Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar: Pričali mi da je francuska liga slaba, a u njoj sam najviše patio! Saudijsko prvenstvo možda i jače od Lige 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 02:49

“Uveravam vas da je fudbal tamo isti. Lopta je okrugla, postoji gol”, kaže Brazilac

Odnosi u Pari Sen Žermenu su bili narušeni, Al Hilal je bio voljan da pruži Nejmaru ruku spasa, a Brazilac ju je prihvatio. Prihvatio je ponudu arapskog kluba, na Park prinčeva je od njegovog obeštećenja leglo i svi su na dobitku. Svi su zadovoljni.

Dobro, osim navijača Al Hilala na Arabijskom poluostrvu. Iako je potpisao sredinom avgusta, i dalje čekaju na njegov debi. Početak nije bio onakav kakav su očekivali – umesto na terenu, Nejmar je u ambulanti.

Izabrane vesti

Al Hilal je kupio povređenog igrača, Brazilac je bio blizu da u potpunosti sanira povredu, a onda je doživeo udarac na treningu i nije se našao u kombinaciji. Ali, jeste za utakmice Brazila. Kada je sleteo u Brazil, navijači su napravili šou. Pred utakmicu sa Bolivijom u kvalifikacijama za Mundijal pokušao je ljudima u domovini da dočara kakav je život u Saudijskoj Arabiji. I fudbal.

“Uveravam vas da je fudbal tamo isti. Lopta je okrugla, postoji gol… Zbog imena koja su pristigla u Saudijsku Arabiju nisam siguran da je liga slabija od Lige 1 u Francuskoj”, malo u šali, a malo i u zbilji, govorio je Nejmar.

Objasnio je i zašto još nije debitovao u Saudijskoj Arabiji, iako je stigao pre tri nedelje.

“Moram da vodim računa o sebi, znam šta je potrebno da uradim kako bih igrao”, poručio je Brazilac i dodao:

“Nisam 100 odsto spreman. Ono što je Žorž Žezus rekao je kako bi me zaštitio. Trebalo je da igram u poslednjoj utakmici, dobio sam udarac na treningu i odlučio je da me izostavi. Ali, došao sam da igram za reprezentaciju Brazila”.

Otišao je iz Evrope, ali način razmišljanja nije promenio preko noći. I dalje je gladan uspeha i trofeja.

“Tempo je visok i na treninzima, glad za pobedama je velika. Želim da osvajam titule sa Al Hilalom, ništa se nije promenilo u mojoj glavi. Ljudi kažu da je ovde prvenstvo slabo, svi su to govorili i za Francusku, a tamo sam najviše patio. Neće biti lako da se osvoji titula, jer su se i drugi pojačali, ima dosta poznatih imena i siguran sam da će šampionat biti zanimljiv. Videćete već”.

Zbog odluke da se preseli na Bliski istok ne žali… Bar ne još.

“Kultura je nova, ali ne žalim zbog odluke koju sam doneo. Naprotiv, srećan sam zbog budućnosti koja je preda mnom”, završio je Nejmar priču oko Saudijske Arabije.



tagovi

NejmarAl HilalPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara