Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Nedelja u Seriji A: Povreda Vlahovića šansa za 19-godišnjeg Mančinija

Vreme čitanja: 5min | ned. 01.10.23. | 09:47

Juventus gostuje Atalanti u Bergamu od 18 časova, u okviru 7. kola italijanskog šampionata

Nastavlja se 7. kolo italijanske Serije A, a ove nedelje na programu je još jedan derbi. Od 18 časova u Bergamu će Atalanta da ugosti Juventus, tim koji ima određenih kadrovskih problema.

18.00: (2,60) Atalanta (3,40) Juventus (2,85)

Izabrane vesti

Od kada je došao na klupu Atalante Đan Pjero Gasperini je samo četiri puta pretrpeo poraz od Juventusa uz osam remija i dve pobede. Podatak koji je u kontratendenciji sa prethodnim iskustvom Gasperinija sa bivšim klubom: 12 uzastopnih poraza.

Atalanta je samo jednom pobedila u Bergamu Juventus na poslednjih 18 susreta uz čak 12 poraza i 5 remija. Međutim, Boginja je nastavila u ovoj sezoni tamo gde je stala na svom stadionu i stigla je do četiri uzastopne pobede, plus peta pobeda u Ligi Evrope.

Interesantno je da je poraz Juvea od Sasuola bio šesti u ovoj kalendarskokj godini na gostovanjima. U ovom veku Stara dama je samo u jednoj godini (2010) pretrpela sedam poraza. Tadas su se na klupi Bjankonera promenili Ferara, Zakeroni i Delneri.

Od kada se vratio Maks Alegri u Kontinasu, Juve je najviše puta pobedio u Seriji A sa rezultatom 1-0, čak 14 puta. Atalanta je omiljena mušterija Dušana Vlahovića u Seriji A budući da se upisao pet puta u listu strelaca na mečevima sa Boginjom. Naš as je postigao samo Bolonji i Laciju više golova (šest). Međutim, tokom nedelje Vlahović je imao problema sa bolovima u leđima, prema najnovijim najavama Tutosporta neće biti u konkurenciji za tim, baš kao ni Arkadijuš Milik. Umesto srpskog reprezentativca napad će predvoditi Mojze Ken, a šansu da debituje mogao bi da dobije i 19-godišnji Tomazo Mančini, napadač visok 190 centimetara.

Nastavlja se neka vrsta prokletstva sa napadačima Atalante u poslendjih par godina. Posle Zapate i Murijela koji su u prethodne dve godine bili više povređeni nego što su igrali, Skamaki i Tureu se pridružio na listi povređenih igrača i Šarle De Ketelare. Belgijanac ima mišićni problem na levoj nozi i pod velikim je znakom pitanja. Njegovo odsustvo bi bila velika šteta jer je odlično počeo sezonu, dva gola i dve asistencije u prvih šest kola.

20.45: (1,47) Roma (4,20) Frozinone (7,50)

Ovo je najgori prvenstveni početak Rome od kada se za pobedu daju tri boda. Samo pet bodova u šest kola je i negativan rekord u karijeri Žozea Murinja. Portugalac nikada nije tako sporo startovao u sezoni u prethodnih 20 godina, od kada je na klupama prvoligaških timova.

Murinjo će imati veliki problem da ukomponuje odbranu. Smoling i Ljorente su povređeni, Mančini je van forme i prilično nervozan, protiv Đenove je Murinjo morao da ga izvede jer je crveni karton visio u vazduhu. Endika nije fudbaler na nivou koji zahteva Serija A, ali neće biti iznenađenje ako bude u startnoj postavi i večeras jer Roma nema alternative u odbrani, osim ako ne promeni formacijsku postavku i pređe na odbranu sa četiri elementa. To je malo verovatno jer sve indikacije navode da će Murinjo igrati u formaciji 3-5-2 sa Dibalom i Lukakom u špicu i sa Pelegrinijem, Auarom i Paredesom na sredini terena, pošto će Kristante silom prilika biti prekomandovan u odbranu.

Roma ima stopostotni učinak u Seriji A sa Frozinoneom: četiri pobede uz gol razliku 12-3. Kuriozitet je da je na poslednjem meču dva kluba iz pokrajine Lacio na klupi Đalorosih sedeo upravo današnji trener Frozinonea Euzebio Di Frančesko.

Roma je protiv novajlija u Seriji A u veoma pozitivnoj seriji u poslednjih osam godina: 22 pobede i dva remija, bez poraza i uz prosek od 2,9 golova po utakmici.

Frozinone se pokazao kao trvrd orah na gostovanjima na startu šampionata o čemu svedoče dva remija sa Udinezeom i Salernitanom. Takođe, povratnik u Seriju A je demonstrirao i čvrst karakter jer je osvojio četiri boda preokrećući rezultat, samo su Napoli i Leće u prvih šest kola imali isti učinak.

Pažnja na Belotija. Protiv Frozinonea je dva puta postigao po dva gola kada je nosio dres Torina.

15.00: (2,50) Udineze (3,25) Đenova (3,15)

Udineze je u grupi timova koji ni posle šest kola nisu uspeli da pronađu put do pobede, tri remija i tri poraza. Još alarmantniji je podatak da je tim iz Udina postigao samo dva gola, oba je dao naš Lazar Samardžić, i oba daleko od Dačija stadiona. Samardžić je najmlađi aktivni igrač u Seriji A koji je već stavio potpis na 15 golova u Seriji A: devet pogodaka i šest asistencija.

Udineze se nalazi u veoma dugačkom nizu bez poraza na mečevima protiv Đenove. Čak 12 utakmica su Friulanci vezali bez poraza protiv tima iz Ligurije: šest pobeda i šest remija. Međutim, poslednja tri okršaja su zavšrena nerešenim rezultatom.

Drugi negativan podatak za Đenovu je izuzetno mali broj postignutih golova na mečevima sa Udinezeom: samo šest na 11 utakmica. Interesanto je da je Đenova na početku ove sezone odlično igrala i uzimala bodove protiv tzv. velikih timova (Lacio, Napoli, Roma) a gubio protiv srednjih i malih (Fjorentina, Torino, Leće). Uz to, Đenova nije efikasna na gostovanjima kao na Marasiju, na prva tri meča širom Italije dala je samo jedan gol.

Poraz od Napolija i imperativ pobede protiv Đenove primoravaju trenera Sotila da nešto promeni u sastavu i da pokuša da pronađe formaciju koja bi mogle da prekine golgeterski post na domaćem terenu.

Đilardino dolazi u Udine sa silno motivisanom ekipom posle trijumfa nad Romom, ali bez iskusnih igrača i nosilaca veznog reda Strotmana i Badelja, plus Ekuban i Voljako.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

SERIJA A – 7. KOLO

Subota

Leče - Napoli 0:4 (0:1)

/Estigard 16, Osimen 51, Gaetano 88. Politano pen 90+4/

Milan - Lacio 2:0 (0:0)

/Pulišić 60, Okafor 89/

Salernitana - Inter 0:4 (0:0)

/Martinez 62, 77, 85p, 89/

Nedelja

12.30: (1,67) Bolonja (3,70) Empoli (5,50)

15.00: (2,50) Udineze (3,25) Đenova (3,15)

18.00: (2,60) Atalanta (3,40) Juventus (2,85)

20.45: (1,47) Roma (4,20) Frozinone (7,50)

Ponedeljak

18.30: (2,20) Sasuolo (3,50) Monca (3,20)

18.30: (1,90) Torino (3,40) Verona (4,30)

20.45: (1,47) Fjorentina (4,20) Kaljari (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusAtalantaRomaFrozinoneUdinezeĐenovaDušan VlahovićFilip KostićTomazo Mančini

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara