Nedelja u Seriji A: Rimljani i Milanezi u begu, Radunović debituje u dresu Kaljarija

Vreme čitanja: 6min | ned. 29.08.21. | 11:02

Filip Đuričić udarna igla Sasuola protiv Sampdorije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Milan, Roma i Napoli žele da iskoriste još jedan kiks Juventusa na startu sezone i da pobegnu Staroj dami na pet bodova, a ujedno i da uhvate priključak sa Interom i Lacijom koji su ubeležili dve uzastopne pobede na startu prvenstva.

Izabrane vesti

Srpski golman Boris Radunović će imati prvi nastup u Seriji A u dresu Kaljarija i to na San Siru, dok se od Filipa Đuričića očekuje da vodi Sasuolo ka još jednoj pobedi protiv Sampdorije. U odsustvu Berardija, Đuričić je postao alfa i omega tima iz Emilije.

--------------------------------------------

Sve utakmice šampionata Italije možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------------------

MILAN - KALJARI (20.45)

Dobar start Milana u prvenstvu je razgalio navijače Rosonera tako da ćemo prvi put imati rasprodat stadion u ovoj sezoni, naravno sa limitiranim kapacitetom koji je nametnula italijanska vlada. Podsetimo, za razliku od Premijer lige, u Seriji A stadioni mogu da budu popunjeni do 50 odsto. Na San Siru će večeras biti 35.000 navijača Milana.

Stefano Pioli poštuje pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja. I pored toga što se Benaser oporavio, Rade Krunić bi trebalo da bude u strartnoj postavi zajedno sa Tonalijem na sredini terena. Kesi je povređen i vratiće se na teren tek za dve do tri nedelje.

Napad Milana će predvodti Žiru s željom da skine Inzagijevo prokletstvo broja “devet” već večeras na San Siru. Bivši napadač Čelsija i Arsenala nije pozvan u reprezentaciju i ostaće u Milanelu gde će imati specijalan program rada na sinhronizaciji sa Zlatanom Ibrahimovićem budući da je Pioli odlučio da igra sa obojicom u formaciji 4-4-2 u nastavku prvenstva polovinom septembra.

Inače, Milan sve više govori francuski, pored Menjana, Bajo Turea, Žirua i Bakajoko će danas potpisati novi ugovor sa Milanom. Francuz dolazi na dvogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa u 2023. godini od 15.000.000 evra. Na putu da pojača redove Milana je i Romen Favr, 23-ogodišni igrač Bresta je izgleda konačni izbor Rosonera da zameni Čalhanoglua.

Kaljari je propustio veliku priliku da prvenstvo počne pobedom protiv Specije. Tim Leonarda Sempličija se propisno ispromašivao protiv tima iz Ligurije i napravio niz propusta u odbani. Zato ne čudi što je Sempliči javno prekorio svoje fudbalere da ne želi više da vidi greške od prošle nedelje.

Srpski čuvar mreže Boris Radunović će dobiti šansu da debituje na golu Kaljarija i to na fudbalskoj “Skali”. Prvi golman Kaljarija Kranjo se povredio i pauziraće mesec dana tako da je na Radunoviću da iskoristi veliku šansu koja mu se ukazala.

Osim Borisa, u timu Kaljarija će biti samo još jedna izmena u odnosu na tim koji je počeo meč sa Specijom. Reč je o Čepiteliju koji će u odbrani zameniti Valukijeviča.

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Kjaer, Tomori, Ernandez - Tonali, Krunić - Salemakers, Brahim Diaz, Leao - Žiru

KALJARI 3-5-2: Radunović - Čepitali, Godin, Karboni - Nandez, Strotman, Marin, Dejola, Dalbert - Žoao Pedro, Pavoleti 

SALERNITANA - ROMA (20.45)

Roma dolazi u Salerno u petoj brzini, željna da uknjiži četvrtu uzastopnu pobedu u Seriji A i Ligi konferencije. Žoze Murinjo je već na startu svoje avanture u Večnom gradu uspeo da stvori simbiozu sa igračima i milionskom armijom navijača Rome. 

Portugalac je u svom stilu na jučerašnjoj konferenciji odgovorio na pitanje da li je sa odlaskom Ronalda ponovo otvoreno pitanje favorita za skudeto: “Pitajte to Inzagija, a ne mene”. Murinjo vrši i dalje pritisak na upravu Rome da napravi još jedan iskorak i dovedu mu pojačanje za vezni red i pored toga što su Đalorosi već potrošili blizu 100.000.000 evra.

Inače, Roma će biti prilično oslabljena u večerašnjem duelu. Osim Spinacole, koji će se vratiti na teren tek sledećeg proleća, neće biti ni Smolinga, koji i dalje muči muku sa povredom, a ni Zaniola koji mora da odradi suspenziju zbog crvenog kartona, odnosno dva žuta, protiv Fjorentine.

I pored pomenutih izostanaka Roma je apsolutni favorit i bilo bi potrebno čudo, ravno jučerašnjem koje je napravio Empoli protiv Juvea, da ne odnese sva tri boda kući u Trigoriju

Zaniolo, koji je dobio i poziv od selektora Roberta Mančinija da se pridruži Azurima, biće zamenjen Karlesom Perezom, dok će svi ostali igrači koji su počeli meč sa Ljubičastima prošle nedelje, biti potvrđeni. Mada, postoji mogućnost da Murinjo sve iznenadi i u poslednjem momentu i na teren pošalje Šomurodova umesto Pereza.

SALERNITATA 3-5-1-1: Belec - Bogdan, Đomber, Jarošinski - Kekrida, Kulibali, Di Takjo, Kapeci, Ruđeri - Obi- Bonacoli

ROMA 4-2-3-1: Rui Patrisio - Karsdorp, Mančini, Ibanjez, Vinja - Kristante, Veretu - Karles Perez, Pelegrini, Mhitarjan – Abraham

 ĐENOVA - NAPOLI (18.30)

Trener Napolija Lučano Spaleti, kako se bliži kraj prelaznog roka, sve je zadovljniji jer je sve manje šansi da top igrači Azura napuste grad podno Vezuva: od kapitena Insinjea do komandanta odbrane Kulibalija. Zato ne čudi optimizam toskanskog stručnjaka koji priznaje da je i njegov tim u krugu kandidata da osvoji skudeto.

Napoli dolazi na Marasi bez svog prvog napadača Osimhena koji je dobio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona protiv Venecije. Pored njega Spaleti ne može da računa ni na Zjelinskog, ali i na Demea, Mertensa i Gulama, koji će se vratiti na raspolaganje tek za mesec dana. Međutim klupa Napolija je toliko dugačka i kvalitetna da ulaze u večerašnji duel kao favoriti.

Umesto Osimhena i u odsustvu Mertensa, kapiten Insinje će igrati u ulozi tzv. lažne devetke sa Politanom i Lozanom na krilima. Povređenog Zjelinskog će zameniti Elmas koji je bio najzaslužniji za pobedu nad Venecijom. Talentovani reprezentativac Makedonije se već nalazi u dorboj formi i ova sezona bi mogla da bude velika odskočna daska za ulazak u krug top fudbalera.

Đenova ima zadatak da popravi očajni utisak koji je ostavila protiv Intera, mada utakmice protiv Nerazura nisu nikada verodostojna provera za Đenoveze jer redovno, već decenijama gube, protiv šampiona Italije.

Trener Grifona Balardini će napraviti nekoliko izmena u odnosu na meč sa Interom. Ekuban bi trebalo da zameni Pandeva dok su Rovela i Sturaru u konkurenciji za poslednje preostalo mesto u srednjem redu s obzirom na to da će Zabeli igrati na poziciji desnog spoljnog u veznom redu.

ĐENOVA 3-5-2: Sirigu - Biraski,Vanheusden, Kritšito - Zabeli, Behrami, Badelj, Rovela, Kambijaso - Kallon, Ekuban

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Mario Rui - Fabijan Ruiz, Lobotka, Elmas - Politano, Insinje, Lozano

SASUOLO - SAMPDORIJA (18.30)

Sasuolo na krilima Filipa Đuričića kuje planove da ponovi rezultate iz prošle sezone. Uprkos najavama da će srpski reprezentativac otići u Šahtjor zajedno sa Roberto De ZerbijemFilip je ostao u Emiliji i sada je jedna od glavnih uzdanica novog trenera Dionizija. Od Đuričića se očekuje da posle najvećeg doprinosa u pobedi protiv Verone potvrdi svoju dobru formu i protiv bivšeg kluba Sampdorija.

Domaćin neće moći da računa na italijanskog reprezentativca Domenika Berardija i umesto njega bi trebalo da igraju Traore ili Raspadori. Šef stručnog štaba Dionizi ima samo još jednu dilemu oko početnih 11, odnosi se na ulogu desnog beka za koju konuriši Toljan i Muldur.

Za razliku od Sasuola kome nedostaje u napadu samo Berardi, Sampdorija ne može da računa na dvojicu ofanzivaca: Gabijadinija i Toregrosu. Tome treba dodatii da je Kaprari ostao u Đenovi jer klub želi da ga proda. Predsednik kluba Masimo Ferero se prilično naljutio posle odbijanja Kaprarija da prihvati smanjenje plate i stavio ga je na transfer listu.

Kormilar Sampa D’Aversa je zbog pomenutih odsustva primoran da promeni i formacijsku postavku i da igra u formaciji 4-2-3-1, budući da mu je ostao samo jadan napadač, veteren Kvaljarela.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Toljan, Kirikeš, Ferari, Rožerio - Lopz, Fratezi - Traore, Đuričćić, Boga - Kaputo

SAMPDORIJA 4- 2-3-1: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Torsbi, Ekdal - Kandreva, Vere, Damsgard - Kvaljarela.

SERIJA A - 2. KOLO

Petak

Udineze - Venecija 3:0 (1:0)

/Puseto 29, Delofeu 70, Molina 90+3/

Verona - Inter 1:3 (1:0)

/Ilić 15 - Martinez 47, Korea 83, 90+4/

Subota

Atalanta - Bolonja 0:0

Lacio - Specija 6:1 (3:1)

/Imobile 5, 15, 45+2, Anderson 47, Hisaj 70, Alberto 85 - Verde 4/

Fjorentina – Torino 2:1 (1:0)

/Gonzales 41, Vlahović 70 – Verdi 89/

Juventus – Empoli 0:1 (0:1)

/Mankuzo 21/

Nedelja

18.30: (5,70) Đenova (4,00) Napoli (1,60)

18.30: (2,15) Sasuolo (3,45) Sampdorija (3,35)

20.45: (1,50) Milan (4,30) Kaljari (6,50)

20.45: (5,60) Salernitana (3,90) Roma (1,62)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

RomaMilanKaljariBoris RadunovićŽoze MurinjoSerija A

Obaveštavaj me

Milan
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara