NEDELJA U SERIJI A: Lako samo Juveu

Vreme čitanja: 8min | ned. 21.03.21. | 12:52

Derbi Sunca u Rimu...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Vrlo uzbudljiva nedelja u Seriji A će se završiti vatrometnim sudarom Rome i Napolija na Olimpiku. Od timova koji se bore za vrh tabele, samo će Juventus imati relativno lakog protivnika, Benevento. Fjorentina će biti tvrd orah za oslabljeni i demoralisani Milan, Udineze u vrhunskoj formi dočekuje Lacio, a Roma i Napoli će igrati neku vrstu “hajlenderske” majstorice sa maksimom “može da ostane samo jedan” u trci za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

ROMA - NAPOLI (20.45)

Derbi juga ili Derbi Sunca ponovo ima ukus Lige šampiona i majstorice jer će samo pobednik iz večerašnjeg dvoboja ostati u trci za četvrto mesto koje vodi u najvažnije evropsko takmičenje. Istorija nas uči da meč na Olimpiku nije utakmica za “X”. Od proleća 2012. godine odmeravanje snage nije završeno remijem između dva tima: pet pobeda Đalorosih i tre “Azura”.

Roma dolazi na meč galvanizovana pobedom nad Šahtarom i prolaskom u četvrt finale Lige Evrope. Paulo Fonseka je bio prilično zakopčan na konferenciji za novinare, ali je podvukao da on i njegovi igrači neće tražiti alibi: ni u činjenici da su tek u petak stigli iz Kijeva, ni u odsustvu igača koji su činili kičmu Rome: Smoling, Veretu i Mhitarjan.

Za razliku od Rome, Napoli je imao celu nedelju da pripremi meč na talasu dobrog raspoloženja posle pobede nad Milanom na San Siru 1-0 i odluke da se odloži meč sa Juventusom. I Rino Gatuzo će imati par igača van stroja ali osim Di Lorenca nijedan od njih nije starter. Italijanski bek mora da preskoči utakmicu zbog kartona dok su povređeni Lobotka, Rahmani, a za Gulama je sezona završena.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

Fonseka je u Kijevu inteligentno rasporedio minutažu pojedinih igrača, pre svih Mančinija, Ibanjeza i Spinacole i odmorio je napadački trozubac Pelegrini, EL Šaravi, Džeko. Za portugalskog stručnjaka je večerašnji meč od posebnog značaja. Osim što bi mu četvrto mesto u prvenstvu garantovalo, automatski, produžetak ugovora sa Romom na još godinu dana, on se nalazi i na listi kandidata da zameni Rina Gatuza na klupi Napolija.

Kormilar “Azura” se vrati u igru u poslednja četiri kola osvojivši 10 od mogućih 12 bodova. U istom periodu Roma je uknjižila šest i to objašnjava zašto je Napoli stigao svog večerašnjeg rivala na tabeli.

Večerašnji meč će sa posebnom pažnjom posmatrati selektor Italije Roberto Mančini budući da će dva Lorenca, dva kapitena igrati jedan protiv drugog: Pelegrini protiv Insinjea.

Napoli je u prošlom kolu prekinuo seriju utakmica na gostovanjima bez pobede u prvenstvu i Ligi Evrope koja je trajala gotovo dva meseca. Roma i dalje traži prvu pobedu u ovoj sezoni protiv jednog velikog kluba Serije A. Dosada su Rimljani uspeli da ostvare samo tri remija uz pet poraza.

Nikola Maksmimović je, prema poslednjih informacijama iz Kastel Volturna, u prednosti nad Manolasom za mesto u startnoj postavi i trebalo bi da bude partner Kulibaliju u bedemu ispred golmana Ospine ili Mereta. Druga nepoznanica za početnu 11-oricu se odnosi na špica pošto su Osimen i Mertens i dalje na klackalici.

ROMA 3-4-2-1: Pau Lopez - Mančini, Kristante, Ibanjez - Karsdorp, Dijavara, Viljar, Spinacola - El Šaravi, Pelegrini - Džeko

NAPOLI 4-2-3-1: Ospina (Meret) - Hisaj, Maksimović, Kulibali, Mario Rui - Fabijan Ruiz, Deme - Politano, Zjelinski, Insinje - Mertens

FJORENTINA - MILAN (18.00)

Iznad glave Stefana Piolija lebdi “prokletsvtvo” druge sezone. Taman je kormilar Milana utišao rezultatima i pobedama kritičare i neverne Tome a onda je usledila serija loših rezultata u dobroj meri prouzrokovana i velikim brojem povrđenih igrača. Već se vrti svuda statistika da je u prvih osam kola drugog dela šampionata Milan osvajao samo 1,6 bodova po utakmici dok je u jesenjem delu knjižio 2,5 bodova po meču.

Tačno je da je Milan u poslednjih deset mečeva u Seriji A i Ligi Evrope ostvario samo dve pobede, ali je isto tako neosporna činjenica da je na poslednjih šest mečeva, Pioli svaki put imao šest ili više igrača van stroja zbog povreda ili iz drugih razloga.

I protiv Fjorentine Poli ne može da računa na šestoricu fudbalera od kojih su barem trojica starteri: Romanjoli, Kalabrija, Rebić. Leao, Mandžukić i Maldini.

Međutim, i pored bolnog ispadanja iz Lige Evrope, ima nekoliko pozitivnih okolnosti za Milan koji deluju ohrabrujuće. Prvo u timu će od prvog minuta biti Zlatana Ibrahimović, druga okolnost je da je Milan u ovoj sezoni izgubio samo od Specije na gostovanjima a treća je da Rosoneri ne znaju za poraz od Fjorentine na Artemiju Frankiju od 2015. godine kada su Ljubičasti pobedili 2:0 golovima Markosa Alonsa i Iličića.

Fjorentina je osokoljena trijumfom protiv Beneventa i još više eksplozijom Dušana Vlahovića. Čezare Prandeli je dobio svoju opkladu igrajući na kartu sprskog centarfora i sa Dušanom, u ovakvoj formi, opstanak u Seriji A je gotovo zagarantovan.

Ljubičasti će večeras na svom stadionu pokušati da razbiju sezonski tabu: još uvek nisu vezali dve pobede u ovom šampionatu. Za razliku od Piolija, Prandeli ima gotovo sve igrače na raspolaganju, izuzimajući Kokorina i Igora.

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kvarta - Kasers, Kastrovili, Pulgar, Bonaventura, Venuti - Riberi, Vlahović

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Dalo, Kjaer, Tomori, Ernandez - Tonali,Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Diaz - Ibrahimović

JUVENTUS - BENEVENTO (15.00)

Trener Juvenusa Andrea Pirlo najavio je lov na Inter i da će njegovi momci od ovog popodneva početi operaciju nadoknađivanja zaostatka za Nerazurima. Cilj je da se približe izabanicima Antonija Kontea na dva boda do pretposlednjeg kola kada je na programu sudar dva tima na Alijanc stadionu.

Juventus je na svom stadionu posle remija sa Atalantom i poraza od Fjorentine nanizao sedam pobeda uz gol razliku 20-3, što ne ostavlja mnogo prostora za nadu igračima Filipa Inzagija. Tim pre što Benevento ne zna za pobedu već 11 kola. Poslednji put su se radovali protiv Kaljarija na Badnji dan.

Bjankoneri imaju nekoliko važnih igrača van stroja ali dugačka klupa s kojom raspolaže Pirlo mu omogućava da i ovog popodneva izvede dovoljno jak sastav za Benevnto. Kvadrado ne igra zbog kartona dok su Demiral, Remzi, Aleks Sandro i Dibala povređeni. Dobra vest je povratak Bentankura koji nije više pozitivan na koronavirus i biće na klupi budući da je odradio samo dva treninga sa svojim saigračima.

U ulozi levog beka ćemo videti Bernardeskija kome će to biti uloga do kraja prvenstva, ali i u budućnosti ako ostane u Juveu pod komandnom palicom Andree Pirla. Trener Stare dame ima samo jednu nedoumicu oko sastava i to na sredini terena: Artur ili Mekeni.

Pipo Inzagi je odlučio da promeni formacijsku postavku i pređe na odbanu sa tri defanzivca a po najavama bi mogli da vidimo južnoameričkih napadački tandem Lapadula- Gaić.

JUVENTUS 4-4-2: Ščešnji - Danilo, Bonuči, De Liht , Bernardeski - Kjeza, Rabio, Artur (Mekeni), Kuluševski - Morata, Ronaldo

BENEVENTO 3-5-2: Montipo - Tuja, Barba, Kaldirola - Improta, Hetemaj, Viola, Jonita, Fulon - Lapadula, Gaić

UDINEZE - LACIO

Ako je verovati statistici Udineze teško može da ostvari pobedu nad Lacijom. Od sezone 2004/2005 tim iz Udina nije uspeo da u oba meča u jednoj sezoni pobedi Nebeskoplave, zatim tim iz Friulija je poslednjih put naneo poraz rimskom klubu u Udinama 2013. godine, od tada pet pobeda Lacija i dva remija. I na kraju Lacio je izgubio poslednja tri meča na gostovanjima a od dolaska Simonea Inzagija na kormilo tima nikada se nije dogodilo da se vrati kući pognute glave sa četiri vezana gostovanja.

Međutim, Udineze se nalazi u odličnoj formi. U poslednjih devet kola izgubili su samo jednom (protiv Rome na Olimpiku) uz četiri pobede i četiri remija. Sa tih 16 bodova tim Luke Gotija je uplovio u mirne vode i moći će danas da igra protiv Lacija rasterećeno i bez presije da mora da osvoji bodove.

S druge strane, Laciju su bodovi neophodni ako želi da ostane u trci za mesto u Ligi šampiona. Sergej Milinković Savić je izjavio da njega i njegov tim čeka 12 finala do kraja sezone (Lacio mora da nadoknadi i meč sa Torinom).

U Formelu se uzdaju da će Čiro Imobile konačno proraditi. Zlanta kopačka za prošlu sezonu prolazi kroz jedan od tri najduža golgeterska posta u karijeri. Imobile nije postigao gol od 7. februara. Poslednji put je zatresao mrežu proitv Kaljarija.

Imobileov partner u napadu je trebalo da bude Kaisedo, strelac pobedonosnog gola protiv Krotonea, ali se povredio u petak na treningu i nije u stanju da počne meč od prvog minuta. Umesto igrača iz Ekvadora nastupiće Murići. Bivši igrač Fenerbahčea se našao na udaru žestokih kritika koje prelaze u ironiju i ocenu da je najveći promašaj u karijeri Igli Tarea.

Stefan Radu će danas stići Đuzepea Favalija po broju odigranih utakmica u dresu Lacija: 401. Nema sumnje da će Rumun već od sledećeg meča sa Specijom postati fudbaler sa najviše odigranih mečeva u vekovnoj istoriji Nebeskoplavih.

Današnji dvoboj Udineza i Lacija biće sudar dvojice najboljih “tuttocampista” u Seriji A: Rodriga De Paula i Sergeja Milinkovića Savića.

UDINEZE 3-5-1-1: Muso - Bekao, Bonifaci, Nujtink - Molina, Da Paul, Valas, Arslan, Striger Larsen - Pereira, Ljorente

LACIO 3-5-2: Rejna - Patrik, Ačerbi, Radu - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić - Murići, Imobile

SAMPDORIJA - TORINO

Sampdorija je povukla ručnu u drugom delu sezone. Od momenta kada je postalo izvesno da tim Klaudija Ranijerija neće imati problema da sačuva prvoligaški status Dorijani su ostvarili samo jednu pobedu u poslednjih osam kola. Protiv Torina Sampdorija ima priliku da sa tri osvojena boda definitivno stavi tačku na svaku neodomicu oko opstanka i pored toga što je u poslednjh pet kola osvojila samo dva boda.

Torino dolazi silno motivisan na Marasi posle pobede nad Sasuolom. Raspoloženje među igračima Davidea Nikole su dodatno popravili rezultati direktnih takmaca u borbi za opstanak, Kaljari, Parma i Krotone su izgubili, tako da meč sa Sampom nije više dramatično biti ili ne biti. Štaviše, i bod bi bio veliki kao kuća.

Ranijeri neće moći da računa samo na Gastona Ramireza zbog kartona a jedina napoznanica je ko će biti partner Kvaljarele u napadu: Gabijadini ili Kejta.

I Nikola će imati sve igrače na raspolaganju sa izuzetkom Enkulua dok su naš Saša Lukić i reprezentativac BiH Amer Gojak u konkurenciji za poslednji nedodeljeni dres startera u veznoj liniji. Kapiten Torina Andrea Beloti će odigrati 200. meč u dresu Granata u Seriji A. Inače, Nikola mnogo očekuje i od Mandragore koji je pozvan u reprezentaciju i biće dodatno motivisan za okršaj sa Sampdorijom.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Fereri, Koli, Auđelo - Kandreva, Silva, Ekdal, Jankto - Kejta, Kvaljarela

TORINO 3-5-2: Sirigu - Ico, Lijanko, Bremer - Singo, Rinkon, Mandragora, Lukić (Gojak), Ansaldi - Beloti, Sanabrija

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Parma - Đenova 1:2 (1:0)

/Pele 16 - Skamaka 50, 69/

Subota

Krotone - Bolonja 2:3 (2:0)

/Mesijas 32, Simi 40pen - Sumaro 62, Shouten 70, Skov Olsen 84/

Specija - Kaljari 2:1 (0:0)

/Pikoli 49, Mađore 80 - Pereiro 83/

Nedelja

12.30: (5,10) Verona (3,70) Atalanta (1,70)

15.00: (1,20) Juventus (6,75) Benevento (14,0)

15.00: (2,65) Sampdorija (3,20) Torino (2,75)

15.00: (3,40) Udineze (3,30) Lacio (2,20)

18.00: (3,25) Fjorentina (3,30) Milan (2,25)

20.45: (2,70) Roma (3,15) Napoli (2,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija A

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara