klupska takmičenja koji bi odražavao dugoročne interese navijača i šire fudbalske zajednice”, navdi se u pismu koje je Rajhart poslao, a koje je nekako završilo u rukama madridske Marke, pa smo tako dobili novu potvrdu da fudbalski bogataši rade u tajnosti.

Priču koju je pokrenuo Florentino Perez, prvi čovek Reala, sada najviše guraju Barselona i Juventus. Što i ne treba da čudi s obzirom da izgleda kao da će takmičenje u Ligi šampiona završiti već u grupnoj fazi, a to će im značajno smanjiti troškove i ugroziti dalje poslovanje. Rizik sa kojim se susreću svi drugi klubovi na planeti, ali oni najveći smatraju da su iznad toga, da imaju veći značaj i uticaj, te da zato oni ne smeju da zavise od, pobogu, rezultata.

Predsednici Reala, Barselone i Juventusa… postavljaju prava pitanja i ja sam lično voljan da saslušam različite glasove kako bi evropska fudbalska zajednica mogla da pronađe odgovore. Igra koju volimo će imati samo koristi od otvorenog dijaloga”, nastavio je Rajhart.

Nastaviće i Real, Barsa i Juventus, a nemajte nikakve sumnje da će im se, kada budu baš blizu i kada budu zamirisale milijarde, priključiti i ostali. Neće odustati. Jer im nikad nije dovoljno.

Istina, Rajhart - čiji su intervjui u istom danu osvanuli i u Fajnenšel Tajmsu i u Bildu - tvrdi da su i sami zagovornici osnivanja Superlige, posle žestokih kritika vaskolike javnosti shvatili da "zatvaranje" takmičenja nije opcija, tako da garantovanih mesta neće biti. Ali, Rajhart je uveren da bi evropska Superliga mogla već u sezoni 2024/2025, dok je rok od tri godine procenio kao sasvim "razuman".



tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara