Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nek' se spremi Barsa: Sevilja sa pola snage osvojila Pamplonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 22:50

Andalužane nije uzdrmao poraz od Dortmunda u Ligi šampiona, upisana šesta vezana prvenstvena pobeda

Preskočen je nezgodni El Sadar, Osasuna je postala šesta uzastopna žrtva najinspirisanijeg tima Primere poslednjih nedelja, a Sevilja je napravila sjajnu uvertiru pred pakleni prelaz sa februara na mart. Izabranici Đulena Lopetegija peti put zaredom nisu primili gol, a pobedom 0:2 u Pamploni poslali preskočili su Barselonu, domogli se treće pozicije na tabeli i poslali katalonskom klubu poruku pred vezane međusobne okršaje u ligi i revanšu polufinala Kupa Kralja.

Andalužani nisu dozvolili da im poraz na Ramon Sančez Pishuanu od Dortmunda sredinom prethodne nedelje poremeti impresivno ligaško raspoloženje. Uglavnom su držali tim iz Navare podalje od svog gola ne dozvolivši mu udarac u okvir. Odlično su rasporedili svoja dva gola i to im je omogućilo treću poziciju i buđenje tihih snova da bi uz spektar povoljnih okolnosti, uz kontinuitet odličnih igara koji već imaju, mogli da krenu u akciju šunjanja ka prvoj poziciji.

Izabrane vesti

Približavala se sredina prvog poluvremena kada je Dijego Karlos posle centaršuta Đoana Đordana iz kornera glavom zakucao loptu u mrežu. Momak koji je prvenstveno na ceni zbog svojih defanzivnih kvaliteta pokazao je da može da bude ubojito oružje i u protivničkom šesnaestercu.

Lopetegi je uspeo da odmori dobar deo ekipe pre svega Ivana Rakitića i El Nesirija. Marokanac i najbolji strelac Sevilje ostao je na klupi, ali se njegov nedostatak nije osetio. Bljesnuo je Luk de Jong koji je počeo utakmicu na poziciji špica. Par minuta po početku drugog poluvremena Munir el Hadadi mu je poslao centaršut po zemlji, a Holanđanin je šmekersi iz izuzetno teškog ugla petom uspeo da iseče loptu tako da je završila u daljem uglu, uz samu stativu.

Uz seriju pobeda kojom trenutno niko u Primeri ne može da se pohvali Sevilja ima dovoljno argumenata da puna samopouzdanja već za pet dana istrči na svoj Ramon Sančez Pishuan i pokuša da Barsu u potpunosti eliminiše, a sebe dodatno uključi u trku za titulu.

PRIMERA - 24. KOLO

Petak

Betis - Hetafe 1:0 (0:0)

/Iglesijas 84pen/

Subota

Elče – Eibar 1:0 (1:0)

/Kalvo 33/

Atletiko Madrid – Levante 0:2 (0:1)

/Morales 30, De Frutos 95/

Valensija – Selta 2:0 (0:0)

/Valjeho 94, Gameiro/

Valjadolid - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Kazemiro 65/

Nedelja

Barselona – Kadiz 1:1 (1:0)

/Mesi 32 pen – Fernandez 89 pen/

Sosijedad - Alaves 4:0 (1:0)

/Isak 41, 49, 62, Portu 73/

Ueska - Granada 3:2 (3:1)

/Esriće 31, Pulido 39, Folker 44 ag - Kina 8, Soro 59/

Bilbao - Viljareal 1:1 (1:1)

/Berenger 44 - Moreno 16/

Ponedeljak

Osasuna - Sevilja

***kvote su podložne promenama




tagovi

Sevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara