Detalj sa meča na Alijanc areni (© Reuters)
Detalj sa meča na Alijanc areni (© Reuters)

Ne samo da kašlje, nego ga drma groznica: Bajern u velikoj krizi, opet nije pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 20:34

Kolo Muani u velikoj formi uprkos promašaju u finalu Mundijala

Osam dana kašljucanja. Mnogi su uvereni da je samo virus gripa, da će se oporaviti brzopotezno, ali ga temperatira i dalje drma. Čak deluje da prerasta u groznicu, pošto Bajern opet nije dobio. Ruku na srce, nije ni izgubio, ali kao da jeste. Kad se završila 2022. imao je četiri boda višd od drugoplasiranog (Frajburga), sad samo jedan poen preimućstva u odnosu na prvog pratioca, samo što je to Union Berlin.

Da nešto ne štima u desetostrukom uzastopnom prvaku Nemačke bilo je jasno kad je ispustio prednost u Lajpcigu, alarm se upalio posle projektila Jozue Kimiha kojim je izbegnut poraz od Kelna, a kakvi su problemi u ekipi Julijana Nagelsmana potvrdio je derbi 18. kola Bundeslige, u kome je Ajntrah odoleo na Alijanc areni.

Izabrane vesti

Treći uzastopni nerešen ishod Bavaraca (opet 1:1) može da se tumači kao kriza igre, odnosa, preispitivanje odluka trenera, pa i ne tolike razlike u kvalitetu u poređenju sa rivalima, u odnosu na prethodna prvenstva. Bajern poimence ima dobar tim, međutim, pojedinci koji su bili odlučujući faktor ranije sad su zatajili. Otud trka za Salatarom deluje otvorna, jer su prva četiri tima na tabeli – mesta koja vode u Ligu šampiona – spakovana u samo tri boda.

A za dve i po sedmice je na programu prvi meč osmine finala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom. Nastavi li Bajern ovako...

U prvom poluvremenu susreta sa još jednim učesnikom nokaut faze elitnom kupa je čak bio dovoljno motivisan, agresivan i rastrčan. Stvorio je nekoliko obećavajućih situacija i zasluženo poveo kad je Tomas Miler spustio loptu Leroju Saneu, a bivši fudbaler Mančester Sitija bio precizan.

U tim trenucima je delovalo da je Bajern prebordio krizu, da će pre postići drugi gol, nego što će primiti izjednačunjući. Opet, odbrana Ajntrahta je odbila sve napade, a onda je Oliver Glazner povukao odlučujući potez. Sredinom drugog poluvremena poslao je na teren Daičija Kamadu, Japanac proigrao Randal Kolo Muanija, a Francuz pokazao da ga ne progoni ona noć iz Dohe kad je u finalu Mundijala propustio da Galskim petlovima ostavi svetsku krunu na glavi.

Kolo Muani je protiv Šalkea namestio gol za inicijalnu prednost, u minulom kolu pogodio za vođstvo na meču sa Frajburom, sad je savladao Jana Zomera i sa sedam golova i deset asistencija na pokazao da je dragoceno pojačanje. Takvog fudbalera Bajern ove subote nije imao, iako je Naglesman pokušao Gravenberhom, Telom i Gnabrijem da stene novu prednost.

Nije vredelo...

BUNDESLIGA – 18. KOLO

Petak

Lajpcig - Štutgart 2:1 (1:0)

/Soboslaj 25 i 55 - Fuhrih 68 pen/

Subota

Frajburg – Augsburg 3:1 (2:1)

/Gregorič 13, Heler 30, Lajnhart 85 – Beriša 29/

Herta – Union Berlin 0:2 (0:1)

/Duki 44, Seguin 67/

Hofenhajm – Borusija Menhenhladbah 1:4 (0:2)

/Bebu 80 - Hofman 12, 37, Štindl 83, Volf 90+1/

Majnc – Bohum 5:2 (3:0

/Li 1, Vidmer 17, Onisivo 38, 57, 88 – Kunde 70, Mašović 72/

Verder – Volfzburg 2:1 (1:0)

/Filkrug 24 pen, 77 – Paredes 90/

Bajern – Ajntraht 1:1 (1:0)

/Sane 34 – Kolo Muani 69/

Nedelja

15.30: (3,90) Šalke (3,50) Keln (1,97)

17.30: (2,60) Bajer Leverkuzen (3,30) Borusija Dortmund (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Leroj SaneRandal Kolo MuaniBajern MinhenAjntrahtAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara