Roberto De Zerbi (©Reuters)
Roberto De Zerbi (©Reuters)

Neka čeka Real: De Zerbi počeo pregovore sa Brajtonom o produžetku saradnje

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 18:28

"Za mene je čast raditi u Brajtonu, ne pokušavam da dostignem viši nivo", izjavio je 44-godišnji strateg iz Breše

Odličan posao radi Roberto De Zerbi u Brajtonu. U prvoj sezoni uspeo je da ostvari istorijski uspeh i prvi put izvede Galebove na međunarodnu scenu, a onda i da obezbedi igranje u nokaut fazi Lige Evrope, kao i da u Premijer ligi ponovo drži tim konkurentnim za evropsku vizu. Često je 44-godišnji strateg iz Breše na meti pohvala i predviđa mu se velika trenerska karijera. Španski mediji su čak pisali da ga je Karlo Ančeloti preporučio za svog naslednika kada po završetku sezone preuzme Brazil, međutim, De Zerbi izgleda nije impresioniran time.

Bi-Bi-Si prenosi izjavu italijanskog stratega da je započeo pregovore sa Brajtonom o produžetku saradnje, iako po važećem ugovoru ona traje do jula 2026.

Izabrane vesti

"Volim da radim tamo gde sam srećan, a u Brajtonu se osećam veoma lepo. Imam sjajan odnos sa igračima, ljudima u klubu i rukovodstvom. Da, pričamo o novom ugovoru, ali trenutno samo toliko, pričamo, ništa još nije dogovoreno".

Istako je De Zerbi da će u pregovorima najvažnije biti ambicije kluba. Ako se budu poklapale sa njegovim, neće biti iznenađenje ukoliko saradnja bude nastavljena i pored poziva iz drugih sredina.

"Analiziraćemo ciljeve. Ako se budu poklapali, biće mi drago da ostanem u Brajtonu. Za mene je čast raditi u Brajtonu, ne pokušavam da dostignem viši nivo. Najvažnije mi je da se radi ozbiljno, da imam dobar tim i dobre igrače".

Italijan je naveo i da je trenutno koncentrisan samo na to kako da popravi Brajtonovu poziciju na tabeli engleskog prvenstva. Prošle sezone Galebovi su bili šesti, a trenutno su na osmom mestu.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri nekadašnji ofanzivni vezista vodio je italijanske niželigaše Darfo Boario i Fođu, te Palermo, Benevento, Sasuolo, Šahtjor i sada Brajton. Pažnju šire javnosti privukao je radom u Sasuolu, kada mu je na kraju sezone 2020/2021 izmaklo mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije samo zbog lošije gol-razlike od Rome.


tagovi

Roberto De ZerbiReal MadridBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara