Foto: AFP
Foto: AFP

Nedved i Paratići kažnjeni zbog vređanja sudija

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.12.20. | 19:37

Na jednu utakmicu suspendovan je i treći golman Juventusa Karlo Pinsoljo

I dalje se ne stišavaju strasti posle torinskog derbija. Juventus je u subotu preokretom slavio protiv Torina, ali su u taboru šampiona Italije bili nezadovoljni suđenjem na tom meču, zbog čega su imali šta da kažu glavnom arbitru Danijeleu Orsatu i njegovim pomoćnicima, posebno nakon poništenog gola početkom drugog poluvremena. U kritikama su prednjačili potpredsednik kluba Pavel Nedved i sportski direktor Fabio Paratići, pa je na njihovu adresu tri dana nakon derbija stigla i kazna Fudbalskog saveza Italije.

Naime, disciplinska komisija italijanske kuće fudbala donela je danas presudu na osnovu podnetih izvešaja sudijske četvorke sa pomenutog meča. Kako se navodi u izveštaju Nedved i Paratići su sa tribina nekoliko minuta neprestano upućivali uvrede ka Orsatu i njegovim pomoćnicima. Legendarni češki fudbaler će zbog toga biti suspendovan do 21. decembra i pride će platiti novčanu kaznu od 10.000 evra, dok će Paratićijeva suspenzija trajati nedelju dana manje, odnosno do 14. decembra.

Izabrane vesti

Paratićiju je ovo treća suspenzija ove sezone. Zbog identičnih postupaka snosio je posledice posle mečeva sa Krotoneom (15.000 evra) i Veronom (10.000 evra).

Pored pomenute dvojice utakmicom suspenzije kažnjen je i treći golman Stare dame Karlo Pinsoljo. Italijanski čuvar mreže je navodno, nakon što je Juventus preokrenuo rezultat, rekao Orsatu:“Hajde, poništi i ovaj gol takođe“, zbog čega će propustiti meč sa Đenovom u nedelju.


tagovi

JuventusFabio ParatićiPavel Nedved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara