Svetozar Popović pred gostovanje Novom Pazaru: Pravim pristupom do novog trijumfa

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 12:48

Poslednje pojačanje Borca veruje da njegov tim može do dva boda

Pretposlednje kolo Košarkaške lige Srbije rezervisano je za derbi. Naime, prvoplasirani Borac ide put Novog Pazara, gde će ga dočekati istoimeni klub (nedelja, 16:30).

Ukoliko bude slavio, tabor Marka Marinovića će otkloniti i svaku sumnju na pitanje ko će sezonu okončati kao šampion KLS – a. Razume se, ako se uzme u obzir sve što je Borac pokazao ove sezone, ništa manje nije ni zaslužio.

Izabrane vesti

Doduše, Čačani su već neko vreme domaće prvenstvo stavili u drugi plan, a sve misli su usmerili na predstojeći plej – of ABA 2 lige.

Zbog rečenog, utakmica protiv kvalitetne ekipe Novog Pazara biće lepa prilika da se gosti iz grada na Moravi dodatno uigraju pred odlučujući deo sezone. Sa izrečenim je saglasan i iskusni organizator igre Borca Svetozar Popović.

,,Svima je dobro poznato da je nama glavi cilj da na najbolji mogući način odigramo plej – of ABA 2 lige, koji, ukoliko budemo osvojili, prelazimo u viši rang. Zbog toga nam je završnica regionalnog takmičenje već neko vreme u glavnom fokusu. Nekoliko utakmica koje su iza nas, kao i one koje nam predstoje, uključujući i narednu protiv Novog Pazara, gledamo kao na odličan trening i pripremu za ono što nas očekuje“, rekao je Popović.

Uprkos odsustvu velike doze takmičarskog značaja meča u Novom Pazaru, Borac ide na gostovanje sa željom da potvrdi svoj primat u KLS – u.

,,Nameravamo da u utakmicu protiv Novog Pazara uđemo spremno, kao i uvek što radimo. Iako meč nema preveliki takmičarski značaj, to ne znači da nećemo biti maksimalno motivisani da pobedimo. Prvi smo u ligi od početka sezone, tako da moramo da sačuvamo stečeni renome“, dodao je Popović.

Plejmejker Borca je prozborio nekoliko reči o narednom rivalu.

,,Novi Pazar je odlična ekipa, među najboljim i najkvalitetnijim u ligi. Zbog toga se potpuno zasluženo nalazi u vrhu domaćeg takmičenja. Uvek je teško igrati u Novom Pazaru, jer domaćin ima lepu podršku svojih navijača. Uprkos svemu, verujem da pravim pristupom možemo do novog trijumfa“, završio je Svetozar Popović.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara