(©Reuters)
(©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Hoće li Verona ponovo biti fatalna za Milan?

Vreme čitanja: 8min | ned. 07.03.21. | 11:15

Rosoneri su dva puta izgubili titulu na Bentegodiju, ovoga puta se ne odlučuje direktno o skudetu, ali bi neuspeh Piolijevog tima otvorio širom vrata Interu za osvajanje 19. skudeta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan dolazi u Veronu sa dodatnim pritiskom pošto se Juve približio na samo bod, posle pobede nad Lacijom, na tabeli Serije A. Tri boda ekipi Stefana Piolija u Veroni nisu neophodna samo da bi ostao u trci za skudeto već i da bi izbegao da se nađe u vrtlogu borbe za mesta koja vode u Ligu šampiona, imajući u vidu da iz prikrajka vrebaju Atalanta, Roma i Napoli. Meč sa prizvukom Lige šampiona se igra i u Napulju gde će Napoli, uprkos svim svađama i zategnutim odnosima, pokušati da ostane u vozu za LŠ eventualnom pobedom protiv Bolonje. U Firenci sve nade polažu u Dušana Vlahovića u meču sa Parmom u kojem tim Čezara Prandelija traži bodove za izlazak iz nemirnih voda borbe za opstanak. Kaljari u Đenovi protiv Sampdoriije priželjkuje treću uzastopnu pobedu dok Torino, bez petorice igrača zaraženih kovidom-19, posle 17 dana konačno igra zvaničnu utakmicu, sa Krotoneom.

Izabrane vesti

15.00: (3.10) VERONA (3.20) MILAN (2.40)

Legenda o “Fatal Veroni” je rođena 1973. godine a potvrdila se 1990. U oba slučaja Milan je izgubio titulu pravaka Italije upravo na Bentegodiju. Ovoga puta se ne odlučuje direktno o skudetu, budući da ostaje još 12 mečeva da kraja prvenstva, ali neuspeh Rosonera bi otvorio širom vrata Interu za osvajanje 19. skudeta.

Milan i Verona nisu odigrali nerešeno u gradu Romea i Julije već dve decenije. Poslednjih šest mečeva na Bentegodiju su okončani sa po tri pobede jednog i drugog tima.

Milan je u ovoj sezoni izgubio samo jednom na gostujućem terenu, od Specije, ali je u poslednja četiri kola uknjižio samo četiri boda, postigavši samo tri gola, od kojih dva iz penala. Rosoneri u ovoj sezoni imaju već 16 penala dosuđenih u svoju korist.

Drugoplasirani klub na listi datih penala je Sasuolo sa osam a treća je Roma sa samo šest.

Rosoneri dolazi bukvalno desetkovan. Dugačkoj listi povređenih igrača juče se dodao Ante Rebić. Reč je o 46-oj povredi u ovoj sezoni igrača Stefana Piolija. Primera radi Inter je u dosadašnjem toku šampionata imao “samo” 31 povredu. Podsetimo, pored Rebića, van stroja su Ibrahimović, Čalhanoglu, Benaser, Mandžukić. Treba dodati i da Tonali nije sto posto fit, ali će stisnuti zube i zaigraće protiv Verone.

Prema najavama iz Milanela, Tomori će zauzesti mesto u odbrani pored Romanjolija dok će se veteran Kjaer dobiti mali predah. U napadu će biti potvrđen Leao i pored očajne partije protiv Udinezea jer Pioli nema alternativu, odnosno Hauge je još uvek zelen za ulogu prvog špica. Šansu protiv Verone će dobiti Rade Krunić.

Uprkos povredama, Pioli se ne predaje.

“Želeo bih da imam 30 godina manje i da mogu da istrčim na teren sa mojim igračima. U prvenstvu ima sedam jakih timova, a mi želimo da idemo u Ligu šampiona. Ako ne budemo uspeli da ostvarimo taj cilj bićemo razočarani. Moramo da verujemo u nas same, a na kraju ćemo videti dokle ćemo stići”, rekao je trener drugoplasiranog tima u Seriji A.

U timu Verone zdravstveno stanje Tameza je malo zabrinuolo trenera Ivana Jurića, ali će rerpezentativac Kameruna biti na terenu. Tameze je je jedan od stubova igre Verone i značajno je doprineo da u gradu na obalama Adiđea zaborave bezbolno Amrabata.

Lazović će biti sigurno u prvoj postavi Verone pošto je Jurić eksplicitno rekao da kada je Darko u formi, kao što je pokazao protiv Juvea i Beneventa, onda Dimarko mora da se pomiri sa klupom. Ivan Ilić će, po svoj prilici, dobiti šansu u drugom poluvrmenu pošto i kapiten Velozo prolazi kroz berićetan momenat.

VERONA (3-4-2-1): Silvestri -Čekerini, Gunter, Manjani; Faraoni, Tameze, Velozo, Lazović - Barak, Zakanji; Lazanja.

MILAN (4-2-3-1): Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli Ernandez - Tonali, Kesi- Salemakers, Krunić, Kastiljeho - Leao.

15.00: (2.20) FJORENTINA (3.25) PARMA (3.45)

Vrag je odneo šalu i u Firenci su priterani uz zid: Prandeli i njegovi igrači nemaju pravo na grešku protiv Parme. Ljubičasti bi sa pobedom nad Parmom ostvarili dva dobitka: zapečatili bi sudbinu direktnog rivala i zadržali bi ili povećali distancu u odnosu na probuđeni Kaljari i Torino koji ima dve utakmice manje.

Prandeli neće moći da računa na Riberija koji je suspendovan zbog kartona i Vlahoviću će najverovatnije praviti društvo Ejserik. Nikola Milenković je potvrđen u startnoj postavi uprkos očajnim partijama u prethodnih sedam dana, u kojima su njegove greške koštale Fjorentinu poraza od Rome i Udinezea.

“Fjorentina je u krizi i uzda se u Vlahovića da je spase od ispadanja”, vrlo je rečit naslov Gazete za najavu meča sa Parmom ovog jutra. U napadu će Prandeli imati samo našeg asa, jer su pored suspendovango Riberija, Kokorin i Kuame povređeni. Listi igrača u boksu treba dodati i Kastrovilija i Igora.

Trener Čezare Prandeli je teško podneo kritike za izgubljene utakmice i stavio je do znanja da je spreman da ode sa klupe Fjorentine ako u klubu misle da je to rešenje da klub obezbedi opstanak. Utakmice sa Parmom i Beneventom će imati specifičnu težinu, kako za ostanak Prandelija u Firenci tako i za prvoligaški status Fjorentine. Sa dve pobede sve dolazi na svoje mesto, u suprotnom Ljubičasti će proživljavati još jednu noćnu moru do kraja prvenstva.

FJORENTINA (3-5-1-1): Drongovskii - Milenković, Pecela, Kvarta - Malkui, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi - Eyserik; Vlahović.

PARMA (4-3-1-2): Sepe - Buzi, Ozorio, Bani, Pecela - Errnani, Brugman, Kurtić -Kucka; Karamo, Mihaila.

15.00: (3.35) KROTONE (3.20) TORINO (2.25)

Torino dolazi poprilično oslabljen u Krotone. Granata neće imati na raspolaganju petoricu igrača koji su pozitivni na kovid -19. Među njima je i kapiten Beloti. Dodatni hendikep za Toro je što su njegovi igrači morali da individualno treniraju gotovo cele nedelje i trener Davide Nikola nije mogao da radi na uigravanju ekipe. Trener Nikola je upotrebio metaforu da opiše prošlu radnu nedelju: “To je bilo kao kada biste Hamiltonu rekli da može da trenira u svom bolidu po dvorištu”. Podsetimo, Torino je preskočio zbog kovida-19 dve prvenstvene utakmice i nije odigrao zvanični meč 17 dana.

Tim iz prestonice Pjemontea nije nikada izgubio u Seriji A od Krotonea: dve pobede i tri poraza. Uz to Krotone je nanizao čak sedam poraza, zbog čega je Đovani Stropa i smenjen a Serseu Kozmiju poveren zadatak da pokuša da realizuje nemoguću misiju i spasi prvoligaški status kalabrijskom timu.

Krotone je već prežaljen, eventualna pobeda protiv Torina bi uklučila stidljivo svetlo nade, ali sa probuđenim Kaljarijem, šanse da se i sledeće godine igra u Seriji A na Šidi su samo teorijske.

U kalabrijskom timu će biti potvrđen Golemić u odbrani dok se Vulić oporavio od povrede i trebalo bi da počne meč na klupi. U redovima Granata Saša Lukić će biti starter.

KROTONE (3-4-3): Kordaz -Golemić, Luperto, Kuomo - Pereira, Molina, Zanelato, Reca - Mesias, Simi, Unas.

TORINO (3-5-2): Sirigu - Ico, Lijanko, Rodrigez - Vojvoda, Lukić, Mandragora, Rinkon, Ansaldi - Zaza, Bonacoli.

18.00: (2.40) SAMPDORIJA (3.25) KALJARI (3.05)

Sampdorija je u poslednjih pet meseci na Marasiju remizirala samo sa Đenovovom. Tim Klaudija Ranijerija je na svom terenu ubeležio četiri pobede i pet poraza, ali Dorijani mogu da se pohvale da su jedini u 2021. godini naneli poraz Interu u Seriji A. Današnji dvoboj sa Kaljarijem je prilika za Ranijerija i njegove momke da 12 kola pre kraja obezbede sebi lagano i bezbrižno proleće. 

S druge strane Kaljari želi da nastavi seriju pobeda u borbi za opstanak. Sa novim trenerom Sempličijem, posle 16 mečeva bez pobede u Seriji A stigla su dva trijumfa protiv Krotonea i Bolonje, bez primljenog gola.

U odnosu na tim koji je pobedio ekipu Siniše Mihajlovića najavljujue se dve novine: Čepitali umesto Klavana i Likojanis se vraća u prvu postavu umesto Zape. Večerašnji meč će biti i duel na distanci dvojice italijanskih centarfora: veterena Kvaljarele i nešto mlađeg veterana Pavoletija. Kvalji ističe ugovor u junu sa Sampom i želeo bi da ga produži za još godinu dana dok je Pavoleti kod novog trenera unapređen u startera pošto je kod Di Frančeska dobijao prilike na kašičicu posle duple povrede ligamenata zbog kojih je izgubio, praktično, poslednje dve sezone.

SAMPDORIA (4-4-2): Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Adrien Silva, Ekdal, Jankto - Kejta, Kvaljarela.

KALJARI (3-5-2): Kranjo - Čepiteli, Godin, Rugani - Nandez, Marin, Dankan, Najngolan, Likojanis - Pavoleti, Žoao Pedro.

20.45: (1.57) NAPOLI (4.00) BOLONJA (6.00)

Siniša Mihajlović ima najbolji skor sa Napolijem među trenerima Bolonje. Srpski stručnjak je ostvario dve pobede, remi i poraz u poslednja četiri meča, ali sa Rinom Gatuzom ima negativan skor: dva puta je izgubio, jednom remizirao i jednom pobedio.

Za prognozere nije nebitan podatak da u Napulju već sedam godina nismo videli “x”, kao i da Napoli nije primio gol na poslednje četiri utakmice na stadionu Maradona. Da bi smo pronašli dužu seriju sačuvane mreže Azura na domaćem terenu moramo da se vratimo u vreme Valtera Macarija pre deset godina.

Napoli je bure baruta. Remi u Sasuolu je dodatno zagrejao atmosferu među samim igračima. Kapiten Lorenco Insinje je pokušao da izgladi stvar objašnjavajući klupskim drugovima da njegovi, eufemistički rečeno, prekori nisu bili upućeni njima, ni nikome posebno, već generalno. Rino Gatuzo se oseća sve usamljenije u Kastel Volturnu i na klupi Napolija. Sa predsednikom Aurelijom De Laurentisom više nema komunikacije. Igrači ga još uvek slede i veruju u njega, ali ne uspevaju da odrade ono što traži od njih.

Meč sa Bolonjom je od presudnog značaja za ostanak Napolija u trci za mesto u Ligi šampiona, štaviše, prilika je da pobegne Laciju i da se približi, eventualno Atalanti ako izgubi od Intera.

Ohrabrujuća okolnost za Gatuza je da je njegov tim počeo da pobeđuje u kontinuitetu na “Maradoni”, kao i oporavak većine povređenih fudbalera. Van stroja su ostali samo Lozano i Petanja.

Poraz od Kaljarija je ugasio entuzijazam koji se rasplamsao u Kasteldeboleu posle trijumfa nad Lacijom i sam Mihajlović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izjavio da bi u njegovom timu trebao pod hitno psiholog.

Miha će napraviti par izmena u timu. Jedna od njih je najavljeni povratak Palasija u startnu postavu umesto Baroua, kao i Skov Olsena umesto Orsolinija, dok će Danilo sigurno zauzeti svoju poziciju komandanta odbrane posle preskočenog meča u Kaljariju.

Protiv Napolija, Mihajlović neće moći da računa na Tomijasua, Dajksa, Hikija i Faragoa.

NAPOLI (4-2-3-1): Ospina - Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Gulam - Fabian Ruiz, Deme - Politano, Zjelinski, Insinje - Mertens.

BOLONJA (4-2-3-1): SkorupskI - De Silvestri, Danilo, Somaoro, Mbaje - Svanberg, Poli - Skov Olsen, Sorijano, Sansone - Palasio.

SERIJA A - 26. KOLO

Subota

Specija - Benevento 1:1 (0:1)

/Verde 71 - Gajić 24/

Udineze - Sasuolo 2:0 (1:0)

/Ljorente 42, De Pol 90+2/

Juventus - Lacio 3:1 (1:1)

/Rabio 39, Morata 57, 60pen - Korea 14/

Nedelja

12.30: (1,60) Roma (4,00) Đenova (5,70)

15.00: (3,50) Krotone (3,30) Torino (2,15)

15.00: (2,10) Fjorentina (3,35) Parma (3,60)

15.00: (3,15) Verona (3,30) Milan (2,30)

18.00: (2,45) Sampdorija (3,20) Kaljari (3,00)

20.45: (1,57) Napoli (4,00) Bolonja (6,00)

Ponedeljak

20.45: (2,15) Inter (3,45) Atalanta (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AItalija

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara