Drugi pogodak Halanda (Reuters)
Drugi pogodak Halanda (Reuters)

Neće biti da pakuje samo iz peterca i penala... Nenormalan gol Halanda, Jang Bojs nije ni durbinom video Edersona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 22:51

Mančester Siti prvi osigurao plasmanu osminu finala Lige šampiona

Mančester Siti to radi nabolje. Ili, najbrže. Kako god želite, isto vam dođe. Od 32 učesnika Lige šampiona, prvi se domogao osmine finala i umarširao u narednu fazu takmičenja još jednom rutinskom pobedom. Ovoga puta ubedljivijom nego u Bernu, ne samo rezultatski, nego i stilski, pošto je ponizio Jang Bojs do te mere da švajcarski predstavnik na Ostrvu nije uradio ništa. Apsolutno ništa. Mirne duše je mogao da otkaže gostovanje, izgubio bi u tom slučaju službenim rezultatom, uštedeo novac, vreme i energiju, a ovako je samo svedočio moći Pepa Gvardiole i Erlinga Halanda – 3:0.

Sve vreme je delovao da se Građani poigravaju sa rivalom, kao kad na Etihad dođu Bornmut ili Kristal Palas. Jedino što protivniku preostaje jeste da se pomoli za milost. S tim što je prvak Evrope ostao dosledan sebi, hlanodkrvno je odučio Jang Bojs od fudbala i ostavio ga bez udarca! Ne u okvir, nego uopšte! Žuto-crni su morali da izvade durbin iz torbi donetih u Englesku kako bi pokušali da vide Edersona. I nisu uspevali, jer se nisu ni primakli Brazilcu da bi mogli da ga ugroze. Kakav je odnos snaga bio najbolje pokazuje detalj iz drugog poluvremena kad je Ederson pomogao redarima da izbace jednu baklju sa terena. To mu je bila jedina intervencija na utakmici...

Izabrane vesti

I to utakmici čijim ishodom može da bude zadovoljna i Crvena zvezda. Razlog: najbolji engleski tim ju je ispoštovao, prema očekivanjima ubedljivo savladao Jang Bojs i tako borbu za treće mesto – vredno plasmana u Ligu Evrope – preselio u Bern, gde će se crveno-belima, s obzirom na gol-razliku, baš zbog još jednog uverljivog izdanja Sitija, biti dovoljno i 0:0 i 1:1, posle beogradskih 2:2.

Prema očekivanju, prva zvezda Građana, Erling Haland zasvetlucao je i na ovom susretu. U inat kritičarima, a i takvih ima. Onima koji mu zameraju što većinu golova daje iz peterca, na nabačene lopte, iz odbitka ili penala. Doduše, prvi ovog utorka jeste sa bele tačke posle prekršaja nad Mateusom Nunesom, ali je zato drugi, za standarde Norvežanina – nenormalan! Levicom, sa 20-ak metara, u dalji ugao. Spektakularno!

Čisto da steknete utisak koliko je Skandinavac efikasan. Već sad je nadmašio Kilijana Embapea kad je reč o broju pogodaka u evropskim takmičenjima (43:42) i poravnao se sa Nejmarom (po 43), s tim što je Brazilcu bilo potrebno 40 mečeva više da stigne gde je Sitijev as sada.

Između dva hica Erlinga Halanda smestila se minijatura Fila Fodena (sjajan gol), tek da potvrdi da Gvardiola može i bez Rodrija (nije ni uvodio jednog od najboljih igrača), da ima dobru alternativu na sredini terena u vidu Nunesa, kao i da čak i posle povrede na zagrevanju Manuela Akanđija ništa ne može da ga poremeti, jer je umesto projektovanog startera uskočio Kajl Voker, poziciono u odbrani, a suštinski sve vreme u organizaciji napada.

Posao Mančester Sitiju na putu ka 28. utakmici kod kuće u Ligi šampiona bez poraza olakšao je Sandro Lauper isključenjem u 53. minutu. Mada, i da su snage ostale izjendačene ili čak Jang Bojs imao 12 fudbalera na terenu ishod bi bio identičan.

Razlika u klasi.


MANČESTER SITI – JANG BOJS 3:0 (2:0)

/Haland 23pen, 51, Foden 45+1/

 Mančester

Stadion: Etihad

Sudija: Erik Lambrehts (Belgija)

Žuti kartoni: Benito, Amenda (Jang Bojs)

Crveni karton: Lauper (Jang Bojs)

MAN. SITI (4-2-3-1): Ederson – Voker (od 61. Filips), Stouns (od 46. Ake), Dijas, Gvardiol – Luis, Kovačić (od 80. Doku) – Foden, Nunes, Griliš – Haland (od 61. Bob)

JANG BOJS (5-3-2): Raćopi – Janko (od 65. Blum), Amenda, Kamara, Benito, Garsija (od 78. Person) – Nijas, Lauper, Ugrinić (od 88. Maleš) – Elija (od 78. Ganvula), Iten (od 65. Čajva).


LIGA ŠAMPIONA, GRUPA G

Četvrto kolo

Crvena zvezda - Lajpcig 1:2 (0:1)

/Hendriks 81 ag - Simons 8, Openda 77/

Mančester Siti - Jang Bojs 3:0 (2:0)

/Haland 23 pen, 51, Foden 45+1/



tagovi

Jang BojsMančester SitiLiga šampionaPep GvardiolaErling HalandFil Foden

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara