©Reuters
©Reuters

Nejmar propušta i početak nove sezone, očekivani povratak u septembru ili oktobru

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 14:01

Brazilac neće biti spreman za Kopa Ameriku

Sijaset povreda je tokom karijere doživeo brazilski reprezentativac Nejmar. Jednau od najtežih pretrpeo je tokom Svetskog prvensta 2014. godine, u četvrtfinalnoj utakmici između Barazila i Kolumbije. Tada je na hitrog ofanzivca oštro startovao Huan Zuniga i pri punoj brzini ga kolenom udario u leđa, slomio mu kost i primorao ga na dužu pauzu tokom koje se polemisalo čak i o preranom kraju karijere.

Poslednju povredu, ponovo u reprezentativnom dresu,tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Nejmar je zadobio u utakmici protiv Urugvaja kada je teško povredio koleno. Pomenuti peh odvojio je Nejmara od terena na duži period, pa je Brazilac van fudbala je više od sedam meseci, a kako stvari stoje neće biti spreman za početak sledeće.

Izabrane vesti

Posle analiza, brazilskom fudbaleru je ustanovljeno puknuće ukrštenog ligamenta i meniskusa levog kolena, te je u novembru operisan.

Trener Al Hilala Žorž Žezus je pred medijima rekao da Nejmar sigurno neće započeti sezonu u saudijskom prvenstvu.

“Sve što znam u ovom trenutku je da je potrebno vreme za Nejmarov opravak i generalno za ovu vrstu povrede, deset do 11 meseci. Ako izračunamo, Nejmar neće biti spreman za pripreme pred sezonu. Očekujemo da će u septembru ili oktobru biti spreman da zaigra“, rekao je portugalski trener koji je se potom osvrnuo i na lični status potvrdivši da je u pregovorima oko produžetka ugovora sa aktuelnim šampionom Saudijske Arabije:

“Prvo ću rešiti ugovor sa upravnim odborom, a zatim će uslediti planiranje tima za sledeću sezonu. Ali, potvrđujem da smo u stalnim razgovorima o igračima.“

Brazilski as je u redove Al Hilala prešao iz Pari Sen Žermena i prema pisanjima medija zarađuje oko 100.000.000 evra po sezoni. U dresu čuvenog saudijskog kluba Nejmar je odigrao samo pet utakmica.

Najbolji strelac brazilske reprezentacije, sa 79 golova, će propustiti Kopa Ameriku, koja će se održati tokom juna i jula u Sjedinjenim Američkim Državama, ali će biti dostupan kasnije ove godine za južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.


tagovi

NejmarSaudijska ArabijaAl Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara