Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar ne igra protiv Barselone!

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 16:24

Brazilca čeka duža pauza

Crne slutnje su se obistinile, Nejmar propušta obe utakmice osmine finala Lige šampiona!

Posle nešto manje od 24 časa neizvesnosti, sada su sve sumnje otklonjene - Nejmar ni treću godinu od dolaska u Pariz neće biti spreman za početak nokaut faze, u ovom slučaju dvomeč protiv Barselone. Posle odrađenih specijalističkih pregleda ustanovljeno je da je Brazilcu stradao aduktor leve noge, zbog čega ga čeka pauza od minimum mesec dana! Prema sadašnjim informacijama sigurno propušta prvi, a gotovo izvesno i drugi susret.

Izabrane vesti

LIGA ŠAMPIONA: (2,10) Barselona (3,45) PSŽ (3,50)

Ogroman je ovo udarac za Svece koji su pod komandom Maurisija Poketina ove sezone hteli da odu korak dalje u odnosu na prošlogodišnje finale i pokušaju da se dokopaju Ušatog pehara. Podsetimo, gostovanje u Kataloniji propušta i Anhel di Marija. Nejmar se povredio u 59. minutu utakmice utakmice nacionalnofg kupa protiv Kaena, koji je PSŽ dobio s minimalnih 1:0. Nejmar zbog povreda nije igrao u nokaut fazama Lige šampiona 2018. i 2019. godine. U okršaju protiv madridskog Reala 2018. nije igrao zbog povrede skočnog zgloba desne noge i naprsnuća pete metatarzalne kosti, dok je godinu dana kasnije propustio duel sa Mančester junajtedom zbog obnavljanja istog naprsnuća na meču protiv Strazbura.

Posle najnovije povrede brazilskog napadača i nedavnih izjava da "nikad neće prestati da se zabavlja i ide na žurke" pokrenulo se pitanje sada već apsolutno neverovatnih slučajnosti u kojima se Nejmar povređuje otprilike u vreme kada je rođendan njegovoj sestri Rafaeli Santos. Slavljenička žurka se pravi svake godine tačno 11. marta, a Brazilac je gotovo po nepisanom pravilu uvek povređen u tom periodu. Nejmar je proteklih godina trpeo velike kritike javnosti zbog toga što je bio uslikan kako na štakama prisustvuje tim zabavama, čak je bio i na ratnoj nozi sa Tomasom Tuhelom svojevremeno zbog toga, ali je na kraju uvek bilo po njegovom. Slične probleme imao je i u vreem dok je igrao u Barseloni. Baš u vreme Rafaelinog rođendana bio je povređen takođe 2017. godine, posle čega samo prošle godine nije bio van stroja u tom periodu... Tada je igrao dvomeč protiv Dortmunda i bio jedan od najvažnijih faktora odlaska Pari Sen Žermena do finala, gde je kasnije bolji bio Bajern.

PSŽ u utorak gostuje Barseloni na stadionu Kamp Nou, a već dva puna meseca podgreva se atmosfera za ovaj dvomeč pošto je u centru pažnje budućnost Lionela Mesija! U celu priču je direktno bio uključen i Nejmar koji je svojim izjavama dolivao ulje na vatru i javno poručivao da želi s Mesijem da igra zajedno u Parizu. Iz Katalonije je prošle sedmice stigao oštar odgovor Ronalda Kumana i predsedničkih kandidata da se sa Parka prinčeva pokaže malo poštovanja prema Barseloni i Mesiju.

Nejmar se tek pre mesec dana vratio na teren i oporavio od povrede skočnog zgloba zbog čega je propustio pet utakmica.



tagovi

NejmarLiga šampiona

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara