Oli Votkins (©avfc)
Oli Votkins (©avfc)

Nedelja iz snova Olija Votkinsa: Het-trik, poziv u reprezentaciju pa novi ugovor sa Vilom

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 21:50

Sjajni napadač produžio vernost birmingemskom klubu do 2028. godine

Kakvih nedelju dana je iza Olija Votkinsa... Prošle subote postigao je het-trik protiv Brajtona, juče dobio poziv u reprezentaciju Engleske, a bajkovitih sedam dana zaokružio je ovog petka potpisavši novi dugogodišnji ugovor sa Aston Vilom.

Engleskom napadaču je prethodni ugovor isticao leta 2025. godine, ali je klub želeo da ga nagradi novim do jula 2028. godine i tako ga stavu u najviši platni razred, zajedno sa Musom Dijabijem, Tajronom Mingsom i Emilijanom Martinezom, tvrdi Dejli Mejl.

Izabrane vesti

Da ga nagradi, ali i da ga skloni sa radara brojnih klubova, u čijim je sferama interesovanja bio posle tri uzastopne sezone u kojima je postizao dvocifreni broj golova u Premijer ligi. U aktuelnu je ušao nešto slabije, u uvodnih pet kola upisao je samo dve asistencije, ali je u poslednje dve runde Premijer lige četiri puta tresao mreže rivala, uključujući tu i het-trik Brajtona prethodnog vikenda, koji je postigao pred očima selektora Engleske Gereta Sautgejta.

"Zaista sam srećan. Osećam da je ovo najbolje mesto na kojem mogu da igram fudbal. Imam još toliko toga da postignem ovde. Osećam kao da imam vrlo dobru konekciju sa navijačima otkako sam došao ovde. Od prvog dana bili su vrlo dobri prema meni, imali smo uspona i padova, ali to je fudbal. Možete da vidite pravac u kojem klub ide i ja želim da budem deo toga. Tek smo počeli, Trener je ovde tek godinu dana i videli ste formu i napredak igrača. Postoje drugi nivoi do kojih možemo da dođemo. Nadam se da ćemo moći da se borimo i za mesto u Ligi šampiona – to je cilj", izjavio je 27-godišnji napadač po potpisivanju novog ugovora.

Votkins je upisao sedam nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske otkako je debitovao u martu 2021. godine, a priliku da upiše još koji minut za selekciju Gordog albiona imaće sredinom oktobra pošto ga je Sautgejt uvrstio na spisak za prijateljski meč sa Australijom, odnosno kvalifikacioni meč za EURO 2024 protiv Italije.

Englez je u Aston Vilu stigao septembra 2020. godine iz Brentforda za tada rekordnih 34.000.000 evra i od tada postigao okruglo 50 golova (16 asistencija) na 127 mečeva za birmingemski klub. Prvu priliku da popravi golgeterski saldo imaće na gostovanju Vulverhemptonu u nedelju.




tagovi

Aston VilaOli Votkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara