Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ne pomažu ni penal ni igrač više, novi poraz Paunovićevog Redinga

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 00:08

Birmingem sa deset igrača odneo ceo plen iz Redinga

Posle serije od četiri poraza, Reding je u prethodnim kolima najavio povratak na željeni kolosek, te je sa pobedničkim ambicijama ugostio Birmingem. Pobede na domaćem terenu, remiji na strani, princip su po kojem je funkcionisala četa Veljka Paunovića u prethodna četiri kola, međutim, bledo prvo poluvreme u susretu 17. kola nisu uspeli da "izvade" ni penal i igrač više u nastavku.

Gosti su znatno bolje otvorili susret i na krilima Džona Torala inicijativu pretočili u vođstvo od dva gola. Španac je mrežu rivala načeo u 29. minutu sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca na asistenciju Pedersena sa levog boka. Samo osam minuta kasnije ponovo je Toral matirao Rafaela, još jednom bombom sa ruba kaznenog prostora, ovaj put je neodbranjiv udarac poslao sa desnog boka posle proigravanja Sančeza.

Izabrane vesti

Slavlje Torala sa saigračima, Foto: ReutersSlavlje Torala sa saigračima, Foto: Reuters

Dva gola u mreži Redinga probudila su domaći tim koji je uspostavio potpunu dominaciju u nastavku, što najbolje oslikava podatak da Birmingem u drugom poluvremenu nije uputio udarac u okvir gola rivala.

Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak u igru se vratio u 61. minutu golom Meitea koji je spretno reagovao i odbijenu loptu posle pokušaja Endija Rinomota prosledio u mrežu rivala.

Vratili su se igrači Redinga u potpunosti u meč posle pogotka, a devet minuta kasnije napadač Obale Slonovače još jednom se našao u centru pažnje pred golom gostiju. Meitea je u šesnaestercu gostiju faulom zaustavio Din koji je tako u samo tri minuta zaradio dva žuta kartona i Redingu poklonio priliku da sa bele tačke dođe do izjednačenja.

Odgovornost je preuzeo Žoao, ali je udarac Portugalca odbranio Eteridž i sačuvao minimalno vođstvo gostiju. Igrač manje i gol prednosti bio je povod za potpunu defanzivu Birmingema, a zid gostiju ostao je neokrnjen pred pokušajima Aluka, Žoaa i Maitea u poslednjih deset minuta susreta.

Reding je petim porazom u sezoni ostao na 30 bodova osvojenih kroz devet pobeda i tri remija. Sa druge strane, Birmingem je stigao do pete povede i posle 17 kola ima 22 boda.

ČEMPIONŠIP - 17. KOLO

Utorak

Koventri - Luton 0:0

Hadersfild - Šefild Venzdej 2:0 (2:0)

/Koroma 11, Mbenza 24/

Milvol - KPR 1:1 (0:0)

/Bodvarson 70 - Čeir 53/

Stouk - Kardif 1:2 (1:0)

/Morison 25ag - Glacel 66, Morison 76/

Svonsi - Bornmut 0:0

Votford - Roteram 2:0 (2:0)

/Kabasele 4, Dini 15/

Sreda

Preston - Midlzboro 3:0 (0:0)

/Pots 62, Sinkler 81, Ris 83/

Barnsli - Vikomb 2:1 (1:0)

/Stajls 31, Vudrou 61pen - Jakobson 49pen/

Brentford - Derbi 0:0

Bristol - Blekburn 1:0 (0:0)

/Dediju 82/

Norič - Notingem 2:1 (1:0)

/Sorensen 45+2, Buendia 77 - Knokert 73/

Reding - Birmingem 1:2 (0:2)

/Meite 61 - Toral 29, 37/






tagovi

RedingBirmingemVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara