(©Reuters)
(©Reuters)

NEDELJA U SERIJI A: Lacio vidi zonu Lige šampiona, Milan odgovara Interu

Vreme čitanja: 7min | ned. 07.02.21. | 11:47

Ibrahimović juri 500. gol preko Vulićevog i Golemićevog Krotonea

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji mečevi današnjeg programa u Seriji A se igraju na San Siru i Olimpiku. Milan želi da se ekspresno vrati na prvo mesto na tabeli pobedom nad Krotoneom i da stigne na derbi sa Interom, za dve nedelje, sa dva ili više bodova prednosti. Sve je na strani Piolijevog tima, toliko da čak ni odsustvo Benasera i Tonalija u poslednjem momentu ne bi trebalo da napravi veće probleme protiv Krotonea. Čeka se, naravno, i 500. gol Zlatana Ibrahimovića. U Rimu su u fibrilaciji, posle poraza Rome u Torinu, Lacio sa šestom uzastopnom pobedom protiv Kaljarija može da stigne gradskog rivala na četvrtom mestu. U Udinama se sreću Udineze i Verona sa novim centarforima, Ljorenteom i Lazanjom, a na Tardiniju, Parma sa novim pojačanjima želi da stigne do prve pobede u 2021. godini u derbiju Emilije sa Bolonjom Siniše Miihajlovića

Izabrane vesti

MILAN - KROTONE (15:00)

Taman je Stefano Pioli pomislio da će moći da uživa u slatkim mukama oko izbora tima u kome ima za svako mesto po dva dobra rešenja, kada su stigle vesti da Benaser ima bronhitis, Tonali probleme sa kukom, Kjaer je i dalja u boksu, a Čalhanoglu nije još uvek spreman za napore od prvog sudijskog zvižduka. Čalhanoglu će kao i Mario Mandžukić čekati šansu da uđe na teren u drugom poluvremenu. Cilj Piolija je da Hakan bude u top formi za derbi sa Interom za 14 dana. 

Imajući u vidu da Milan na prethodnih pet mečeva sa Krotoneom u Seriji A samo jednom nije pobedio, ni današnji sastav Rosonera ne bi trebalo da ima većih problema. Uz to Krotone je na gostovanjima osvojio u ovom šampionatu samo dva boda. Ipak, trener Pioli je upozorio svoje momke da su u ovoj sezoni skupo platili opuštanja na San Siru protiv timova koji ne pripadaju vrhu Serije A, kao što je to bio slučaj protiv Parme i Verone. 

U centru pažnje, posle jučerašnjeg blistanja Kristijana Ronalda, biće Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je propustio priliku u prošlom kolu da uđe u "klub 500" pošto nije uspeo da zastrese mrežu protiv Bolonje i protiv Krotonea želi odmah da odgovori Ronaldu

U Italiji se nastavlja i debata oko velikog broja penala za Rosonere. Milan nikada nije imao u celoj sezoni 14 penala u svoju korist a kamoli posle 20 kola kao što je to sada slučaj. Jedno je sigurno, posle novog kiksa sa bele tačke na Dal’Ari, Ibra neće izvoditi najstrože kazne, odnosno prepustiće Kesiju tu dužnost. 

U timu Krotonea, barem prema najavama, bi trebalo da vidimo obojicu srpskih fudbalera Vladimira Golemića u odbrani i Miloša Vulića na sredini terena. Trener Stropa ne može da računa na Mesijasa zbog kartona, a Čigarini, Kuomo i Molina su povređeni. 

MILAN (4-2-3-1): Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Meite, Kesi - Salemakers, Leao, Rebić - Ibrahimović 

KROTONE (3-5-2): Kordaz - Magaljan, Golemić, Luperto - Rispoli (Pereira), Zanelato, Benali, Vulić, Reca - Unas, Simi (Di Karmine)

LACIO - KALJARI (20:45)

Lacio vidi četvrto mesto i zonu Lige šampiona prvi put u ovoj sezoni. Tim Simonea Inzagija sa pet uzastopnih pobeda, od kojih tri protiv direktnih konkurenata Rome, Napolija i Atalante, danas može da zasedne na četvrto mesto, zajedno sa Romom na kvoti od 40 bodova. U nebeskoplavom delu Rima se već priziva serija od 11 uzastopnih pobeda iz prošle sezone koja je lansirala tim Klaudija Lotita u trku za skudeto pre lokdauna.

Pobedničku atmosferu u Formelu su dodatno pojačale pozitivne vesti za Stefana Radua koji će biti na terenu od prvog minuta uprkos problemima sa mišićem tokom nedelje. Musakjo će zameniti suspendovanog Patrika i imaće priliku protiv Kaljarija da se nametne kao starter za meč protiv Intera sledeće nedelje na San Siru. 

Klinci koji su se rodili kada je Kaljari poslednji put pobedio Lacio već uveliko idu u školu i igraju fudbal. Moramo da se vratimo u 2013. godinu da bi pronašli pobedu Sarda nad Nebeskoplavima. Od tada je skor između dva kluba 11 pobeda za Lacio i dva remija. 

Za razliku od Lacija koji je nanizao pet pobeda, Kaljari je prošle nedelje prekinuo remijem sa Sasuolom lanac od šest poraza. Tim Euzebija DI Frančeska već 13 kola nije uspeo da uknjiži tri boda, gore je bilo samo 2010. kada je niz utakmica bez pobede potrajao 15 kola. 

Prema najavama sa Sardinije, Kaljari će promeniti formacijsku postavku i umesto četoročlanog defanzivnog reda bi trabalo da se pojavi sa trojnim bedemom ispred golmana Kranja. Motiv za promenu je dolazak Ruganija koji bi sa Godinom i Valukijevičem trebalo da formira novu odrambenu branu Sarda. 

Kaljari ima i nekoliko fudbalera van stroja zbog povrede: Dejola, Klavan, Dankan, Čepiteli i Sotil

LACIO (3-5-2): Rejna - Musakjo, Hudt, Ačerbi - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić - Imobile, Korea

KALJARI (3-5-2): Kranjo - Rugani, Godin, Valukievič - Zapa, Nandez, Najngolan, Marin - Likojanis - Žoao Pedro, Simeone (Pavoleti) 

UDINEZE - VERONA (15:00)

Ako je suditi po prethdnim mečevima Udineze-Verona je utakmica za 0-0 ili u najboljlem slučaju “under”. Tim iz Friulija nije zatresao mrežu Verone na poslednja tri dvoboja a Verona nije postigla gol u Udinama na zadnja tri gostovanja. Upravo da se ne bi to dogodilo, Udineze je angažovao iskusnog Ljorentea a Verona je dala priliku Lazanji da pokuša da obezbedi poziv Roberta Mančinija za Evropsko prvenstvo, postižući golove za tim Ivana Jurića

Interasantno je da je Ljorente svoj prvi gol u Seriji A postigao upravo protiv Verone. Nema sumnje da bi Španac želeo da u crno-belom dresu Udinezea počne kao u istobojnom dresu Juventusa pre sedam i kusur godina. Lazanja se uzda u nepisano pravilo da igrači pružaju najbolje partije protiv bivših kluba, još bolje ako je rastanak još uvek u svežem sećanju. Inače, Verona je na dva koraka od 1000-og gola u Seriji A, nedostaju dva i i tim iz Veneta će postati 19 klub u istoriji italijanskog fudbala koji je u nacionalnim šampionatima postigao 1000 i više golova. 

Udineze je posle dva uzastopna poraza osvojio pet bodova na tri utakmice u kojima im niko nije davao šanse da osvoje više od jednog, maksimalno tri boda. Dva remija sa Atalantom i Interom uz pobedu na gostovanju protiv Specije, vratili su dobro raspoloženje u Friuli i udaljilo Gotijev tim od zone ispadanja. 

Udineze će protiv Verone biti prilično oslabljen. Najbolji igrač tima De Paul je suspendovan zbog kartona. Na drugoj strani, Jurić ima dosta igrača van stroja, od kapitena Veloza i Čekerinija, preko veznih igrača Sturara i Benasija do napadača Salseda i Favilija

Na osnovu informacija italijanskih listova Ivan Ilić i Darko Lazović bi trebalo da budu na terenu od prvog minuta. 

UDINEZE (3-5-2): Muso - Bekao, Bonifaci, Nujtink - Larsen, Valas, Arslan, Pereira, Zegelar - Deulofeu, Ljorente

VERONA (3-4-2-1): Silvestri - Davidovič, Gunter, Dimarko - Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović - Barak, Zakanji - Lazanja

PARMA - BOLONJA 

Promena na klupi Parme i povratak trenera Roberta D’Averse nije proizveo željeni efekat. Klub iz Emilije je osvojio samo jedan bod u 2021. godini i skliznuo je u zonu ispadanja, na pretposlednje mesto. 

Američki vlasnici Parme su potrošili blizu 15.000.000 evra na pojačanja u poslednjem zimskom prelaznom roku kako bi obezbedili što konkuretniji sastav D’Aversi u borbi za opstanak. Na drugoj strani trener Bolonje Siniša Mihajlović ni na poslednjoj fudbalskoj pijaci nije dobio igrača koji mu treba kao nasušni hleb: centarfora spososobnog da postigne bar 10-15 golova po sezoni. 

Prama ne zna za pobedu nad Bolonjom na poslednjih osam mečeva u Seriji A (pet remija i tri poraza). Reč je o najdužem nizu bez pobede za Parmu u susretima sa Bolonjom. Parma ima veliki problem sa efikasnošću. Nekadašnje Mlekadžije su postigle samo 14 golova u prvenstvu: ubedljivo najmanje ubojit napad. Štaviše, na Tardiniju Parma nije uspela da zatrese mrežu već u sedam kola. Samo je Sampdorija iz 1972. godine imala duži niz bez postignutog gola na domaćem terenu: devet. 

Palasio bi, prema najavama, trebalo da bude na klupi. Međutim, ako Mihajlović bude dao težinu prethodnom učinku “El Trence” na mečevima sa Parmom morao bi da mu da barem pola sata. Reč je o omiljenoj žrtvi Palasija s obzirom na to da nijednom timu u Seriji A nije dao toliko golova (jedanaest). 

PARMA (4-3-3): Sepe - Konti, Bani, Ozorio, Galjolo - Kucka, Ernani, Kurtić - Man, Kornelijus, Žervinjo 

BOLONJA (4-2-3-1): Skorupski - Tomijasu, Danilo, Soumaoro, Dajks - Skouten, Svanberg - Orsolini, Sorijano, Sansone - Barou. 

SERIJA A – 21. KOLO

Petak

Fiorentina - Inter 0:2 (0:1)

/Barela 31, Perišić 52/

Subota

Atalanta – Torino 3:3 (3:2)

/Iličić 14, Gosens 19, Murijel 21 – Beloti 42, Bremer 45+1, Bonacoli 84/

Sasuolo – Specija 1:2 (1:1)

/Kaputo 25 – Erlić 39, Đasi 78/

Juventus - Roma 2:0 (2:0)

/Ronaldo 13, Ibanjez 69/

Đenova - Napoli 2:1 (2:0)

/Pandev 11, 26 - Politano 79/

Nedelja

12.30: (2,85) Benevento (3,30) Sampdorija (2,50)

15.00: (1,25) Milan (6,50) Krotone (10,0)

15.00: (2,55) Udineze (3,10) Verona (2,90)

18.00: (3,05) Parma (3,25) Bolonja (2,40)

20.45: (1,40) Lacio (4,50) Kaljari (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Darko LazovićMiloš VulićLuka IlićZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara