Ne žalim za mnogo stvari u karijeri, ali to što nisam radio duže s Murinjom je jedna od njih

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 10:22

"Ako pobeđuješ, Murinjo je najbolji trener kog možeš da zamisliš. Onda je tvoj prijatelj, možeš da radiš šta poželiš, a-ha-ha”, kaže Eden Azar

Belgija je juče dobila Švajcarsku s 2:1 u Ligi nacija, a belgijski "Het Laatste Nieuws" je iskoristio ovu utakmicu kako bi uradio intervju s Edenom Azarom, jednim od najboljih fudbalera današnjice.

Azar je u tom intervjuu pričao o dosta stvari, između ostalog kako jedva čeka da reprezentacije igra u Belgiji kako bi mogao da ode kući i jede hranu koju sprema njegova mama.

Izabrane vesti

Ali, mnogima je zapao za oko deo vezan za njegovu saradnju sa Žozeom Murinjom.
"Poslednja sezona pod Murinjom nije više bila prijatna, nismo pobeđivali, ušli smo u neku vrstu rutine. Trening za treningom bez zabave. Bilo je najbolje za sve strane da se sve to završi. Ali, da me sada neko pita sa kojim bi trenerom voleo da radim, onda bih voleo da kažem: Murinjo", rekao je Azar.

Dosta je zavisilo od forme tima…
"Ako su rezultati loši, onda on počne da kritikuje igrače - znate već kako to ide. Ali na kraju krajeva, prihvatio sam to, to je deo njegovog karaktera", kaže Azar.

Međutim, kada je Čelsi beležio dobre rezultate, onda je bilo uživanje igrati pod njegovim nadzorom.
"Ako pobeđuješ, Murinjo je najbolji trener kog možeš da zamisliš. Onda je tvoj prijatelj, možeš da radiš šta poželiš, a-ha-ha. Tražiš jedan slobodan dan, on ti da dva. Ako sve ide kako treba, Murinjo gleda na fudbal sa lakoćom. Čak i njegova slika ekstremno defanzivnog trenera nije toliko tačna. Daleko je od avanturizma Pepa Gvardiole, ali u godini u kojoj smo postali šampioni, dali smo mnogo golova i odigrali smo dosta dobrih utakmica", prepričava Azar.

Njegov pogled na saradnju s Murinjom pokazuje koliko zapravo Portugalac zna da kupi igrače sa kojima sarađuje (iako to možda trenutno u Mančesteru baš i nije slučaj).
"Ne žalim za mnogo stvari u karijeri, ali to što nisam mogao da radim duže s Murinjom u Čelsiju je jedna od njih. Imali smo tim koji je mogao mnogo toga da osvoji, ali se sve završilo u negativnoj spirali", rekao je Azar.

Sve što je prošao sa Murinjom, Azar pokušava i sada da iskoristi.
"U 12 godina profesionalne karijere imao sam samo jednu lošu sezonu - i to poslednjih šest meseci kod Murinja. To je bila delom moja krivica. Posle titule, pitali smo Murinja za dodatni odmor. Bili smo totalno van forme na početku sezone. Te lekcije sam se setio ovoga leta - četiri sedmice posle Svetskog prvenstva vratio sam se i počeo da treniram u Čelsiju", rekao je Eden Azar.

Azar je igrač Čelsija od 2012. godine, a Murinjo je bio trener Plavaca od 2013. do 2015. godine. Ko zna, možda im se putevi opet negde sretnu...

Foto: Action images


tagovi

Eden AzarŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara